Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@veve39 neviem ako dlho, treba odsledovať ale tak do mäkka. Lebo minule som ju nechala v rure cca hodinu a zhorela mi na uhoľ a prilepila sa mi na alobal 🙂
ja cviklu milujem a tiež sterilizovanu alebo čerstvu nastruhanu s chrenom mňam
bylinky nedávam, uplne postači soľ a olivovy olej. Niekto nesolí lebo cvikla je sladka treba skusiť mňamka to je.
Dneska som prvy krat piekla puncovy zakusok...a nepodaril sa mi som strasne smutna s toho nechapem preco ved vsetko som robila podla receptu a ked som polievala stredny plat sirupom tak mi vobec nevpijal sirup a sirup sa lial dole na spodnu piskotu takze su nasiaknute obe
no ahojte kočky, konečne víkend, prvý týždeň v práci a ja som taká unavená 😒 my sme dnes varili šošovicovú polievku so strúhanou zeleninou, zemiakmi a párkom, vyprážaný karfiol, kuracie nugetky v cornflaksovom cestíčku, varené zemiaky s vňaťkou, hranolky a domáca tatarka, a robila som jablkovo-makový závin a jablkovo orechový závin z kyznutého chladeného cesta http://varecha.pravda.sk/recepty/kysnuty-chlade..., cesto je výborné, doporučujem 😉
Ahojte, dojedali sme zo včera fazuľovú s údeným. Na skorú večeru sme mali tresku na masle a zemiaky na mesiačiky s petržl. vňaťou.
Zajtra pravdepodobne plnenú kapustu a ešte neviem akú polievku, možno žiadnu...prvá nedeľa bez "nedeľného menu" 😅 😝 Už nás omrzela slepačia polievka 🙂
ahojte u nás dnes paradajková polievka s cícerom a celozrnným kuskusom, pohánková sekaná vylepšila som ju nastrúhanou mrkvou a cukinou a do stredu varené vajíčko, opekané zemiaky, šalát a piekla som ešte túto pizzu
http://varecha.pravda.sk/recepty/cibulovo-cuket...
@veve39... ja som tiež rada, že to malej už prešlo a budem vám držat palce aby sa zistila príčina vaších problémov...ja som dnes robila tú pohánkovú sekanú a pridala som tam ešte strúhanú mrkvu, cuketu, tvrdý syr namiesto tofu (nemala som) a do stredu varené vajíčko a bolo to veru lepšie ako minule 😵
Ahojki babenky .... tak ja síce nepridávam fotočky, ale u nás dnes mňam obedík - brokolicová krémová polievka s opečeným chlebíkom a hlavné jedlo - karfiol v trojobale a maslové zemiačiky k tomu .... a na prianie nášho synčeka sme piekli želé koláčik s kyslou smotanou a kiwi - v želé som nahradila klasika Zlatý klas banánovým pudingom a mňamka preveliká 😉
Dnes som skušala domáce marsallow recept som našla tu na koníkovi je výborné a lepšie ako z obchodu aj môj si pochvaloval
vyprazane rybie file a zemiakova kasa
dnes polievka z kuracich prs s mega mnozstvom zeleniny a rezancami, zeleninove rizoto. pouzila som toto: mrkva, petrzlen, zeler, kalerab, por, cibula, cesnak, karfiol, brokolica, por, hrasok, cukina. 🙂
kocky, chcela by som sa opytat. peciete samostatne kuracie prsia bez koze a kosti? ak ano, ako to robite, aby masko nevyschlo?
kuracie stehna v 3obale,hranolky a domaca tatarska omacka🙂...na pribratie :P
@garonka ako si pripravuješ tofu? mám doma aj neudené aj udené,chcem tomu príst na chuť ale nejako mi to nejde,stále mi to príde ako nejaká guma bez chuti,to udené som si dala trošku aj do zel.šalátu tak sa to dalo zjesť ,aj som si to opiekla,ale musela som si to dost osoliť aby mi to chutilo 🙂
cviklu si si opiekla predvarenú či surovú? mám ju rada,pridávam si ju aj varenú aj surovú do šalátov,ale vela z nej nemôžem kvoli sacharidom,preto uprednostnujem inú zeleninu...
@gianni Ahoj, posielam ti recept zapekaná cuketa s tofu
2 stredne veľké cukety, údené tofu, 2 stredne veľké cibule, 6-8 strúčikov cesnaku, 2 pol.lyžice sezamových semienok (slnečnicových), na ochutenie soľ, mletú rascu, olej.
Cukety rozkrojíme a vyberieme z nich jadrovník. PLNKA: cibuľu nakrájame na menšie kocky, 2-3 strúčiky cesnaku nakrájame na plátky a na oleji dusíme do polomäkka. Pridáme na kocky nakrájané tofu a jadrovník z cukiet, dusíme. Pridáme 2 lyžice semienok, rascu, soľ, roztlačené zvyšné strúčiky cesnaku a plníme cukety. Vložíme do misy alebo na plech, pokvapkáme olejom a podlejeme 2 dl vody. Prikryjeme alobalom a dusíme 20 minút pri 180 stupňoch. Potom alobal dáme dole a ešte pečieme 10 minút. Bolo to super
@gianni Štrúdla so špenátom a tofu
Mrazené lístkové cesto, 250 g mrazeného špenátu, údené tofu, stredne veľkú cibuľu, 3 strúčiky cesnaku, olej, mletá červená paprika, soľ a mleté čierne korenie
Na oleji orestujeme cibuľu, pridáme na plátky nakrájaný cesnak a rozmrazený špenát. Osolíme, okoreníme, pridáme mletú papriku a dusíme asi 15 minút. Odstavíme a necháme vychladnúť. Na vyvaľkané lístkové cesto nanesieme vychladnutý špenát a posypeme ho nastrúhaným údeným tofu. Zvinieme do rolády a pečieme v predhriatej rúre 30 minút pri teplote 180 stupňov.
ahojte tiez pridavam moju verziu mascarpone torticky podla @lululka555 🙂
korpus je ale cesto na brownies🙂
len po nej zafucalo🙂
ahojte, dnes sme dojedli krupovu polievku a na druhe boli palacinky, zajtra bude bravcovy vyvar s rezancami a zeleninou, pecene krkovicka s horcicou a cibulou, pecene zemiaky, ryza, salatik.. a poobede na olovrant som robila falosne osie hniezda co dala @danielaj recept polku som dala skoricu a polku granko a veeeelmi nam chutilo 🙂
demikat,pecene marinovane rebra, zem. kasa, kysle uhorky + dezert zmrzlina

@nakup ahoj, ja tofu nakrajala na rezance a opiekla na olivovom oleji. Trocha som osolila a poprašila červenou paprikou. Mne dnes ale prihorelo 🙄 ja tofu milujem či udené alebo neudené. Je to mňamka 😵