Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
ahojte.my dnes zemiakova polievka nakyslo a dukatove buchticky s vanilk.pudingom.dukatky som robila podla tohto http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=4514.robila som to prvykrat v zivote.a poviem vam jedna radost.ta finta s obracackou je super!!!!!! 🙂 a boli vyborne.som sa nevedela dojest.len ma mrzi ze malej to moc nebralo.ona totiz sladke jedla moc v oblube nema.snad dojde do veku ked im pride na chut 🙂 ale mm chutili 🙂
Kočky,mam jednu otazku.je tu niekto kto pecivo absolutne vobec nekupuje,iba robi doma?lebo som sa rozpravala so znamou a ta mi tvrdi ze ona pecivo len doma pecie.ze je to ozaj lacnejsie.ved som kukala ze u nas v COOP Jednote stoji rožok uz 0,07E!som si to donedavna ani neuvedomila.stale bol po 6centov.
myslite ze sa to naozaj oplati-si doma piect?nemam pekarnicku.a ani mi nechyba.cesto mi vymiesi mixwe resp.rucny slahac s lopatkami na kysnute cesto.mam taky nadstavec ze nemusis drzat v ruke.len pustim a mixer miesi. 🙂
tak co vy na to?je tu niektrora taka co vobec nekupuje pecivo,chleba?
@veroninna1 teda nie som odbornik ale mam pocit ze susene mlieko cesto skor urobi tuhsim. Ale ide ho tam aj tak malo.nikomu chybat nebude 😉
@lenuss84 vidim, ze mame rovnaky problem s krpcami, varene sladke jedla ani nas, a ja mam taka rada ryzovy nakyp, zemlovku, palacinky, dukatky, buchty, vzdy som sa tesila, ze ked budem mat deti, budem to s nimi vyjedat kedze manzel to nemusi...prve a zatial jedine co maly zje, su prave dnes robene makove sulance 🙂
@lienka2 kuracie masko, trojfarebna paprika, cherry rajciny, cibula, sol, trosku cierneho korenia a olej 🙂
ja tiez sladke moc nevarim.som si kedysi planovala ze raz za tyzden budem.no nedrzim sa toho.dnes bolo po dlhom case 🙂
a ozaj-mala mi zje aj krupicovu kašu s grankom.tu jej obcas robim na večeru 🙂
@natal12 jasné tu je recept :LANGOŠE Z MACHALOVIEC : 1 kg polohrubej múky , 500 ml mlieka , 250 kyslej smotany , 50 g . kvasníc , štipka cukru , 1 lyžička sódy bikarbóny , soľ , cesnak postup: z mlieka, štipky cukru a kvasnic pripr. kvások a zmiesime ho s múkou , ,smotanou, sódou bikarbonou, ,soľou a zvyšným mliekom.Vypracujeme a odložíme na 60 min. do chladničky.Z cesta vyformujeme toľko bochníčkov, koľko práve potrebujeme a zvyšok odložíme v mikroténovom vrecku do chladničky.Môžeme ho použiť aj o týždeň.Bochníčky necháme kysnúť asi 20 min.potom každý prstami roztiahnememna placku .(ja si natriem silikonovu formu olejom a roztahujem z olejom ide to s tak dobre)a vyprážame ich do zlatista.ochutíme si podla vlastnej fantaázie .Dobrú chuť ! 😉
iba rajčinová polievka s písmenkami (cestovinou) a dojedia sa muffinky z domáceho acidka zo včera.
Čo robievate z póru (okrem polievky) - mám doma väčší kúsok a neviem čo sním....
@michaelamilan drzim palceky ....ale smemi vsetky tapky 😀 😀 😀 😀 😀 😀 jedna place ze este nerodi a ja som revala ako dazd ze uy mam ist rodit mne bolo tak krasne tehotke 😵 😵 😵 😵 no ale hlavne nech mame tie nase deturence zdravucke 😵 😵 😵
@mizulienka mne sa to stalo a išlá všetká do záchoda a mala som ju aj namočenú kúpila som značku CBA 😖
@erulka77 je to potom tento recept a korpus som nahradila piškótmy : https://www.modrykonik.sk/forum/recepty/jednoduchy-recept-na-rychlu-tortu-za-5-minut/
dnes sme mali zeleninkovú polievočku zo včera a zemiakovú kašu so zapečenými plnenými žampiónkami
@aadulik2110 a čím naplnené šampiňony? mňam znie to super 🙂
@lenuss84 ja mám pekárničku, ale musím povedať, že odkedy sme sa osamostatnili, tak len veľmi minimálne kupujeme pečivo - resp. len rožky a aj to som včera našla super recept, tak asi ani tie už nebudeme kupovať

@zuzkat1 cesto je naozaj take makucke, vatove. cize myslim si, ze to susene mlieko ani nechyba.