Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
Ahojte my dnes mame nedelnu polievku slepaciu-mama varila,a ja som robila zemiakovy privarok z fasirkou a chlebikom,a vyprazane kura s ryzu s uhorkovy salat.A dezert bude papagajovy kolac poobede 🙂
@michaelamilan blahoželám,malinký je krásny,konečne si sa dočkala... 😉 😉
@natal12 nie je suchý,neboj,dobrý bude 🙂 potom daj foto 😉
@rastulka 2 baliky. Klasicka tortova torta. 4x piskot z 2vajec. Kazdy mal inu farbu tak som piekla po 1nom. Falosny marcipan 20dkg suseneho mlieka-laktino polotucne, 20dkg povazskeho cukru praskoveho, 3pl glukozoveho sirupu, 2pl oleja, 1-2pl vody-ja si len ruky namacam podla potreby, aroma podla chuti.
kedze som rano zistila ze nemam ani zeler ani kalerab vyvar sa nekonal tak som detom uvarila vajickovu polievka a fasirka so zemiakovou kasou a kompotom a bude aj na zajtra
@nelinka0401 a robila si ho uz??? citronovu polevu dam kupovanu,dufam ze bude fajny 🙂 jasne ze dam foto .
nerobievate niekto nejake osvedcene kelove fasirky? ostal mi kusok kelu od vcera tak rozmyslam ze skusim nieco nove 😅
@natal12 hej robila som ho,zjedol sa veľmi rýchlo 🙂
Dnes bravčové rezne krkovičky pečené na kyslej kapuste a pečené zemiaky, mňamka.
Nám včera navaril na privítanie z pôrodnice tatinko paradajkovú omáčku s plnenou paprikou a knedlu.....dnes dojedáme 😀
P.S. veľmi pekne ďakujeme za gratulácie a podporu!!!!!
baby otázočka aký je rozdiel v trstinovom cukre oproti normálnemu? 😅
U nás dnes živánska na plechu a pečené zemiaky a Tiramisuuuuu 🙂
@nelinka0401 a polevu citronovú si dávala kupovanu ?? dufam že jeden sáčik mi postačí . a inak jedna tu písala že to cesto ked dávala lyzicou na plech ze ho mala riedke 😕 ty si ho mala aké ?? dúfam ze sami podaríí
U nás dnes šošovicová polievka zo včera. Varené zemiaky dusená kyslá kapusta a pečený bôčik. Dezert slímáčiky s lístkového cesta s nutelou. 🙂
@ibajeho Ahoj kel si narežeš na rezance dáš do hrnca zaleješ vodou osolíš, opepréš, dávam trožku kmínu, vegety a tekuté magy, susený práškový cesnak, zemiaky si nakrájam na kolieska a pridám ku kelu ak sú zemiaky mäkké urobím záprašku do horúceho oleja pridám 5 rozpučených cesnakov popražím pozor aby nezhnedol pridám červenú mletú papriku a na koniec hladkú múku, zalejem studenou vodou dobre rozmiešam a záprašku pre istotu vlejem do polievky cez sitko ktoré občas ponorým aby všetko bolo v polievke a cesnak čo ostal na sitku iež pridám do polievky nechám zovrieť a polievka hotová 🙂
@natal12 ja som ho dávala cez sáčik ale bolo to celé zalepené,dávaj lyžicou.ka dodržíš postup nemôže sa nič stať.polevu som nemala kupovanú,pri recepte je tuším aj poleva písaná,robila som tú
aj keby sa ti to roztečie,ved to nevadí pekne sa ti to spojí ked sa bude piecť
Plnená roláda z mletého mäsa
použila som 500g mletého mäsa (kupujem bravčové stehno a meliem si zásadne doma), šunku podľa vlastného výberu (použila som debrecínku), plátkový tavený syr, 3 vajcia, vegeta, strúhanka, cesnak, mrkva, paprika, majoránka, bazalka
Pomlela som si mäso a spracovala som ho ako na fašírky (vajcia, strúhanka, vegeta, cesnak, majoránka, bazalka). Potom som si na sáčik rozložila za veľkú lyžicu pripraveného mäsa, rozotrela ho na placku, dala som tam plátok šunky, syra, pozdlžne nakrájanú mrkvu, papriku a za pomoci fólie som to stočila do roládky, obalila do alobalu vhodného na tepelnú úpravu a dala piecť do rúry na 200C 25 minút. Potom som roládky rozbalila, pridala zemiaky a dopiekla do chrumkava cca 30 minút.
Druhá varianta je so zemiakovou kašou. Môžeme dorobiť na chuť ešte šampionovú omáčku (šampiony a cibuľku opražiť, pridať črievkový syr, podliať troškou smotany, osoliť jemne a chvíločku povariť) hotovo
Vepřová panenka Welington
Suroviny :
asi 600 g vepřová nebo hovězí svíčková panenka
500 g čerstvé žampiony
400 g listové těsto
asi 3 žloutky
200 g slanina nakrájená na tenké plátky
olej
sůl
pepř
hořčice
potravinářská folie
Postup :
Žampiony rozmixujeme a dáme z nich vydusit vodu na pánvi na trošce másla. Osolíme je a opepříme. Po vydušení necháme vychladnout.
Panenku rozdělíme na asi 3 kusy. Osolíme, opepříme /poměrně dost/. Maso zprudka opečeme ze všech stran na rozpáleném oleji, asi 2 minutky, jen aby se zatáhlo. Přendáme ho na talíř a celé ho pomažeme hořčicí. Necháme vychladnout.
Na potravinářskou folii rozložíme plátky slaniny, tak aby se jedním centimetrem překrývaly. Slaninová plocha musí být tak velká, aby se do ní dal zabalit jeden kus masa. Na slaninu natřeme třetinu žampionové náplně. Doprostřed položíme maso a pomocí potravinářské folie zabalíme do tvaru bonbonu, tak aby nikde nebyly vzduchové bubliny. Takto zabalíme všechny 3 kusy masa. Dáme tak na půl hodinky do lednice ztuhnout.
Na pomoučeném vále si rozválíme třetinu listového těsta. Musí být velké tak, abychom do něj mohli zabalit balíček s masem a ještě nám zbylo asi 5 cm na překrytí. Okraje těsta pomažeme minimálně 3 cm žloutkem.
Z balíčku s masem odstraníme folii a položíme na střed plátu listového těsta. Zavineme, přebytečné těsto odstraníme a konce přitiskneme a přehneme směrem nahoru, aby nám při pečení nevytekla šťáva. Tak si zabalíme všechny 3 kusy masa. /Můžeme si to připravit večer, den dopředu a přes noc to nechat v lednici ztuhnout/.
Pak je položíme na pekáč, vystlaný pečícím papírem, pomažeme z vrchu a z boků žloutkem a můžeme posypat hrubozrnnou solí. Vložíme do rozpálené trouby asi na 190 stupňů a pečeme 25 – 30 minut. /u hovězí panenky pečení protáhneme asi tak o 10 minut/. Vytáhneme z trouby a necháme ještě 10 minut odpočinout. Pak rozřežeme zoubkovaným nožem na 3cm široké plátky. Příloha může být jen podušená čerstvá zelenina. My jsme měli šťouchané brambory.
Včera: Kuracia polievka, pečené kura, ryža
Dnes: polieva detto, cukinové cestoviny s cesnakom..
my dnes šošovicová polievka a http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=42534 a koláčik http://varecha.pravda.sk/recepty/pudingovy-kola...
Ahojte babenky🙂včera som piekla dve štrúdle,dnes ani omrvinky už niesú 😖 tak dnes zas voľačo upiecť,ale čo takééé???dajte inšpiráciu,niečo rýchle-lebo šak by zjedli aj mňa za chvíľu 😕
Ahojte, dnes som varila slepaciu slizikovu polievku, pecene kura, krkovicku a ryza. Upiekla som smotanovo cucoriedkovy kolac, recept odtialto ale uz neviem kto ho sem pridal ale vdaka 🙂. Cucoriekdy som mala zamrazene este z leta, ked sme boli na Orave tak som ich spotrebovala. Torta mala uspech, bola dobra a dakujem aj za lajky od vas kolko vela som ich dostala 🙂 . Pekny den.

Baby chcem sa opytat ze ten papagajovy kolac neni suchy??? 😒 mna mamka presviedca ze bude,neviem preco 😒