Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
Ahojte
tuto temu citam pravidelne a pravidelne sa inspirujem co navarit 🙂
My dnes mame sosovicovu polievku s mrkvou, zemiakove mafiny. Chlapci mali prazenicku na veceru a ja tuniakovu pomazanku s mediterianskym chlebikom 😉
@yvanielka si ma inspirovala s tym karfiolom 🙂 spravim na sobotu, ale zo zemiakovou kasou a cinskym salatom so zakysanou smotanou 🙂
ahojte baby, u nás sme dnes dojedali kapustovú polievku zo včera a keď som prišla z práce, tak som robila marhuľové gule s grankom, orechami, a trstinovým cukrom, ako kto chcel a idem vás dočítať 😉
@petrisorka vďaka, ale to sú šampiňóny 😀 ale aj karfiol by som si dala, mňam dnes som nejaká pahltná 🙂
@zklimekova urob tie osie hniezda, uvidíš, že si pochutnáte a som rada, že som ich urobila ako pokusný králik a dala tip viacerým kočkám a že im chutili 😉
@lululka555 joj cviklový šalát máme veĺmi radi, čo si dávala doň? ja dávam cviklu, kukuricu, šunku alebo dietny salám, tvrdý syr a kyslú smotanu, ochutím, niekedy dávam aj vajce na tvrdo a voláme to racio šalát, kedysi dávno ho predávali v bývalej práci v bufete, tak odtiaĺ som to odkukala 😉
na obed sme dojedli hustú fazuľovú polievku od včera na večeru som upiekla zemiaky v rúre a kyslé mliečko 🙂
Malý má diétu, takže len zemiak s mrkvou a nám som urobila čínu... ale absolútne netuším, čo mám variť zajtra :( asi spravímkoláčiky z lístkového cesta a nejakú zeleninovú náplň do toho... čo chladnička dala....
a mám chuť na toto: http://www.varenie.sk/recept/zakusok-s-kyslou-s... ale brutálnu, tak zajtra možno upečiem 😀
@yvanielka ja som kukla na obrazok, ze super vyprazany karfiol mnam 🙂 ale aj pre muzika by boli super zampinony 🙂
Neviete náhodou čo by sa stalo, keby som z cesta na hrnčekovú bábovku urobila pečené buchty s tvarohom? Alebo poraďte rýchly recept na pečené buchty. plííís
Myslela som hrnčekovú vianočku 😀
francúzska polievka , halušky so syrokrémom a slaninkou - kyslé mlieko
Na večeru sme mali tofu na činsky spôsob s ryžou a bolo to výborné aj na zajtra ostalo 😉 recept mám z knihy recepty zo života 🙂
@lululka555 ahoj ako robis cviklovy salat?
@lululka555 aj ja som zvedava
@danielaj :D už spravené a už skoro aj zjedené :D..len trošku ostalo..kradli to ešte teplé :D
To naozaj ziadna z vas nerobi zapekanu broko so zemiakmi? ☹
Pancakes - americké lívance
1 hrnek mléka
2 hrnky polohrubé mouky
3 lžičky prášku do pečiva
1/2 lžičky soli
1/4 hrnku cukru
2 vejce
1 lžíce rostlinného oleje /do těsta/
marmeláda, nugeta, sirup, tvaroh, ovoce - podle aktuální chuti
Postup :
Všechny suroviny smícháme dohromady. Vznikne hustější palačinkové těsto. Smažíme na oleji z obou stran. Správné pancakes má v průměru 10 cm. Zdobíme podle chuti čímkoliv.
@danielaj ahoj dnes som skusala cviklovy,dala som pokrajanu cviklu, tvrdy syr na kococky a uvarene vajicka. Trosku,som posolila, pokorenila a pridala kyslu smotanu. Robila som len trochu na skusku, chutil a nabuduce pridam aj tu kukuricu a salamku 😉
@gelinka75
@nelinka1311 inspirovala som sa na mimibazare http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=25901 a robila som 1krat na skusku ,taku polovicnu davku,,ja som dala steriliz. cviklu , na kocky tvrdy syr a uvarene 2 vajicka, sol,korenie a kyslu smotanu. Este mi zostalo teraz na ranajky 😉
ahojte,dnes lečo ,, z čerstvej zeleninky také jarne,,,,,,,ja bez klobasy a mm s klobasou,,,, 😉
Ja dnes varim perkel este neviem z akeho mäsa so zeleninou a k tomu cestoviny a zajtra lekvarove buchty a asi fazulovu polievku......chcem sa opytat ci nahodou nemate niektora recept na holandsky salat dakujem 🙂
na dnes sa chystam spravit francuzske zemiaky 🙂
rascova polievka,pečen zo zeleninou ryža 🙂
Ahojte. Tak ja som sa vcera odhodlala na moravske kolace. Boli fantasticke. Len ma skoro prekotilo, ked som ich robila. Rozhodla som sa pre tvarohovo-pudingovu plnku, ponahlala som sa, lebo decka boli strasne hladne, tak mi to vytekalo a nervacila som. Vysledok sice nebol tak vzhladny ako som si predstavovala, ale boli naozaj chutne. Zo zvysku cesta a plnky som spravila zavin s hrozienkami. Mnam 🙂
A uz si nepamatam, kto mi pisal postup na posypku, ale aspon anonymne pochvalim. Asi aj na posuchy zacnem pouzivat takuto: hladka muka, praskovy cukor, maslo 😉

ahojte my sme dnes dojedli mrkvovú polievku a robila som pšenový nákyp s čučoriedkami v karamele