Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
Na veceru slizikova polievka a zapecene kuracie prsia v smotanovej omacke a kukuricova ryza.
@natal12 dik 😉 tento rok nieje 29 v kalendari,ale oslavovat trosku budem 😉
@lululka555 cooo ?? to je teda blbost, som ani nevedela 😀 😀
@natal12 nieje to blbost,ale priestupny rok ,ktory je raz za styri roky 😉
@anavila ahoj tie krokety sú suprové vôbec nie sú mastné a výborné vyskúšaj uvidíš tak recept z polovičnej dávky máš tak na 3 porcie dám ti celú dávku ak bude veľa tak ich trošku prepeč a vychladnuté daj do mrazáku po vytiahnutí dopečieš a budú super : 750 g uvarených zemiakov v šupke
250g hrubej múky si dáš na dosku a polovicu prášku do pečiva zemiaky nastrúhaš, pridáš 30 g masla, 1 vajce a 2 žĺtka a soľ zmiešaš, vypracuješ cesto pomúčiš dosku rozdelíš si cesto n a 3 časti urobíš šúlok a krájaš na rovnaké časti každý kúsok spľaskneš daš kúsok syra nemusí byť a v rukách vytvaruješ guľku, obalíš v múke vo vajci a v strúhanke a vysmázaš
@ellit krásne sú,môžem poprosiť aj ja recept?dakujeem 🙂
@ellit keď si ešte nenapísala recept ivke do IP na pudingové slimáčiky, ak Ťa pekne prosím. napíš recept sem- aj ja som zvedavá...ďakujem.
polievka zo sliepky sa varí dlhšie, najmenej 1,5 hodiny. Ak mäso aj tak nebude mäkké, môžeš ho potom zomlieť a spravíš fašírky alebo mäsové gulky....
uz som napisala, ale nieje problem, dam ho aj sem 🙂
Pudingové slimáky
75g hery
250ml mlieka
500g hladká muka
trocha soli
70g cukor (ja som dala este jeden vanilinovy)
... kocka droždia (42g)
Nápln
vanilkový puding
100g hrozienka (ja som hrozienka nedavala, deti by mi to nejedli)
Urobit cesto a nechat vykysnut (moze sa aj v pekarnicke/.
rozvalat na plat, dat plnku a zavinut ako roladu.
Potom krájame na kolečka a dáváme na plech vyložený papierom na pecenie
Pečieme 25minut 180. (ja mam elektricku ruru)
Dnes som mala v pláne urobiť nejakú rýchlovku pre chlapov na stavbu - bravčové na prírodno s pečenými zemiakmi, no zamiešala sa mi do toho svokra, tak boli rezne a pyré. No a ja som celý deň zúrila, že sa mi mieša do roboty. Už aby sme dostavali..
Ja som dneska varila hráškovú polievku http://tipnajedlo.sk/recepty/hraskova-polievka-... a kuracie mäsko s paprikou http://tipnajedlo.sk/recepty/kuracie-prsia-s-ce...... Oba recepty boli super a polievka je dobrá aj so smotanou aj bez 🙂
ahojte, tak dnes nakoniec zeleninova s krupicovymi haluskami a perky ( vzdy robievam zo zemiakoveho cesta a tak,ze vykrajujem poharom a zlepujem ) teraz som urobila z rozkoveho cesta a drzala som sa aj postupu podla tohto receptu
http://tana-catering.blogspot.ch/2010/05/perky-... a su uplne genialne,mäkkucke, mali sme so sliv.lekvarom,posypane makom a poliate maslom ...odporucam 😵 🙂 🙂
U nás dnes zeleninová polievočka a keďže som dostala strááášnu chuť na jaterničky na kyslej kapuste so zemiakovou kašou, tak sme si ich urobili, mňam 🙂
my sme dnes mali hov.polievku a kur.prsia v nivovo zeleninovej omacke a cesto na zemiakove placky ale dala som ich do formy na muffiny a upiekla v rure.boli z nich take kopceky a decka to spraskali hned.
a este som robila bryndzove kolaciky z listk.cesta
@bobinkask ďakujem pekne🙂
Dnes sme mali paradajkovú polievku a žemľovku 🙂
KOčky, prosím o radu... s kamoškou ideme piecť tortu, motív spidermana... nemáme potravinárske farbivo, potrebujeme farbiť na červeno, lebo máme biele a modré cukríky, na hnedo zafarbíme kakaom, ale na červeno neviem..niečo sladké červené....
@summer_103 my robime taku avokadovu natierku s lucinou neochutenou, tiez je vyborna
@martinkatinka zvykne sa farbiť aj šťavou z cvikle a popripade pridať trochu praskoveho cukru :D
Ahojte.
tak dnes som si dala brigadu hrabala som pred domom a zahrade,,,,bolo slniečko tak som sa potrebovala dobit energiou 😀
varené zemiaky ,vypreženy syr tatarka a na večeru plnené zemiaky s plnkou 😉 / varené masko s polievky z nedele,rohlik rozmočeny,vajíčko,do zemiakov ošupaných surových urobit dierky a dat plnku poprašit olejom vodov solou zakrit alobalom a dat na 150 stupnou piestb na 45m.obratit,a odokrit a piect do ružova,,,podavat s tatarkou alebo s čalamadou,,, 😵 kolač orechovy z mrazničky,,
@luciok tak to skoro ani ja,len sem tam,ale ja a manžel neznášame prepraženú cibulu v ničom 😕
@bobinkask ďakujem pekne za milé slová a veru už ste mi dnes všetky chýbali 😉
@januschka10 ďakujem pekne, beru neopustím, to sa jednoducho nedá 😉

@lululka555 jj moja rybičká som 😀 ešte neni štvrtoook, ale no nevadí 🙂 hned po mne supééééér 🙂 aj tebe všetko najlepšie ale šák piatok 🙂