Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
My sme dnes mali cicerovu polievku a pečene klobasy a jaternice so zemiakmi a kyslou uhorkou 😉
@egyptanka nekupila,dostala som ju od svokry,špecialne pre mng do práce 🙂 ,takže ti veľmi nepomožem
@nelinka1311 této, je výborná, doporučujem http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=36874 😉
tak baby, ja keď som prišla z práce som mala na pláne pizzu, ale dedko už piekol zemiaky v šupke na plechu, tak sme mali s maslom a kyslou kapustou, upiekla som vianočku akože na raňajky, ale zostal len kúsok, zjedli s maslom a domácim dulovým džemom, piekla som aj zemiakový chlebík na zajtra,a urobila som si na obed do práce cestovinový šalát so zeleninou a syrom a vraj zajtra dedko bude piecť kura, tak som im urobila ryžu, nech sa s tým nebabre, ve´d tri baby mať na staros´t je dosť 😉
kuracie prsia na jablkach, ak mate rady kari tak je to mnamka a ak nie tak ho tam date menej a je to tiez mnamka 🙂
@natal12 🙂 tak som blahoželala v predstihu 😉 , včera som niečo zaregistrovala, keď si písala...🙂...ja som tiež ryba 😀
@zklimekova Héééj aj ty si rybkááá ?? 😀 a kedy máš narodky ??
@natal12 2.3. 😉
@nelinka1311 prosim ta, ake je to to kurca kacatore? 😀
@lucikatn Domaci marshmallows recept kdesi z netu od nejakej sikovnej zeny, myslim, ze link som mala z tejto temy:
Suroviny
Na sirup:
150 g cukor kryštál
1 PL med/javorovy sirup
50 ml studená voda
Na želatínu:
8 g želatína prášková
3 PL studená voda
Ešte potrebujeme:
štipka soľ
2 PL cukor práškový
Postup receptu
Kryštálový cukor, med, vodu dáme do menšieho hrnca a necháme zovrieť, znížime plyn a za občasného miešania varíme 4 minúty. Zatiaľ si pripravíme želatínu. Do miešacej misy dáme želatínu a 3 PL vody zamiešame. Do želatínovej zmesi prilejeme trošku sirupu a dobre zamiešame. Zmes začneme šľahať a pridáme aj ostatný sirup, soľ a ak máme doma vanilkový extrakt alebo iný tak to pridáme v tomto bode (ja som nemala doma tak som nepridala).
Dózu vyložíme papierom na pečenie a vymastíme olejom. Zmes sa nám krásne vybielila. Marshmallow máme hotovú, veľmi sa lepí. Hotovú zmes nalejeme do pripravenej dózy a zahladíme naolejovanou lyžicou. Zmes prikryjeme papierom na pečenie ktorú sme olejom vymastili a dáme do chladničky stuhnúť na 2-3 hodinky. Z Marshmallow odstránime papier. Nožnicami strháme na kocky a obalíme v práškovom cukry. Z tejto dávky vyjde 230 g cukríkov.
ahojte dievcata kedze moj muzicek ma chut na kacicu tak mu ju chcem spravit a kedze som ju este nikdy nerobila tak vas poprosim o radu ako ju robit aby bola dobra chrumkava..dakujem velmi pekne
@danielaj a od teba som robila tie hniezda co sa skladaju a chutia trdelnik a boli fantasticke dnes spravim makove 😉
dnes len rýchlovka. Špagety s morcadelou a syrom 🙂
@natalii6 treba ju posoliť a piecť ako kura, iba dlhšie. Ak chceš chrumkavú, daj ju ku koncu na vyššiu mriežku 😉 Ak však chceš "inú" chuť, dá sa potrieť napr.medom
@mahulenka87 dakujem a sa mi zda ze moja babka davala dnu jablka to je ako pre chut? lebo ja som sa jej to nikdy neopytala ze naco to tam dava 😉
@nelinka1311 aj ja si prosím receptík na to kura vyzerá to dobre 🙂
my dnes hrachová zo včera a pečené kuriatko s ryžou - malý už tretí deň pýta ryžu tak mu to splním 🙂
už sa varí : slepačia polievka so zeleninou a krupicovými haluškami, varené cestoviny s tvarohom a smotanou + opražené kocky oravskej slaninky. Keď budem obedovať doplním fotku.....
na dnes som uvarila dievčatám paradajkovú polievku s cestovinkou a syrom z mojich domácky sterilizovanej šťavy a lúpaných paradajok, / inak to ani tento rok už nebudem robiť/ , sebe do práce mleté mäsko dusené so zeleninkou, čínska zmes + nastrúhaný petržlen a mrkva s cestovinou , dievčatám zo včera zostali špagety, ale asi ich tatík vezme na pizzu do mesta , synáčik môj je na sústredení, takže vyjedá , čo rupsak dá 😀 , okrem toho , že si bral domácu presnidávku, čalamádu, uhorky, jahodovočerešňový džem, jahody , paprikovú nátierku , igelitku "traťoviek" - dobošky, tyčinky a tak , som im upiekla pre celú posádku krabicu mafiniek - mrkva a ovsenné klíčky - naplnené džemíkmi , a krabicu pizza rožtekov
zostala mi ešte mletá zmes bravčová , vymiešaná s ovsennými vločkami, takže na večeru im urobím asi fašírečky, alebo rezníky ešte neviem a k tomu zemiačky
dnes idem varit: sosovicova polievka na kyslo, americky zemiaky a kuracie stehienka vo vlastnej stave a salat s cerstvej zeleniny 🙂
My dnes varíme krúpovú polievku so zeleninkou a kuracie prsia na jablkach s ryzou a brusnicovym dzemom 🙂
dnes kuracie prsia s porom + ryza. zajtra zeleninova polievka, vyprazany karfiol+varene zemiaky.
Ja dnes zemiakové pagáčiky http://varecha.pravda.sk/recepty/zemiakove-paga...
a uvarím rascovú polievku možno ešte aj kôprovú omáčku 🙂 😉
Ahojte nám ešte zostala polievka,nejak sa nám nechcelo jesť,mm chcel plnené langoše,tak tie budú dúfam aj na zajtra 🙂
cestovinový šalát s kuracími prsiami a zeleninou a zajtra bude kapustnica a moravské koláče čo dúfam že ostane aj na víkend
Ahojte,u nas dnes http://www.toprecepty.sk/recept/1166-bravcove-k... +slov.ryža a cicerova polievka zo včera 🙂

@natal12 - krásne narodeniny 😉