icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

kibuk
8. jan 2011

ahojte dnes len tak jednoducho rezance s tvarohom a polivku ešte neviem 🙂

luciferova
8. jan 2011

My dnes plnene sampiony a americke zemiaky🙂

bzuco
8. jan 2011

vepřo, knedlo, zelo a polievku ešte neviem

lucka1987
8. jan 2011

dnes?? sa hnabim ale este ani raz som nerobila svieckovu tak skusam 😅

aero
8. jan 2011

nemáš sa za čo hambiť - ja som ju nerobila ešte vôbec ..... 😀 ale raz ,
možno sa odhodlám - možno raz 😉
u nás dnes - už zajtrajšia mäsková polievka 😀 a druhé : penely s kuracím mäskom a mexickou zeleninou
inšpirujte sa kto chce 😉

lucka1987
8. jan 2011

@aero 😀 😀 ochutnavam zatial to chuti ako svieckova... no sak uvidime 😀 😀 😀 jaaj a robim aj rajcinkovu poliavku, a rezne s kasou, a vyvar kuraci(mm ide na jazdu je kamionista a vzdy mu nabalim jedlaaaaaa) 😅 😅 a ostatne ja dokedam cely tyzden 😀

happy8051
8. jan 2011

u nas dnes pecene jaternice zemiakys petrzlenovou vnatou a vajickova polievka

aero
8. jan 2011

@lucka1987 - to je náš údel - dojedať 😀

dannynka
8. jan 2011

@zucha dakujem za tip na polievočku,dnes sa u nás varila rozvoniava po celej kuchyni som zvedava čo deti na nu 😉

http://www.schutou.sk/index.php/recepty/polievk...

zuzu13
8. jan 2011

my sme sa dnes rozhodli pre varené zemiačky s cibulkou a kysle mlieko 🙂 a deti maju halušky s kyslou kapustou...hov. vývar 🙂

traktor
8. jan 2011

ahojte, u nas dnes kridelka na zelenine +cestovinka a ceresnovy a cokoladovy kolac 🙂

00vladka00
8. jan 2011

u nas dnes gulas a mm mal chut na langose.

00vladka00
8. jan 2011

@lucka1987 ahoj.ja som tiez tolko veci este nevarila.napriklad taku fazulovu polevku.vzdy ideme na nu k mojej maminke.este dobre ze byvame v tej istej dedine

lucka1987
8. jan 2011

@00vladka00 no hej. varim dokola tie iste jedla a sem tam sa naucim nieco nove (s mm byvame spolu len rok, a doma som sa ucila varit viac menej sama kedze som bola najstarsia a zili sme len s otcom) takze ma akosi nemal kto ucit vsetky tie recepty.. takze mam teraz na plicke dve knihy o vareni jednu taku hrubu komunisticku z 50 tych rokov, (zo skolskej jedalne) 😀 😀 a druhu mi kupil mm..
inak podarila sa ta sviackova mm si ju nevie vynachvalit... som rada.. 😉

lukika
8. jan 2011

my sme mali dnes pečené mäso knedľu kapustu a parené buchty. Baby nemáte niektorá osvedčený recept na borsch ale taký aj s mäsom nie čisto zeleninovú.

krasnasvadba
8. jan 2011

dnes francuzske zemiaky, zajtra ražniči a zemiaky. Malemu chcem zajtra urobit porovu omacku s maskom a k tomu tarhonu. Ako robite tarhonu vy? Este som nerobila...

titkovamiriam
8. jan 2011

dnes strapacky so slaninkou a klobaskou 🙂

zucha
8. jan 2011

@dannynka dufam, ze chutila. U nas je to casto pomoc v casovej nudzi a deti si ju aj casto pytaju uvarit.

Dnes sme mali hovadzi vyvar a potom knedla, koprova omacka a maso z polievky. A deert bola rychla chladena torta.
Na spodok formy som ulozila v 2 vrstvach okruhle piskoty. Vymiesala 4 biele jogurty, 1 smotanu, cukor a zelatinu. Naliala na piskoty, poukladala na to jahody z konzervy a dala zachladit. Do stavy z kompotu som doliala trochu vody, rozmiesala 1/2 sacku jahod. pudingu a uvarila husty rosol. Naliala na vychladnutu bielu hmotu a dala zas zachladit. Mnaaaaaam

kibuk
8. jan 2011

@krasnasvadba ahoj bud som normalne zavarila ako lubovolnu cestovinou v osolenej vode alebo oprazila v hrnci pod dohladom 🙂 aby trocha stmavla zaliala vodou a varila kym sa voda nevyparila

morca3
9. jan 2011

mi dnes kupacia polievka s rezancami a sviečkova na smotane s domacou knedlou vydarila sa mi 😎

kkamca
9. jan 2011

@morca3 to vypadá skvěle..
A Knedlíky..děláš jak ?vypadaj luxusně.Mě se nevedou.. 😒

miminkad
9. jan 2011

@morca3 to vyzera super
ja som dnes robila bacovske rezne,ryza,hovadzina na sposob diviny(davali to cez tyzden v bez servitky,len robili divinu a je to skvele),zemiakova kasa a svokra robi hribovicu 😵

morca3
9. jan 2011

kkamca knedle robím z polohrubej muky kvasok trocha cukru sol a 1 vajce vymiesim tuhšie cesto po vykysnutí rozdelím na bochníčky ja som robila z kila muky a vyšlo 5 knedlí necham troška podkysnuť a parím 20 minut ked vyberem potieram maslom aby nechytili kôru nemaš na tom čo pokaziť 😅

morca3
9. jan 2011

@miminkad ja som bačovske dáááávno nerobila dík za typ určite najblyžšie spravím 😉

kibuk
9. jan 2011

dnes kuracia polievka a kurča v alobale 🙂

iinuska
9. jan 2011

slizikova polievka, maso v zemiakovej placke

titkovamiriam
9. jan 2011

Netradicne fazulova polievka s osuchom,varim aj na zajtra po 3t.lenosenia rano neviem ako vstanem tak nech nevarim poobede a uvarila som udene mäso a zemiakové pyre 🙂 a zasa kakaovnik decka sa ho nevedia dojest tak ako halusiek 😀 😀

lyongirl
9. jan 2011

my sem mali dnes frankfurtskú polievku a vyprážaný syr so zemiakmi a zajtra by som chcela upiecť kur. stehná s kys. kapustou + zemiaky

jankaku
9. jan 2011

caute baby nepoznate recept na jedlo ktore mi moj synator urcite spapa?On nechce absolutne nic ☹

zajo79
9. jan 2011

moj starsi syn je...rezen dokolecka, nesquickove gulicky s mliekom, maslovy chleba, pecivo prekrojene na polovicku a natriete maslom a sunku - to pozeram ako puk, ked zje sunku.

este pyre zje, sem tam neake maso.... sem tam kura. a krupicovu kasu zje.

a teraz najnovsie - ze pasteta Majka...to som myslela ze neverim vlatnym ociam. Ak by cely den nemusel jest, tak to by pre neho bolo len dobre asi..a ja uz z toho nahanania do jedla nemam nervy niekedy.

asi vedia co potrebuju.....

ale ked vidim ho, ako hodinu, je jedno pecivo, musim ist prec, nech ho nevidim, lebo je mi zle ked ho vidim 😅