Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
ahojte potrebovala by som prosim pekne link na vyrobu bolonskej omacky sa mi zda ze ju robil nejaky talian bolo ktomu aj video lebo som ho mala ulozeny v pocitaci a nejak sa mi vela receptov stratilo dakujem velmi pekne 😉 a u nas teda slepacia polievka a tie spagety z bolonskou omackou
Pekne rano, u nas trochu nasnezilo 😉
dnes bude kuraci paprikas s haluskami 🙂 a tolko ,aby som zajtra nemusela varit 😉
Baby aky je rozdiel medzi paprikasom a perkeltom? paprikas je so smotanou a perkelt bez?
dobré ránko, zase som tu dlho predlho nebola, budem mať, čo robiť aspoň zbežne kuknúť na inšpirácie, to zas bude oslintaná klávesnica 😀
... takže dnes robím bravčovú pečeň na cibuľke s ryžou a polievka nebude, lebo vôbec netuším na akú mám chuť, ale určite ma v priebehu dňa možno osvieti 🙂
tekvicova polievka, bravcove kare na stave s uhorkami a zemiakove pyre
@lululka555 aj ja robim dnes kurací paprikáš - mali sme aj pred týždnom ale mm si vyžiadal opať - no ja robim kurací paprikáš iba dám na olej cibulku červenu papriku a kuracinku a potom dusím - to je paprikáš podla mna /možeš to volať aj perkelt/ a kura na smotane je ked do tej výslednej masy pridám este zahustenu smotanu. No ale mozno bude mat niekto iný názor
tekvicova kremova a cestoviny s tuniakom 😉
Krasne ranko kuchtićky...aj u nas bilinku nasnezilo...ale variť treba,takze mäsko je už v trúbe-pečená hovädzinka prešpikovaná cesnakom a slaninkou a k tomu budu zemiaky...polievka dnes žiadna,veď nie je nedeľa 😀 😀 😀
@lululka555 ja robím paprikáš bez smotany, perkelt je so smotanou.....
Ranecko 🙂 ja som si dnes na obed nachystala sampionovo syrove cestovinky - vrtulky. Na veceru urobim asi par palaciniek s nutelou, lekvarom, slahackou a javorovym sirupom.
@natal12 ja som včera navarila tie falošné španielske vtáčiky, k tomu cestovinku , spravila som mrkvové mafiny, z toho cesta , ešte do chlebíkovej formy koláčik a ešte som urobila ten mrežovník s lekvárom a tvarohom , naprv som cesto potrela lekvárom z čiernych ríbezlí a na to som dala tvaroh vymiešaný s jedným vanilkovým cukrom z pravej bourbon vanilky - to som v bile kúpila , troškou cukru , jedným pudingovým práškom pistáciovým a jedným veľkým holandským bielym jogurtom- vynikajúci je , dnes na večeru teda toto a komu bude málo , tak zeleninový šalát - reďkovka biela vodnica, rímsky šalát , kápia, pór a zálievka - ešte neviem aká asi len trošku oliv oleja, citrón, trošku balzamika , soľ, štipka cukru
@lululka555 presne naopak 🙂
@lululka555 u nás sa tiež zabielilo , ale teda je taká zima riadna , radikálne sa ochladilo a ešte ráno bola normálne taká fujavica 😠 😀
@zuzananinka
@betka22betka
@womankc tak teda dnes kura na paprike so smotanou. Mam v tom chaos 😀 (perkelt - paprikas ) 😉
@womankc ukazuje ze -7 a svieti krasne slniecko,hlavne ,ze som uz schovala zimne topanky,kedze minuly tyzden bolo 15 st 🙂
@lululka555 no hlavne, že to bude dobré, nie????
prosto do toho paprikášu ide veľa papriky a niekto dáva ešte aj čerstvú do toho , no a zahustiť by si to mala len zátrepkou, alebo zápražkou a do perkeltu ide iba troška a smotana k tomu a ja osobne dávam štipku strúhaného muškátového orieška
Ahojté žienky my máme špagety s mletým mäaskom a zeleninou a vrch postruhaný syrom, a dnes keď prídem z mesta urobím zemiakovú kyslú polievku a ryžový nakyp 😉 ináč aj unás je od rána fujavica 😠 😠
polievka zeleninová zo včera a vybrala som huby z mrazáka,tak niečo spravím,bud rizoto,alebo omáčku.....
@lululka555 aj moja mamina aj ja robíme paprikáš tak ako ty @womankc podla mna je to jedno a to isté paprikáš a perkelt 😀
Ahojte,tak aj u nás nasnežilo a strašne fúka..tak do obchodu nejdem....do takej zimy... uvarím,čo dom dal 🙂 polievku ešte máme kelovú a ako druhé spravím slané palacinky plnené kuracou pečienkou a jablkový koláčik.... 😉
@lululka555 pozrela som sa na internete, aj pri príprave paprikášu aj perkeltu tam používajú mlieko alebo smotanu, takže je to jedno, ako to nazveme, paprikáš=perkelt

@novamamima a ešte foto dnešnej vianočky 🙂