Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
Ahojte,
Babuľky nemáte náhodou dobrý recept ako zapiecť kyslú kapustu so zemiakmi a povedzme slaninkou?
ďakujeeeem
@a2303 takzvané gazdovské zemiaky... dáš slaninku, na to zemiaky, popečieš a ku koncu pridáš len tú kapustu do piect... je to mňam!
@martinkatinka ďakujem! 🙂
ahojte,dnes robím rybie filé na masle a kmíne so zemiakovou kašou a uhorkový šalátik k tomu... 😎
Baby vecer cakam navstevu, dajte tip na kolac co sa zvladne do pol hodiny.
zeleninova polievka (mrkva, kalerab, zemiak nastruhane + hrasok) a makove sulance...uz sa desim, ako ma ide z toho maku palit zaha, ale chutili 🙂
@egyptanka vareškový koláč http://varecha.pravda.sk/recepty/vareskovy-zaku...
aj som vás čítala, no ja raz neviem čo na večeru-uvidíme čo bude doma 😉 🙂
Hrachová polievka s párkom opraženým na cibuľke, pečené kura a ryža...
ja dnes sa chystám na kuracie horné stehná pečené a tarhoňa, borkolicovú polievočku už máme zjedenú 🙂
ahojte kocky tak ja som navarila 7 litrov fazule s udenym na kyslo a piekla som stehna a ktomu mm ma zemiaky lebo boli dva posledne a ja s dcerou mame ryzu s hraskom a tej ryze som mala tiez len trosku 😀 😀 ale nam dvom staci tak a hor sa do tesca na nakupy nemam doma nic aj v chladnicke len mriezky 😠 😠 😠 😀 😀 😀 😀
@a2303 ahoj ,ja robievam takto ,neviem sa toho dojest 😉 http://varecha.pravda.sk/recepty/farmarske-zemi...
ahojte, vcera zemiakova polievka a na druhe jedlo cestoviny so zeleninou, dnes sme dojedli polievku a na druhe bolo hovadzie masko s tarhonou 🙂 bude aj na zajtra, akurat urobim polievku nejaku zeleninovu.. a pridavam foto babovky co bola v pondelok 🙂 baby ake mate formy na babovky? chcela by som si nejaku kupit, lebo mam taku staru co som zdedila, len teraz neviem co je lepsie ci silikonova ci klasicka..
@petrisorka to mas len kuracie masko so zeleninou? ci si este nieco pridavala? vyzera to fajnovo 🙂
@ivetka1981 Ahoj.aky mas recept na knedle? tiez robim domace ale nebyvaju take nadychane. Dakujem
@veroninna1 vyzera to super. Podla akeho receptu?
Inak chodim sa sem obcas pozriet a nechapem kedy to vsetko stihate. Mate super napady. Ja rada varim ale nikdy neviem co vymysliet.
Ja som robila zemiakovy privarok+vajce.domaci chlieb. A mafiny plnene dzemom. Zajtra netusim. Asi to tu popozeram a daco okukam.
@zuzkat1 dakujem 🙂 robila som ich podla tohto receptu, len ja som tam to susene mlieko nedala http://varecha.pravda.sk/recepty/slane-pletienk...
dnes šošovicová zo včera,ryžový nákyp s marhulami a malinami,mnam dávno sme ho nemali,na večeru urobím vajíčkovú pomazánku 😉
@veroninna1 Dakujem. Ani ja nedam. Vyskusam.
ahojte, my dnes zeleninková polievka s mrveničkou, kurací paprikáš s cestovinkou a so synom sme 1.x skúsili domáce celozrnné žemle:
Domáce celozrnné žemle:
- 400g hladkej bielej múky + 100g ražnej celozrnnej hl. múky, 1 sušené droždie, 60g tuk /hera/maslo......./, 1 ČL soľ,
2,5 dcl vlažnej vody, 1 vajce na potretie, semienka na posypanie
Vymiesime cesto, necháme hodinu kysnúť, vytvarujeme žemle, nožom spravíme zárez na vrchu, necháme na plechu 30 min. ešte podkysnúť. Potom potrieme vajíčkom, posypeme semienkami /ja som nemala/, dáme piecť do vyhriatej rúry tak ako chlieb na 200´C cca 40 min.

@rastulka neuveríš presne túto sviečkovú chcem varit zajtra len u nás bude s cestovinou ...asi máme rovnaké myšlienky alebo rovnaký stav chladničky 😀 😀 😀 v piatok mám na pláne žemlovku 🙂
dnes dojeme zo včera prekladané zemiaky