Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@womankc zapekane batata zemiaky s kuracim maskom s ananasom, k tomu pyre z batata zemiakov, rukolovo-rajcinovy salat s parmezanom ...sla som podla toho co dom dal 🙂 zemiaky ale odporucam umyt, prekrojit a na oliv. oleji dat piect do zmaknutia do rury na 45 min- na 200 st. Potom sa daju krasne vydlabat a plnit.
Zapekaná brokolica so zemiačikmi 🙂 a poobede urobím pernik
syn je u babky, tak na večeru sa doje chlebová polievka a úhrabkové osúšky - včera večer som robila 🙂
poradte prosim ako uvarit tarhonu aby mi z nej neostalo blato☹ lebo to sa mi vzdy stane. dakujem
hotof
dievčatá dajte nejaký dobrý a nie zložitý kolač, upiekla by som deckám , ale akosi nevie, čo by som tak
@gabikastorinska ja ju opražím do hneda na oleji, zalejem vodou-teplou tak cca 1,5 cm nad tarhoňu, pridám soľ a na miernom ohni varím,- prikryté a keď sa vyvarí voda- teda keď ju už nevidím, vypnem,premiešam a na tom istom mieste ju nechám dojsť. 🙂
@gabikastorinska opraž si ju na troche oleja do zlatova, niektoré zrnká aby bola až do bledohneda , osoľ a zalej vodou po okraj ako keď ryžu varíš, na miernom ohni var chvíľu / 5-7 minút /, premiešaj a vypni. zabaľ do deky, alebo osušky a nechaj dôjsť
@womankc áno http://varecha.pravda.sk/recepty/vareskovy-zaku...
alebo
VAREŠKOVÝ KOLÁČ.
3 šálky polohrubá múka,2 šálky kryštálový cukor,1/2 šálky oleja,1 ½ šálky mlieka,2 vajcia,1 prášok do pečiva,1 KL sódy bicarbony.
Všetko zmiešame vylejeme na vymastený,vysypaný plech a dáme piecť.Medzitým si spravíme polevu.
200 g práškový cukor,150 g Hera,5 PL mlieka,2-5 PL kakao.
Do horúceho koláča spravíme rúčkou varechy diery,polejeme polevou a rozotrieme.
Polevu robiť 1 ½ dávky.
cely kolac trva asi 3/4 hodiny,mozno aj menej a ma vyhodu aj v tom ze vsetky suroviny mame bezne doma.kto nema velmi rad cokoladu moze dat polevy len jednu davku.
my sme mali kuraci vyvar,granadir a salat k tomu este aj na zajtra budeme mat 🙂
Ahojte, dnes restovana pecienka s ryzou a uharkom. Vcera som vecer upiekla babovku, pekna sa mi podarila mramorova. Uz je fuc. 🙂
@lululka555 ahoj vyzera to skvelo tak som sa rozhodla ze to spravim 😉 dakujem
my sme dnes mali sosovicovy privarok s cukinovymi fasirkami a dufam, ze ostane aj na zajtra 🙂
@gabikastorinska ja ju robim podobne ako baby pisali, oprazim na oleji, osolim, zalejem 3/4litrom vriacej vody (500g tarhone) stisim teplotu na minimum a varim cca 8-10 min, potom premiesam, vypnem a necham pod pokrievkou dojst
@anavila krasne prekvapko 😉
@lululka555 ten som už tiež robila , je vynikajúci 🙂

ahojte dievčatá, no aké mňamky ste to tu zas povarili , kým som tu nebola
ja som mala dovolenku a upratovací ošiaľ a tak zodpovedne sa tu pochválim, že som upratala kompletne celý dom včetne prebratia všetkých skríň, vyčistenia pivnice , prebratia všetkých topánok, zašitia obrovskej kopy " dierkových vecí " , umytia okien, a ešte som aj variť stihla 🙂 neskutočne dobrý pocit mám , varila som strapačky s kapustou, špenátové pirohy so smotanovo-kôprovým dipom, potom pečeného lososa s jablkami a bylinkovou soľou s kašou a zelerovo - jablkovým šalátikom, upiekla som trený koláč s kompótovým ovocím a mrveničkou, polievočky boli mliečna medzi tým, lievanková hráškovo- mrkvová a už si iné nepamätám, len viem, že sa všetko všetučko spalo a včera som urobila vývar mäskový / kurča- baranina / s kopou zeleniny na čínsky spôsob s ryžou a špenátikový prívarok so zemiakmi a s mäskom z polievky , to je ešte aj na dnes