Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
Ahojte, dnes som varila polievku slepaciu slizovu, bravcove kare na prirodno, k tomu varene zemiaky a upiekla som babovku.
@natal12 dakujem, jablkovy som robila podla http://varecha.pravda.sk/recepty/babkin-jablkov... z polovicnej davky do okruhlej formy...je mnam 😝
@natal12 12 plus dve tie modre zapekacie misticky
dnes sme pripravili plnené kuracie stehná, zemiakovo-mrkvová kaša, kompot mňam
@lululka555 moja aké su tie silikonové formičky na muffiny ?? je to lepšie než forma na plech ?? 😅 lahko sa z toho vyberá z tých silikonových ??
Ahojte,prispievam až teraz...konečne doma klud 🙂dnes sme využili pekné počasie..
dnes slepačia polievka s kopou zeleniny a slížikmi,mleté rezne s pyré zemiakmi a čínskou kapustou
vcera gyros, opekane zemiaky, salat,
dnes zapekane zemiaky a zeleninka so syrom, navrch jogurtovy dressing
a pecene kurca
ahojte, u nás dnes klasika ako každú nedeľu slepačia polievka, segedínsky guláš, domáca knedľa a včerajší jablkový polozákusok, poobede sme boli na nákupoch, tak sme večerali v nákupnom centre 😀 zákusok som robila podľa tohto recepu, trochu som si ho zmenila a je veľmi dobrý http://varecha.pravda.sk/recepty/jablkovy-poloz..., ja som jablká nemixovala, len som ich popučila, aby boli aj také kúsočky, a puding som dala mandľový, je to super koláčik, puding sa dá obmieňať a vždy je výborný 😉
@natal12 ahoj ja som s nimi spokojna, plech nemam ,takze porovnat neviem. Vyberali sa lahucko 🙂
Ahojte. Ja som sa vcera dala na pudingovy zavin. Neviem, ci som nepochopila system balenia, alebo bol naozaj zle napisany, ale sa mi to trochu poroztekalo, co by mi az tak nevadilo, ale ked sa nakraja, tak plnka tiez vyteka. Toto su veci co ma dokazu dost odradit, aj ked samotny kolac je chutny
@levandullka prosím recept
@levandullka už som našla
Dobrý deň. Čo použiť namiesto kyslého mlieka do tých osích hniezd inak ?
dojeme vcerajsiu zeleninovu polievku, zemiakova baba s hribami
Dojedame zo vcera, rezne so zemiakovou kasou a zeleninovy salat 🙂
menu minuly tyzden, kedze sme dovolenkovali 🙂
stvrtok:
zeleninkova polievocka
bravcove pecene, kapusta, knedla
sobota:
segedin
mala babula mala dva rocky, takze sa robila detska tvarohova torticka s jahodami a broskynami
nedela:
hovadzia polievka so zeleninou, sliziky
morcacie na prirodno
tarhona
grilovane bavorske kolienko, s domacim chlebikom, horcicou a kopcom chrenu 🙂
Dnes sa dojeda chladnicka 🙂
ja som cez víkend chatovala, robila som morčací vývar so zeleninou a rezancami / z morčacích krkov / , potom ryžu s hráškom a kuracie prsia na prírodno v šťave a ešte hovädzie dusené na soôsob gulášu a to s karotkou, zelerom a paprikou, potom sme si urobili zemiaky zapekané s kuracinou s korením na divinu , zaliate smotanou a šalátiky - jeden raz jablkovo-mrkvový a druhý krát ľadový šalát s bielym joburtom, upiekla som len tie falošné osie hniezda - mali obrovský úspech a do cesta som dala aj normálne mlieko a namiesto kyslého som dala kelímok jemného jogurtu a teda Vám poviem, to cesto bolo famózne a dnes detičkám pečiem ten mrežovník a variť neviem ešte čo budem , zrejme tekvicový prívarok s vajkom , alebo duseným mäskom
držková polievka , zemiaky + rybacie fašírky + kompót . A upiekla som bublaninu s 3 častí ovocia ( jablká , slivky , nektarinky ) , všetko zavárané kompóty . Vrch bude s posípkou .
Prajem pekný dník.......môj včerajší rýchly a ľahký obed tak som ho celýýýýýýýý pokašlala 😀 ......Najprv mi vyvrela všetka voda v zemiačikoch, biela sklokeramická zostala totálne čierna 😀, zemiaky prihoreli tak, že ani hrniec nemôžem vydrhnúť hiiiii a aby toho nebolo málo tak som sa ešte aj popálila o paru z jatrníc, keď som otvárala pekáč 😀 Včera som mala šikovný deň a dnes pre istotu radšej nevarím a objednám si pizzu 🙂
My si dnes pochutnáme na voňavom bravčovom karé s varenými zemiačkami a mexickým kukuricovým šalátom... 🙂 🙂 😉 😉
http://tipnajedlo.sk/recepty/vonave-bravcove-kare
http://tipnajedlo.sk/recepty/mexicky-kukuricovy...

@lululka555 a ten koláčik je krásny a určite aj chutí 😉 receptik nedáš ?? a tie osáky máš pekné 🙂