icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

salma22
6. jan 2011

domaca pizza 😵

dannynka
6. jan 2011

@traktor http://domacipekarny.dama.cz/postupy.php?d=257 aj ja som ich už viac krat robila podla tohto 🙂 😉

my dnes rajčinova polievka,druhe som chcela rizoto no este neviem ci nevymyslím cosi ine a cesto na pletenky grahamove mam v pekarničke 😀

mukky
6. jan 2011

ahojte,

my sme dnes mali vyprážanu kuraciu rolku z prs plnenú cesnakom,maslom, a nivou,k tomu brusnice,/neskutočne sa hodia k nive 😎 /americké zemiaky,nakladanu kukuricu a cervenu kapustu,tatársku omáčku....bolo to fantastické,bude aj na zajtra 😉

mukky
6. jan 2011

@zuzana12345 ahoj,

takže rožteky chutili?su suprové však? a krásne sa ti podarili 😅

ja ich idem robiť podvečer,ale z 1,5 dávky,urobím aj pre moju mamku nech si tiez pochutí 😅 ,mne sa k tomu hodilo len tak maslo si natrieť,jedli sa ešte teplé a lepsie som nejedla 😀
odkedy mám pekárnicku vypekám pre celu rodinu 😀,uz aj svokor si ju chce kupit 😀

mukky
6. jan 2011

@l.lara ahoj moja 😅 ,no vypekaju sa 😀

tak baby ti uz poradili ako čítam,ja som zatial robila len v pekárnicke a ide to aj krásne bez nej ako vidím 😅

mukky
6. jan 2011

@traktor super rožky náhodou 😅 😅 ,takze si skusila tie sadlové? 😎 ,chutili?

traktor
6. jan 2011

@mukky hej tie sadlove co si tu dala 😉 ....ci chutili?..ja ti viem...?a piekla som ich dnes vôbec?..lebo ich neviem nikde najst 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😉

mukky
6. jan 2011

@traktor 😀 😀 😀 😀 😅

zucha
6. jan 2011

u nas mliecna hraskova polievka s halustickami (deti ju neskutocne miluju) http://www.schutou.sk/index.php/recepty/polievk... a potom sulance - aj makove, aj s brezlami. A ako "zakusok" som spravila rozky 😵

happy8051
6. jan 2011

@mukky hodila by si sem recept na tu rolku??

stardust
6. jan 2011

zapekane zemiaky s porom a masom.

happy8051
6. jan 2011

baby ja som raz v restike jedla morcacie maso s hrozienkami a medom v slahackovej omacke.... mam pokusenie vyskusat to doma... viete si nieco take predstavit??

inak my dnes zeleninova polievka a hubove rizoto, hlavkovy salat a na veceru zemiaky pecene v supke 🙂))

beruska.zuzanka
6. jan 2011

@happy8051 ja som pripravovala takto podobne, ale bravčové plátky s medom, hrozienkami, kari, badiánom v šľahačke, bolo to mňamiiiiiiiiiii 😵 ešte petržlenovú vňaťku som dala navrch 😉

happy8051
6. jan 2011

kocky, potrebujem poradit nejaky uplne skvostny zeleninovy alebo teda bezmasity recept... nieco uplne super, na ocarenie svokry ktora k nam pride na obed 🙂))

happy8051
6. jan 2011

@mia258 hodis receptik na tu omacku???

ivett1
7. jan 2011

@traktor ...vyzeraju super 😵 ...a ide to aj bez pekarnicky... 🙂

dnes ideme piect s mojou dcerkou žemlovku 😉 ...nastastie detickam aj manzelovi chuti🙂

babika0
7. jan 2011

ahojte. ako robite kapustove halusky? ak niektora robite. ale nie z kyslej kapusty. dik

mia258
7. jan 2011

@happy8051 jasné 🙂
Dáš do hrnca červené víno, pridáš slivkový kompót (alebo aj čerstvé slivky, ak máš). Povaríš 5 minút, pridáš cukor a badyán. Pripravíš si solamyl na zahustenie a po pridaní varíš ešte pár minút. Omáčka by nemala byť úplne liata (ako voda), ale mala by mať trošku takú... ťahavú, mazľavú konzistenciu 😀
Množstvo ja dávam len odhadom, aj podľa počtu porcií 🙂

@happy8051 a ten recept na croissanty:
500g polohrubej múky, 2dcl mlieko, 2 vajíčka, 50g cukru (kryštálový), 25g droždie, 250g masla, štipka soli
Plnka: šľahačka, čokoláda (alebo nugátový krém), čokoládový puding

Urobíš si kvások, pridáš ho do mlieka a necháš postáť. Ubiíš si cesto z múky, vajec, soli, cukru, a kvasku. Vyhnietiš, dáš do chladničky. Potom rozvaľkáš, posypeš ho múkou a potrieš maslom. Prekladáš postupne zľava do prava. Každú novú preloženú vrstvu posypeš a potrieš znova. Vznikne ti z toho taký obdĺžnik, rozvaľkáš to, znova preložíš a dáš do chladničky tak na 45minút. Potom cesto rozrežeš na tri časti, urobíš si také malé trojuholníčky.
Urobíš si plnku: do hrnčeka dáš šľahačku a kúsky čokolády, roztopíš a dáš stuhnúť do chladničky tak, aby sa dala plnka krájať. Potom pridáš pudingový prášok, zamiešaš, necháš chvíľku postáť, ale nie príliž dlho, aby to nestuhlo úplne. A potom už len dáš po jednej lyžičke na každý trojuholník cesta, zroluješ a pečies 15-20minút v rúre. Ja ju mám nastavenú na 220° 🙂
Niekedy si pripravujem cesto deň dopredu, lebo keď je v chladničke dlhšie, tak sa s ním lepšie robí. No a samozrejme, môžeš croissanty plniť aj napríklad jahodovým džemom, likérom, atď.

A dnes máme cestovinu podľa @titkovamiriam 😀

traktor
7. jan 2011

ahojte , u nas sa dojeda aj zo vcera, a piekla som hniezda / skoricove, vanilkove, kakaove a orechove/

eva7780
7. jan 2011

@traktor hned by som si dala 😉 musím už aj ja dakedy urobiť 😵
kočky nemáte recept na nejaký koláčik s ovocím,myslím niečo osviežujúce,mám tam kopu broskín(okrem nepečenej torty) 😵

5katarina7
7. jan 2011

ja dnes kurací perkelt s haluškami 🙂

duracelko
7. jan 2011

ja dnes fazuľová polievka na kyslo (uvarila som už včera) a dolky s lekvárom a šlahačkou podla tohto receptu z MMB http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=34325&use... (boli fantastické, mňamky 🙂 🙂

duracelko
7. jan 2011

@traktor jejj hned by som si dala tie osie hniezda. ja mám teraz strašne chuť na sladké. si velmi šikovná mamina🙂

stvura
Odpoveď bola odstránená
lea132
7. jan 2011

Ahojte neviete mi poradit nejaky kolacik zo suseneho mlieka?Zostalo mi asi 250g,ked som robila rafaelo a neviem co s nim

mia258
7. jan 2011

@eva7780 neviem či je to niečo ako nepečená torta, ale ja z broskýň robím toto 🙂
http://varecha.pravda.sk/recepty/broskynovy-kol...
Je to ľahké, rýchle a hlavne chutné 😉

eva7780
7. jan 2011

@mia258 dík,ja som nemyslela niečo ako nepečená torta,len tych kremovych kolacov mam po krk 🙂 tento vyzera celkom fajn,len neviem ako by to bolo zo zavarenymi broskynami 😅

titkovamiriam
7. jan 2011

dnes kuracie prsia na nivovej omačke/mala uspech na cestovinach tak som ju rozriedila smotanou a spravila/a upiekla som kakaovník

pallacinka
8. jan 2011

@eva7780 Mozno ti pomoze tento recept, da sa robit s akymkolvek ovocim, nasa naj kombinacia je kiwi-jahody, ananas, alebo banan, no s broskynami by mal byt dobry tiez.

Zo 6 bielkov vyslahame tuhy sneh, pridame 6 pol. lyzic praskoveho cukru a preslahame, postupne pridavame 6 zltkov, 6 lyzic polohrubej muky, pol prasku do peciva, 3 lyzice oleja. Pecieme 5-10 min na 170 stupnov.

Vyslahame 1 sladku smotanu s vanilkovym cukrom, pridame 2 kysle smotany, rozotrieme na vychladnuty kolac.

Naukladame ovocie.

Zmiesame 1 zlaty klas, 1 vanilkovy cukor, 10dkg praskovy cukor, 4 dcl kompotovej stavy, nechame zovriet a po vychladnuti vylejeme na ovocie.

claudica
8. jan 2011

Dobré ránko,
u nás budeme mať dnes tento syr : http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=18649
a k tomu zemiačiky tieto: http://www.toprecepty.sk/recept/1785-rychle-pec.... Polievka bude rajčinová.
A napečiem niečo s jabĺčkami, máme ich teraz doma dosť...možno kysnutý koláč... 🙂
Majte sa...