icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

womankc
6. mar 2013

ahojte dievčatá, no aké mňamky ste to tu zas povarili , kým som tu nebola
ja som mala dovolenku a upratovací ošiaľ a tak zodpovedne sa tu pochválim, že som upratala kompletne celý dom včetne prebratia všetkých skríň, vyčistenia pivnice , prebratia všetkých topánok, zašitia obrovskej kopy " dierkových vecí " , umytia okien, a ešte som aj variť stihla 🙂 neskutočne dobrý pocit mám , varila som strapačky s kapustou, špenátové pirohy so smotanovo-kôprovým dipom, potom pečeného lososa s jablkami a bylinkovou soľou s kašou a zelerovo - jablkovým šalátikom, upiekla som trený koláč s kompótovým ovocím a mrveničkou, polievočky boli mliečna medzi tým, lievanková hráškovo- mrkvová a už si iné nepamätám, len viem, že sa všetko všetučko spalo a včera som urobila vývar mäskový / kurča- baranina / s kopou zeleniny na čínsky spôsob s ryžou a špenátikový prívarok so zemiakmi a s mäskom z polievky , to je ešte aj na dnes

womankc
6. mar 2013

@lea231 ten hlavný chod je čo , to sa mi páči . zapekaný baklažán??? daj receptík

lea231
6. mar 2013

@womankc zapekane batata zemiaky s kuracim maskom s ananasom, k tomu pyre z batata zemiakov, rukolovo-rajcinovy salat s parmezanom ...sla som podla toho co dom dal 🙂 zemiaky ale odporucam umyt, prekrojit a na oliv. oleji dat piect do zmaknutia do rury na 45 min- na 200 st. Potom sa daju krasne vydlabat a plnit.

betka22betka
6. mar 2013

ahojte, ja už som po obede: zemiaková polievka, kuracie prsia na prírodno s ryžou.

simi906
6. mar 2013

Zapekaná brokolica so zemiačikmi 🙂 a poobede urobím pernik

daniz
6. mar 2013

syn je u babky, tak na večeru sa doje chlebová polievka a úhrabkové osúšky - včera večer som robila 🙂

womankc
6. mar 2013

@lea231 jej a fakt som si aj myslela , že batáty sú to, ale mi to akosi nešlo do hlavy hehehe veľmi dobrý nápad

gabikastorinska
6. mar 2013

poradte prosim ako uvarit tarhonu aby mi z nej neostalo blato☹ lebo to sa mi vzdy stane. dakujem

lizatko1009
6. mar 2013

hotof

lizatko1009
6. mar 2013
womankc
6. mar 2013

dievčatá dajte nejaký dobrý a nie zložitý kolač, upiekla by som deckám , ale akosi nevie, čo by som tak

daniz
6. mar 2013

@gabikastorinska ja ju opražím do hneda na oleji, zalejem vodou-teplou tak cca 1,5 cm nad tarhoňu, pridám soľ a na miernom ohni varím,- prikryté a keď sa vyvarí voda- teda keď ju už nevidím, vypnem,premiešam a na tom istom mieste ju nechám dojsť. 🙂

womankc
6. mar 2013

@gabikastorinska opraž si ju na troche oleja do zlatova, niektoré zrnká aby bola až do bledohneda , osoľ a zalej vodou po okraj ako keď ryžu varíš, na miernom ohni var chvíľu / 5-7 minút /, premiešaj a vypni. zabaľ do deky, alebo osušky a nechaj dôjsť

daniz
6. mar 2013

@womankc u nás boduje vareškový a aj verzia s ovocím

womankc
6. mar 2013

@daniz ten čo sa tak popichá? kde ho nájdem , aký link?

daniz
6. mar 2013

@womankc áno http://varecha.pravda.sk/recepty/vareskovy-zaku...
alebo
VAREŠKOVÝ KOLÁČ.

3 šálky polohrubá múka,2 šálky kryštálový cukor,1/2 šálky oleja,1 ½ šálky mlieka,2 vajcia,1 prášok do pečiva,1 KL sódy bicarbony.
Všetko zmiešame vylejeme na vymastený,vysypaný plech a dáme piecť.Medzitým si spravíme polevu.
200 g práškový cukor,150 g Hera,5 PL mlieka,2-5 PL kakao.
Do horúceho koláča spravíme rúčkou varechy diery,polejeme polevou a rozotrieme.
Polevu robiť 1 ½ dávky.

cely kolac trva asi 3/4 hodiny,mozno aj menej a ma vyhodu aj v tom ze vsetky suroviny mame bezne doma.kto nema velmi rad cokoladu moze dat polevy len jednu davku.

renata5
6. mar 2013

my sme mali kuraci vyvar,granadir a salat k tomu este aj na zajtra budeme mat 🙂

daniz
6. mar 2013

@womankc ja robím ten šálkový

lenka268
6. mar 2013

Ahojte, dnes restovana pecienka s ryzou a uharkom. Vcera som vecer upiekla babovku, pekna sa mi podarila mramorova. Uz je fuc. 🙂

natalii6
6. mar 2013

@lululka555 ahoj vyzera to skvelo tak som sa rozhodla ze to spravim 😉 dakujem

zklimekova
6. mar 2013

osie hniezda v inej podobe upečené..nemám formu na biskupský chlebíček, tak v srnčom chrbte som piekla ...trošku to preto vyzerá čudne :D..vonia to krásne..tak som zvedavá na chuť. Ja som dávala granko, lebo orechy by mi deti asi nezjedli...teda polovica určite :D

anavila
6. mar 2013

@womankc ked si taka nažhavená, nechceš aj ku mne prísť poupratovať???? 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 ručím ti za dobrý pocit 😀 😀 😀 😀 aj kavu by som ti spravila 😀

anavila
6. mar 2013

práve som dorobila tortu pre suseda, dnes ho ideme prekvapiť, je sám doma a má narodky... 🙂

petrisorka
6. mar 2013

tak a tu su dnesne palacinky s nutelkou a jahodovym dzemom 🙂

blanocka
6. mar 2013

my sme dnes mali sosovicovy privarok s cukinovymi fasirkami a dufam, ze ostane aj na zajtra 🙂

@gabikastorinska ja ju robim podobne ako baby pisali, oprazim na oleji, osolim, zalejem 3/4litrom vriacej vody (500g tarhone) stisim teplotu na minimum a varim cca 8-10 min, potom premiesam, vypnem a necham pod pokrievkou dojst

lululka555
6. mar 2013

@anavila krasne prekvapko 😉

womankc
6. mar 2013

@anavila kedy koľvek, akoby som tam už bola 😀 😀 😀 . veru mi aj susedy kričali, že aby som prešla aj k nim hehehehehe

womankc
6. mar 2013

@daniz šálkový som teraz častejšie robila a aj pité , to sa mi nechce, niečo čo som ešte nerobila, ale zároveň by som pri tom nestrávila vianoce , možno ten vareškový vyskúšam , ten som ešte nerobila

womankc
6. mar 2013

@lululka555 ten som už tiež robila , je vynikajúci 🙂