Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@ivetka1981 ja tak isto nemám recept na takýto koláčik, ako @abriela tiež by som volila nejaké želé na vtrch a nejakú sviežu tvarohovo-smotanovú plnku
@luciok
@miruska73 ďakujem kočky za podporu 😉
@zarabono dakujem mliečny marcipán robím takto : 200g sušene mlieko polotučné, 200g práškový cukor, 3-4 pl medu alebo javorového sirupu, 3-4 čl oleja a voda podla potreby zozačiatku pridávat pomenej a vypracovat na hmotu takú aby bola polotuhá aby sa nerozlievala a aby nebola ani tuhá ako kamen 😉
pribináčikový krém : 2 smotany na šlahanie vymiešat s 2 pudingovými práškami creme olé pridat 500g tvaroh jemný 1 kyslá smotana a 2PL cukor práškový (ja dávam 4pl ) vymiešat na krém a teraz som to skúsila z acidka namiesto šlahačky a tuším to všetkým aj viac chutilo bolo to také osviežujúce spolu s malinami mnam mnam na leto ideálna plnka 😵určite budem robit častejšie 😉
na malú tortičku som robila 300ml acidko vanilkové, 1 puding creme olé vanilkový a 250g tvaroh jemný -cukor som nedávala acidko je sladené ale ak lúbite sladké može sa dat 🙂
tak ja som na zajtra mojim prázdninárom navarila zemiakovo- tekvicový prívarok+varené vajíčko a domáci chlebík a ešte falošný kysnutý koláč so slivkami a marhuľami, aby mali aj čo mlsať, polivka ešte zostane slepačia z nedele, tak sa tu majte pekne, papa 😉
@abriela si zlatíčko moja..pomohla si mi..tie biele gulaté tortičky...bombaaaaa...toto urobím..si poklad..dakujeeem 😉 😉 😉
my sme dnes dojedli polievku zo včera a druhého zostalo pomenej tak som musela dorábat k masku zemiačiky dnes len varené a ešte som spravila zapekanú papriku plnenú cottage syrom a pečenú cukinu a idem varit na zajtra lebo od rána ideme s detmi k lekárovi a tak aby sme mali čo papat ked sa vrátime 😀
@bobinkask môžem sa spýtať, tento krém chcem v sobotu dať do tortičky synovi, a podľa vás je vhodný aj na hostinu? Nie je taký moc detský? ďakujem
@adkoalauri ten krem je uzasny aj pre tych co nemaju az tak v oblube tvaroch 😉
@ivetka1981 drzim palce aby sa vydarili a potom sa pochval fotkou 😉
ahojte, ja nejako nestiham. dnes som robila sote z bravcovej panenky so zeleninou a malu cestovinu k tomu. Jedol iba maly, ja som povedzme ze na diete (nemala som na to chut,mam nadchu a tak dnes len caj a nejake mandarinky) a moj muz este nie je doma z roboty.
@zuzu1108 teraz len cottage syr a nastrúhaný eidam ale už som takúto papriku robila viackrát a dávam plnky podla toho čo je v chladničke 😀 šunku, syr, kukuricu, raz som plnila aj šampiony tak som to vnútro zo šampionu vydlabala podusila na cibulke zmiešala s cottage syrom nastrúhaným eidamom a naplnila papriky aj šampiony a to bola tiež velká mnamka 😵
@danielaj Vela stastia v praci. Nech sa ti dari. Ale neopustaj nas, tvoje recepty a napady budu chybat!
@adkoalauri ano určite...ale ak možem poradit ešte jeden 😉 a ten neskutočne chutí mojím detom ... ked ho spravím si aj ostatok rodiny velmi pochvaluje : 2 biele čokolády den vopred roztopím v 2 šlahačkách nechám vychladnút a cez noc dám poriadne vychladit do chladničky potom vymiešam do polotuha pridám 2 mascarpone ešte premiešam ... toto množstvo je tak na tortu 26 cm a na plnku dávam ešte maliny a je to velká mnamka
@bobinkask ďakujem mooc. Len teraz môžem ďalej rozmýšľať, ktorý spravím ☹
@abriela ano,ano..foto dávam vždy...
@bobinkask a k tomuto aký korpus pečiete? A ovocie dávate aj do tohto, alebo nie?
@adkoalauri júj som ta zmiatla - to som nechcela 😉 teraz skús pribináčikovú a nabudúce tú druhú 😵
@adkoalauri ano ovocie dávam aj aj hlavne mrazené maliny tie trošku ešte zamrazené pocukrujem také polorozmrazené ich dávam na jemnú vrstvu plnky a potriem ešte plnkou aby boli prekryté ...a korpus robievam k tej mascarponovej vanilkovo-kakaový a k pribináčikovej plnke som už robila aj orechový aj vanilkovo-kakaový a bolo to vždy mnam
@rastulka jezis ja reku co sa stalo tym mufinom, ze ci sa na nich maliny zasamovrazdili 😀 a to je dzem az dodatocne som si to precitala 😀 😀 😀 predsalen ja som este malinovy dzem s jadierkami nevidela tak to preto 🙂 aj chvilkou som rozmyslala ci to nieje paradajka 😀 ale inak su krasne nadychane. Dala by som si 🙂
Dnes sme dojedali a robila som makarony so smotanovosyrovou omackou,so sunkou,porom a samoionmi.muz si kazal aj na zajtra a budem robit rajcinovu kapustu
my dnes kura na paprike s kolienkami a zajtra spenáááát so zemiakmi a vajíčkom ((: prajem vsetkym dobru chut 😉

@kobercek1 ja dáma šľahačkovú aj na varenie