Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
ahojte, viete mi niekto poradit? idem robit orechy v mede a neviem, ci je nutne med zohriat a ci je treba davat hotove pohare do pary. robievate to niekto?
@lululka555 su super, ja som planovala spravit ich na Vianoce, akosi nevyslo, tak ich upeciem teraz na Velku noc...dala som viacej orechov, ako je v recepte - cca 280g, preto som pridala aj med a cukor, no toho som mohla dat menej, boli mi trochu prisladke, ale inak vyborne 🙂...super je dat tam kyslasty dzem, mala som uz len malinko ribezloveho, musela som doplnit malinovym, pricom ten ribezlovy mi tam koli kyslosti pasoval viac
@veve39 a po upeceni je to mäkkucke ,nestvrdnu?
@nelinka0401 mne ani chleba ani knedla , u nás sa to jedlo s varenými zemiakmi , ale zas u nás v českej rodine bol jeden chlapík, čo jedol ku všetkému len knedle aj ku pečenému kuraťu, nie kysnutá, tam sa robí taká , s práškom do pečiva, čo sa tam dáva nakrájaný rohlík , jeho žene s tým išiel strašne na nervy, lebo furt varila len knedle
@lululka555 su dost makke, vyborne...akoby prave statim este zmakli
losos a tuniak na masle, brokolica na pare, zemiakova kasa a cokoladovy kolac bez muky 🙂
dnes sa bude dojedať včerajšia večera 🙂 špagety a domáca bolonská omáčka, ktorej som urobila za plný hrniec, takže ju ešte dnes aj zavarím 🙂
paradajková polievka od včera, kuracie soté so zelenou fazuľkou, ryža 🙂
@ivetka1981 das mi recept na ten kolacik??? vyzera uzasne...
Dnes fazuľová polievka so zeleninou a ovsennými vločkami, doje sa ryžový nákyp zo včera. Dnes som v lidli kúpila vanilkové lusky v akcii, tak idem skusiť urobiť vanilkový cukor.
Tak kočky idem sa chvaliť,včera som robila svoje prvé chili con carne,robila som tak menej ved čo ak by to domacim nechutilo,alebo by sa mi to nepodarilo a všetci ma srpdli,prečo je toho tak málo hrniec bol prázny raz dva 🙂 🙂 🙂
vdaka za recept
@darka2001 ahoj, mozes mi do IP napisat recept? Dakujeeem 🙂
ahojte tak mimame dnes este tu ostrokyslu pol. malej som robila teda aj nam na zajtra zeleninkovu s bazalko krupicovymi haluskami a jablkovu zemlovku a pre mm farmarske zemiaky lebo zemlovka je pre neho zakusok 😀 😀 😀 😀 tak dufam ze bude aj na zajtra zase sa mi nakopilo zehlenie tak zajtra pozehlim a upracem....
@darka2001 ja mam tiez uzasny recept na chilli con carne, vzdy to hned zmizne 🙂 skoda, ze ked kojim, musim odolavat 😝
dnes plnenu papriku (konecne aj spaprikou lebo som to vzdy varila bez papriky,lebo ked som to sla varit vzdy som mala doma vsetko len nie tu papriku, no a teraz ju mam) k tomu varim zemiaky,viem ze knedla je lepsia ale tu sa to da kupit len v nejakej nasej restike, tak sme si zvykli na zemiaky 😉
zajtra kedze je este stale post tak som videla ze mam este plno hub tak urobim hubovo zemiakovy gulaz:-0 gulazoveho korenia mam plno tak nech sa minie 🙂
@sweetlemon chilli som robila v sobotu, a vsetko z polotovarov, mala som to hotove za par minut a bolo to vynikajuce 🙂 my si navrch davame nadrobno nasekanu cibulu, postruhany syr a kyslu smotanu -(tu v USA sa to tak je) mozno doma trochu inac..
@alexada Ahoj špenátové halušky: jeden špenátový pretlak rozmrazíš dám 3 - 4 strúčiku cesnaku, 1 vajce, osolím, a hladká múka aby cesto bolo hustejšie môžeš skombinovať s polohrubou múkou a uvaríš v osolenej vode tak 10 min. Omáčka : nakrájaš si šunku na kocky do hrnca som dala maslo opiekla šunku zaliala mliekom osolila, ovegetila a nechala privrieť pridala som 6 trojuholníkov syru keď sa rozpustili som si vymiešala šľahačkovú smotanu s hladkou múkou a zahustila na požadovanú hustotu na záver som primiešala pokrájanú pažítku dobré a rýchle 🙂
dnes máme fazuľovú polievku s haluškami a druhé mám od včera, kuracie mäso s pórom a broskyňami.

@veve39 aj ja som uz studovala ten recept,vyzeraju super 🙂