Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
Včera masovo-zemiakové fašírky a dnes filety z tresky na masle so zemiačikmi a mrkvový šalát. od včera máme ešte bábovku.
pre malého zapekanú zeleninu a pre nás chilli con carne 🙂
@mimi21mimi to mám inšpiráciu od @danielaj má ho v albume pozri : https://www.modrykonik.sk/fotoblog/danielaj/alb...
o fotku dozadu je ako vyzerá pred pečením 🙂
len mne sa nepodaril, ako podaril sa mi len mi nevyšlo cesto tak som musela dorábať piškotové, ale ináč je výborný 🙂 možno že preto mi to nevyšlo lebo som mala velký plech .
@tinuskaha ako si prosim ta robila tu chlebikovu polievku? dakujem
@nelinka0401 nová fotka ?? 🙂 kočka si, ani som ta nespoznala 😀
@natal12 nech sa páči recept na TVAROHOVO - BROSKYŇOVÚ TORTU
CESTO NA KORPUS: kedysi dávno som odkukala z mimibazaru a upravila podľa seba 😉
4 vajíčka, 250 g hladkej múky, 240 g práš. cukru / ja dávam oveľa menej, tak polovicu, nemám rada až také sladké/, 1 prášok do pečiva, 100 ml vriacej vody, 150 ml oleja , 2 polievkové lyžice kakaa
Žĺtky vymiešame s práš. cukrom, pomaly prilievame olej a vodu - dosť dlho sa mieša šľahačom. Potom pridáme múku s práškom do pečiva a nakoniec sneh zo 4 bielkov.
Do misky kde sme miešali bielky dáme 1/3 cesta, do ktorého primiešame 2 PL kakaa. Na vymastený a múku vysypaný plech dávame cesto tak, že nalejeme 2 lyžice bieleho cesta a 1 lyžicu kakaového cesta - POZOR NEMIEŠAME. a tak pokračujem kým neminieme všetko cesto. To urobí také zaujímavé to cesto. Necháme upiecť - ja pečiem na 180 stupňov .
PLNKA:
2 kelímky mäkkého tvarohu po 250 g, 1 hera alebo maslo, 1 prášková šľahačka, trochu práškového cukru - vymiešame tvaroh - musí byť mäkký, nie hrudkovitý s herou alebo maslom a práškovým cukrom podľa chuti, keď je riedka plnka pridáme šľahačku v prášku / nemiešame klasickú šľahačku, len prisypeme prášok, ja používam tú z Lidla alebo klasika dr. Oetker /. keď sa Ti nezdá riedka plnka, šľahačku nemusíš dávať
ŽELATÍNA
Vanilkový cukor, 2 zlaté klasy, 1 plechovka zaváraných broskýň / mám aj domáce zavárané ovocie ale to radšej nedávam, lebo takmer vždy je mäkkšie ako to kúpené a potom nieje taká pekná tá torta na pohľad, no môžeš dať aj domáce marhule alebo broskyňe alebo iné ovocie/
scedím ovocie a šťavu dám do odmerky - ak je menej ako 600 ml tak dolejem vody, dám do hrnca a dám variť s vanilkovým cukrom, ak chcete sladšie tak môžeš dať ešte aj obyčajný cukor - podľa chuti, pridám dva zlaté klasy a klasicky uvarím ako puding. nechám trochu prechladnúť - také ani horúce ani studené nalejem potom na tortu
POSTUP:
na korpus vychladnutý dám polovicu plnky, poukladám 1/2 pokrajaného ovocia, dám druhú polovicu plnky a zase zvyšok ovocia a nato vylejem želatínu a dám do chladničky stuhnúť 🙂
ja pečiem na tortovej forme -priemer 28 cm a narástol korpus taký vysoký, ak je menšia forma, kľudne môžeš rozrezať korpus a naplniť plnkou a nato ovocie a potom na druhú časť už dáš len plnku, ovocie a želatínu 😉
ja dávam vždy do pečenia oveľa menej cukru ako je v recepte, vôbec to výslednému produktu neublíži 😉 kľudne si dajte viac, všetko treba ochutnať 😀
DOBRÚ CHUŤ
@lululka555 podla tohto receptu len som tam pridala syr v crievku http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=36874
na buduce urobim chlebovo paradajkovu 😉
@tinuskaha dakujem,vyskusam ked zostane chlebik. 🙂
@levandullka mnam 😝
@lululka555 Ja som mala chut na spagety uz asi tri dni, no nejako mi to nevychadzalo, tak som dnes vyuzila neplanovane ,,volno" 😀.
@levandullka ja mam na plane zajtra bolonske urobit 😉
@lululka555 Mnaaam 😀. Inak, prave mam v jednom casopise (k vianociam som dostala rocne predplatne Apetit-u) tri rozne varianty na bolognske cestoviny, tiez som rozmyslala ze by som urobila, no tento tyzden mi to uz urcite casovo nijako nevyjde... A vedela si ze taliani bojuju za to aby bolo na celom svete zakazane servirovat bolognsku omacku so spagetami? 🙂
@ivetka1981 dala by som si, ale svieckovu nevarim v strede tyzdna..vedsinou az cez vikend :D ked sme vsetci doma :D
@levandullka nevedela a preco? ja robievam so zeleninou ( mrkva,zeler , paradajky v konzerve ) 😉
@miruska7979 dobehni,je jej dost 😉
@lululka555 Ja som uplne vyvalovala oci ked som to citala, pretoze u nas je bolognska a spagety uplne tradicna kombinacia 😀. Vraj to k sebe nepatri a ma sa servirovat s tagliatelle 😀. Ja robievam tiez tak ako pises, stonkaty zeler, mrkva, paradajky 🙂. Jaaaj, narobila si mi chutky 😀
@ivetka1981 Dakujem za pozvanie..nabuduce dobehnem, dnes som uz obedovala 🙂
@natal12 dakujem 🙂 boli sme u fotografky tak som pomenila fotky 😀
@nelinka0401 moja ten plech mám takýto asi podobný len ja ho mám v čiernej farbe a hlboký je ten môj 😅 tento v tom linku je nizky, pozeraj len na veľkost, to asi preto mi nevyšlo to cesto že ?
@nelinka0401 pozerala som že aká nová osôbka to tu je 😀
@mysiatkoo Joj tvoj recept pecene telacie vyzera nadherne..nemozes mi prosim ta poslat recept? spravila by som aj ja v nedelu..dakujem Mirka 🙂
dnes brokolicova krémova s domacim ,,hraškom,, , ryžovy nakyp 🙂
@natal12 ja mám o niečo menší.no túto fotku si už nebudem meniť tak skoro 🙂 😉 ešte,že podla mena si ma spoznala 😉

@mami.sk Krásna tortička, nedáš prosím ta recept ?? 🙂