Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@slavka1307 obycajne mlieko 🙂
@nikushkasa nebolo to mäsku suche alebo tvrde?vyzera chutne 🙂
ahojte 🙂
sobota - sosovicova polievka, ryzovy nakyp
nedela - sosovicova polievka, vyprazany morcaci rezen, varene zemiacky, zeleninovy salat, ako dezert pudingovo-smotanovy kolac
pondelok - zeleninova polievka, morcacie na prirodno, ryza, salatik
utorok - dojeme polievku, manzel bude mat spagety a my s drobcom si dame lososa na masle so zemiakovou kasou 🙂
dalsie dni este neviem, uvidime co ma napadne 🙂
No a zabudla som napísať, že včera sme boli na prvej tohtoročnej opekačke v lese a dnes vajíčkové halušky + uhorkový šalát.
@daniz 2x jogurt 500gramovy biely a 200 ml sladkej smotany na varenie (ak mate radi kyslejsie, smotana ani nemusi byt) vsetko zmiesat, osolit, mozu ist bylinky, cesnak, podla vlastnej chuti. Vyliat do sitka, v ktorom mate utierku alebo kusok plachty a nechat odkvapkavat v chladnicke 24 hod. Budete mat aj srvatku (davam ju do cesta na chlieb).... Mnamka
@fordikford nebolo suché lebo som to piekla na malom ohni :D
my zo vcera kuracia polievka a kedze nam ostalo pseno,tak som urobila z toho rizoto a so zeleninou to chuti lepsie ako samotne
dojedli sme od včera rezne, idem urobiť len takú rýchlovku - cestoviny s brokolicou a syrovo cesnakovou omáčkou 🙂
@pikha Ingrediencie: bravcove rebierka rozkrajane, aniz,med,zazvor, chilli papricku, cesnak - vsetko som dala od oka - do tejto zmesi som nalozila reberka asi na 4 hod, pred ty som ich este nasolila. potom som ich dala do kovoveho plechu a pridala som sojovu omacku, vinny ocot, ryzovy vino alebo suche cherry, secuanske korenie, na sporaku privedies k varu a prilejes 400ml kuracieho vyvaru asi na 10 min povaris a pridas este 2 kusky badianu a zvazok nakrajanej mladej cibulky.Rozohrejes trubu na 180 stupnov, na pol hodinku ich prikry alobalom, potom odokry a dopec z kazdej strany do cervenkava. potom opat daj plech na varic a tam priverd k varu nech sa zredukuje stava a trochu sa este rebierka opecu emoticon boli fakt uzasneee
Dnes som objavila čaro nakupovania potravín cez internet. Behom hodinky a pol som mala doma krabicu s čerstvými SLOVENSKÝMI vajíčkami, kvalitnú šunku, zeleninku a vôbec všetko, čo mi doma chýbalo 🙂. A za doručenie sa platí iba 1€! Toto ma naozaj milo prekvapilo 🙂
@levandullka a to kde sa da takto nakupovat?
@levandullka : Aj mňa by zaujímala kde sa dá takto dobre nakúpiť.
dnes dojedačky,vonku je tak krásne ,škoda trčat doma,treba vybit energiu drobcovi 😉
ahojky , aj u nas dnes dojedacky zo vcera... a som nejaka nesvoja, je mi na nic,asi nejaka crevna viroza 😒
@lululka555 moja nejsi jedina ktorej je zle 😒 aj mne je nejako na nič ☹
@levandullka to kde ? daj stránku 😀 🙂
@levandullka aj mňa by to zaujímalo...
@natal12 vcera vecer este pohoda a v noci bolesti,nespala som skoro celu noc 😒 dnes mam dietu,len vodu pijem 😒
ahojte, dlho som tu nebola... kucháročki prosím vás poradte mi nejaké polievočky pre kojacie mamičky... mňa už nič nenapadá tak neviem čo si už mám variť... 😉
@lululka555 moja tak to mi je luto ☹ skore uzdravenie ti prajem. Ja tiez len vodu furt pijem a nejem zle mi je 😒 Co sa to deje s nami preboha ☹
@natal12 dakujem, podobne aj tebe 🙂
ja dnes fazulu na kyslo a hubove rzoto kedze mam plno hub a neviem co s nimi 😉
raznici a odpalovane venceky
paradajková kapusta a domáca sekaná 🙂

@katy2 prosím recept na to pomazánkové maslo. A u nás v sobotu nakoniec bola restovaná pečeň, zemiačky uvarené v šupke - očistené a poliate maslo+p. vňaťka, polievka mrkvičkovo-karfiolová so syrovou lievankou a piekla som tvarohové a nutelové buchty.
nedeľa - šampiňónová polievka mliečna a špan. vtáčiky + ryža + zelenionkový šalát