Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
Dnes žemľovka, zapečené tofu so syrom + ryža, francúzsky koláč a jablkové muffiny so škoricou 😀
traktor tentokrát-ananas,broskyne,hrozno,susene banany,hrozienka,mandarínky,cervený grep.kusok pomela,pomaranč, a višne v rume,medovinu a cervene víno ,na druhý den zmrzlina a slahacka inak už mam recept aj tu.
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=35939
a baby toto som zasa nasla na mmb 😀 😀 😀 😀
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=2051
by ste verili baby ze koli zemiakovemu paprikasu moj drahy teraz v takej kose vybehol do obchodu??, 😀 😀 😀 😀
prisiel z prace , zaspal na gauci,zrazu vystrelil z postele ze on ma chut na paprikas
mimikuku moj musel ist do obchodu rano a pre cerstve mlieko do mliekomatu lebo ja by som nesla ani za svet ved mrzne jak v,,ruskom filme,, 🙂
kocky, co varite na silvestra a novy rok?
ja tiež kapustnica,salat-misy,jednohubky a na novy rok udene 🙂
Nemáte náhodou nejaké nápady na jednohubky? 😀 Na večeru ideme k svokre, ale do polnoci chcem urobiť nejaké maličkosti na jedenie a došli mi nápady.
Ahojte,
recept na dnes na fotoblogu prediskutovaný šalát pre deti aj dospelých:
paradajky (najlepšie cherry)
paprika
kukurica z plechovky
jarná cibuľka (ak nie je, kvôli deťom radšej červenú ako obyč)
na olivovom oleji orestujem kocočky z kuracích alebo morčacích prsíčiek (pre chuť okrem soli aj provensálske korenie)
uvarená cestovinka (napr. pšeničné fusilli)
Všetko zmiešame a pridáme nálev z:
5 lyž. olivového oleja,
1,5 lyž. medu
1 lyž. sójovej omáčky
šťava z jedného citrónu
Pomer si samozrejme zvoľte podľa vlastnej chuti :o)
Tento šalát je pre mňa malým zázrakom... Nemotali sa mi na neho všetci... aj tí zásadne "nezdravostravujúci sa" členovia domácnosti. Nech urobím akúkoľvek dávku, zásadne sa bez najmenšieho reptania zje a zjedlo by sa aj viac... aj keď na etapy... 😀
A k pikoškám na Silvestrovskú noc:
na polovičku vlašského orecha kúsok nivy na chvíľku zapiecť do rúry.... 😎 mňam!
vdaka 😉
my tiez kapustnicu a nejake jednohubky a pod. a este namarinujeme steaky..
k jednohubkam - objavila som super vec - lososovu a tuniakovu pastu: http://www.riomare.cz/vyrobky/4/rybi_kremy_pate
natriem na pokrajane bagety, na to zrolujem platok udeneho syra (alebo hociaky iny), prip. sunku, olivu, cherry paradajku, je to super 😉
a potom take klasicke - klobaska plus kysla uhorka, syr plus oliva, syr plus hrozno, alebo co ma napadne 🙂
@zajo79 hadzem recept na bazanta :
na masti a nakrajanej slaninke udusim korenovu zeleninu, potom pridam cukor(len trochu tak pol, lyzicu) a dusim dalej zalejem vodou a pridam koreniny ako cierne korenie , kluncek, bobkovy list a maaaalinko vegety a rozpoleneho alebo roztvrteneho bazanta (predtym povyberam broky 😀 ) ked je bazant uuuuplbe domaka uvareny tak ho vytiehnem a maso oberiem od kosti.. cim dlhsie maso varis tym lepsie ide odlupnut.. kosti vyhodim (psovy ich nedavam lebo su ostre) olupane maso dam nasat do vyvaru krory zahustim zasmazkou a pridam cervene vino asi 3 dc.. ono to chyti taku takmer cviklovu farbu... povarim par minut az to prejde varom.. a podavam s knedlou alebo zemiakovou kasou....
je to taka zvkastna chut... take nasladle ale mnam 😉
@mia258 alebo jednoduchu pomazanku-šalatik na bagetky 🙂 lubovolny tvrdy syr nastruhat na jemno,pridat nakrajane šampiony,a tak 10dkg makkej salamky,alebo šunky,tri stručky pretlačeneho cesnaku,za dva kvapky kečupu,trocha osolt okorenit a pacnut celu flašku tatarky a dobre premiešat a natriet a mnamka mnamkova 😝 toto idem aj ja robit 🙂 😉
ahojky...my zajtra kapusnicu a grilovane kolena... jednohubky sa u nas osvedcili.... bambino s cesnakom vymiesane +klobaska + oliva....
Vôňa medu, ihličia,
dobrôt plný stôl,
atmosféra sviatočná,
liek na každý bôľ.
Želáme Vám zo srdca,
buďte stále šťastní,
nech je Nový rok
krajší ako krásny.
My zajtra na veceru prsia s nivovou omackou,ryza,hranolky a nejaka obloha
Potom jednohubky klasika maslo+klobaska+uhorka+syr,maslo+falosny losos,maslo+ocka a s cesnakovo-syrovov pomazankou..tatarak..nejake chipsy a ovocne bowle
My zajtra na veceru bravcove na sampinonoch so smotanovou omackou s kukuricovou ryzou. Vecer zeleninovy salat s Fetou k tomu opekane zemiaky, jednohubky (klasika klobaska,syr,olivy) a upiekla som tvarohovy struhany kolacik 🙂
foto 😀 z dnešných chuťoviek a prianie všetkého dobrého v Novom roku
Čo Vám zapriať ľudia milý, aby sme si šťastne žili,
v kruhu svojich rodiniek, veľa šťastných hodiniek.
Rodičia a deti spolu, v novom roku žiadnu smolu.
Nech slniečko krásne svieti, pre rodičov a šťastné deti,
Zdravie, láska, úspech, šťastie, nech Vám cez rok iba rastie.Krasneho Silvestra Vám prajem.
ahojte
@traktor teba tak obdivujem, ze pri tolkych detoch zvladas tak vypekat a varit,
aj ja sa snazim, aj by som si tak dala take dobroty, ale momentalne nemozem ani kapustu, ani nic kysle, maly bol tak strasne vyhadzany, ze sa sem mozem chodit len pozerat na to co varite a mozem slintat 😀 , ale oblozeny chlebik si dam, ale bez rajciny, uhorky 😀 , na jahody mozem tiez len mysliet, ale prajem Vam veseleho a krasneho Silvestra a stastny novy rok a aby vam nedochadzali recepty , aby sme sa tu mohli navzajom inspirovat.
žienky krasneho Silvestra a Šťastny Novy rok vam prajem 🙂
Ženičky, ja sa vám pochvastám. Práve som dokončila môj silvestrovský "tehotenský punč" 😀 Keby niektorá chcela spraviť, toť recept:
(Toto je dvojitá dávka, 3L, nikdy nerobím menej)
2L čierneho čaju
10ks klinčeky
6-8ks celá škorica
10ks bobuľky borievky (alebo tak nejak, ja to mám z Rakúska takže Wacholder Beeren 😀 )
-všetko spolu, nechať 5 min povariť, precediť
+1L 100% pomarančového džúsu
+ šťava z 2 citrónov
+ med podľa chuti, ja som dala celý 470g 😀 Sme chorí a máme radi sladké 😵
Povariť a hotovo.. Ja som tam ešte nakoniec hodila 2 nakrájané jabĺčka a dva pomaranče 🙂
Tak keby niekto mal záujem.. Nech sa páči.. Taktiež je to ultimatívny liek na všetko 😀

@titkovamiriam co davas do bowle?