Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
dievčatá - nejaký overený recept na kapustníky máte ?? ešte som to nerobila a môj chlop si objednal na zajtra , tak idem googliť ale privítam niečo odskúšané , vďaka vopred 🙂
@titkovamiriam ahoj, k tomu tvarohovému koláčiku si používala odtučnený tvaroh alebo hrudkovitý?
ahojte,pánečku,to aj u vás je také trafené počasie?cely den trpnem,či nam nezoberie strechu 😕 my dneska len taka rychlovka ryžovo zemiaková polievka a halušky s tvarohom.zajtra netuším 😒
Ahojte, nevarim, uz takmer tyzden vari moja mama 😀 Mali sme zemiakove placky, vyprazany karfiol, rizoto, hovadziu polievku, fazulovu polievku,palacinky, chysta sa pecene kura, gulicky z mleteho masa s paradajkovou omackou....atd. A ja sa len napchavam.
no kedze dnes poobede som sa dozvedela, ze zajtra pridu moji rodicia uz okolo 10.hod, tak som sa dala do fasiriek este 🙂 Uz sa pecu, zeleninkova polievka uvarena, zajtra len zemiakova kasa a babovka 🙂 Prvy raz pridu k nam 🙂 Byvame v CR
Sice len na dve - tri hodinky, ale tesime sa 🙂 Potom oslava u synovca 🙂
@petrisorka tie male su chutne 🙂
Baby robili ste už pudingové muffiny ??? myslim tak žedo košička ste si dali cesto a nato puding 😅
ahojte, dva dni som tu nebola a mám čo robiť, aby som vás dočítala 😕 u nás sme mali včera zeleninovú polievku s krupicovými knedličkami, žemľovku s jablkami, tvarohom a pudingom, dnes sme polievku dojedli a robila som fašírky zo zbytku ryže s mäsom a syrom a k tomu pečené zemiaky a čalamádu 😉
@lululka555 sú vynikajúce, myslím tie moje trojhránky a čím viac stoja, tým sú lepšie, robievam ich už roky 😉
Ahojte. My sme dnes mali na veceru velmi kreativne a zdrave parky 😀 Most uz zapchaty ked som isla o pol tretej z roboty, na vikendovy nakup s detmi.... no chvilu som mala pocit, ze aj tie parky su nad moje sily 😕 Na zajtrajsie ranajky uz kysne hrncekova vianocka 🙂 na obed slizikova polievka a plnena paprika s opekanymi zemiakmi. Svokra mi poslala jablkovo makovu strudlu. Na nedelu pre mna najklasickejsia klasika. Pecene kuracie stehna, ryza, broskynovy kompot. A upecem nejake zaviny, aby boli aj na pondelok na ranajky.
túto stránky by mali večer zakázať!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! predíde sa obezite u viacerých jedincov 😀 😀 😀 😀 😀
Och ženy! Toľko príspevkov!! Toľko dobrôt ste navarili a napiekli za dva dni čo som tu nebola...!!!
jeeej uz pecieme na velku noc 😵 tesim sa 🙂
@womankc
@betka22betka
@ivetka1981
Ďakujem baby, tak nakoniec som upiekla medové rezy podľa toho receptu z varechy, čo sem hodila @womankc a strašne nám chutia, tak snáď budú mať úspech 🙂
@petrisorka prosim ta ako presne pecies fasirky v rure ? ja som robila zatial len vvprazane...(teda aj take zapekane so štavou, ale aj tie sa najskor vyprazaju)
@titkovamiriam samé dobroty. aj my máme taký tanierik, kde máš tú praženičku....
@fattamorgana ano aj ja si to pamatam, mnam!
Cesto na rezance: 500 g hrubej múky, 1 vajce, soľ, asi 2 dl vody.
80 g roztopeného masla, 150 g krupice, 70 g masla na opraženie krupice, asi 2 dl vody, 150 g práškového cukru, 1 lyžička mletej škorice.
Postup:
Na dosku preosejeme múku, urobíme do nej jamku, pridáme trocha soli, vajce a nožom spracúvame na cesto. Postupne prilievame vodu, a keď už máme všetko zmiešané a cesto dosť husté, vymiesime ho rukou dotuha. Za stáleho miesenia cesto sformujeme na bochník a necháme ho chvíľu odpočívať. Potom ho natenko vyvaľkáme (pri vaľkaní poprašujeme múkou) a necháme zaschnúť. Zaschnuté cesto pokrájame na širšie pásy, ktoré poukladáme na seba a pokrájame na také široké rezance, aké hrubé máme cesto. Pripravené rezance vhodíme do vriacej osolenej vody, zamiešame, a keď vyjdú na povrch, vyberieme ich dierkovanou vareškou a necháme dobre odkvapkať. Vyvarené rezance môžeme preliať horúcou vodou. Vyvarené rezance polejeme maslom a premiešame. Krupicu opražíme na masle do ružová, zalejeme vodou, za stáleho miešania chvíľu varíme, aby sa rozpukala, a potom ešte chvíľu pražíme, až kým nie je úplne sypká (nesmie byť hrčkavá). Pripravené rezance posypeme opraženou krupicou, práškovým cukrom a škoricou, premiešame a teplé podávame.
Vecer som spravila francuzke zemiaky, teraz zamiesime na kolac a hura upratovat 🙂
Kolac bude slivkac mnam 🙂
@briketa wau, super. ďakujem. ani nevieš, akú si mi spravila radosť 🙂
Ahojte babule.Prosim neviete mi niekto napisat tie osie hniezda na opak? Prosim ...
Ahojte baby, nejaké receptík by som si poprosila na tvarohové zákusky, mám odtučnený tvaroh 🙂 Ďakujem
dobre ranko,, tak u nas dnes vysmazany udeny syr a hranole a aku som dokoncila zakusok-neviem co to bude 🙂 mala som zas rikotu,tak som znej urobila zakusok s jahodami,kivi a cernicami 😀 dievcence 5 dni ma stale boli hlava,nemate neaky zazrak co by mi pomohol? tabletky zaberu tak 30minut.. kavu pijem, colu pijem, vodu pijem,kavu s citronom pijem,,
@macka23 ahoj pozerala som ten koláčik a može byt suprový, aj ja by som dnes vyskúšala len nemám vanilkový puding ale zlatý klas alebo karamelový puding, porad mi prosím ta čo tam možem dat namiesto toho díky za radu

@veroninna1 to cesto na kokosovy kolacik robis klasicky ako piskotu, cize najprv vymiesas vajcia s cukrom, potom pridas muku , prasok do peciva a na koniec sneh z bielkov ? Alebo vsetko spolu zmiesas a hotovo ?