Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@ivetka1981 naaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaadhera uplne vsetko je krasne ale ta misa smalymi mistickami ma dostala je super 😵 😵 😵 😵 😵 😵 😵 das typ kde si kupila....
@snu no ja viem, ze to bude asi zniet blbo, ale ja ked mam migrenu a nezaberaju uz ziadne lieky tak jedine a vyhradne kvalitny sex - ziadna rychlovka. 😵 Teda pokial nemas nejaku dokazanu pricinu tak dobry sex ti zlepsi krvny obeh a vyplavi sa ti kopec hormonov, ktore tlmia bolest.
@miruska73 to už mám dávnejšie...raz v Tchibe 😀
Moje dnešné muffinky, robila som dvojfarebné, s džemom, s pudingom a s kockou čokolády jahodovej 🙂 odfotila som iba dva taniere ale je ich viac 😉 a zabudla som sme pridať tortičky ktoré som robila prednedávnom na krst, nie sú bohvie aké, ale pomáhala by s nimi mamina, jéj drahý 🙂 tie topánočky kým som vymodelovala mi trvalo hodne dlho, tak nakoniec ich dokončila mamina, lebo ja som nemala nervy na to 😀 😀 síce ja som spravila korpusy a plnila a skor ostatné spravili oni 😀 ale poviem vám že som strávila pri tom nočné aj s nimi :( a na druhý den dospávala .
@soniatko dnes v nebicku v papulke to varil Zidek. Ja som si to trosku upravila vzhladom na nase chute a obmedzenia. Takze spenila som na drobno nakrajanu cibulu a vhodila do toho mrkvu na male kocky. Chvilu sa to prazilo na oleji a pridala som 2ks klinceka a 1 bobkovy list. Ked sa to trosken oprazilo aby mrkva uvolnila tu spravnu chut, vsypala som kapustu nakrajanu nie na tenko, lebo by sa rozvarila kym by sa borsc dovaril. Posypala som solou. Premiesala. Potom som na to vysypala trosku udeneho masa a slaninky nakrajane na kocky, na to cviklu na male kocky. Premiesala a na to dala opat na male kocky zemiaky. Ked sa to vsetko pekne osmahlo tak som to vysypala do kuracieho vyvaru a varila nejakych 20min do zmaknutia. Borsc je najlepsi ked je 1 den odstaty, ale ani cerstvy nebol zly. Podavat s lyzicou kyslej smotany. Chutovo to bolo perfektne, len com dala malo cvikly, ale som sa bala tych pindov zajtra. Skus aj archiv na STV, Zidek to robil korenenejsie a silnejsie. 🙂
a inak plánujem pokračovať v pečení zakúskov a v tôrt 🙂
ahojte kocky dnes som nevarila dojedali sme uz treti den polievku so zemlovkou ale tak aby som sa nahodou nenudila popri upratovani a prani atd. zamiesila som si na pudingos 🙄 🙄 tak a to dnes najhorsie rozhodnutie robila som ho uz asi sto krat ale dnes den blbec ako keby som bola prvy krat v kuchzni moje pudingose by urcite vyhrali v sutazi o najskaredsi pudingos 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 redsi puding kazdy otrasne zatoceny a este som kazdy jeden prepichla pri prekladani na plech takze vytekali pocas pecenia 😠 😠 😠 😠 ale zjedia sa jeden je uz fuc.....
@ivetka1981 ved tam predsa predsapredavaju len kavu 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
@miruska73 😀
@natal12 Klobúk dolu Miška, tie torty sú perfektné!!!!!!!!!!!!!! Na také niečo by som si naozaj nikdy netrúfla!
@rastulka
@levandullka dakujem vám baby , len mi museli pomáhat s tým zdobením 😒 ale mamka povedala že čím viac a viac budem robiť torty že tým budú pekne a pekné a pekné 🙂 to zdobenie viac menej robili oni ale aj ja 🙂 ale na chlapa by som nepovedala že by toto robil 😅 málo ktorý chlap by pomáhal s tortami. Ale zas keď si rodina objednala u mňa že šák máme v rodine cukrárku tak to muselo nejak vyzerať na ten krst tak museli mi pomáhat domáci :D ale poviem vám že ma to začína baviť
@lencyca ahoj posles mi prosím recept na tie pečené buchty, chcem skusit este som nerobila 😉
@nelinka1311 ahoj pošleš mi prosím recept na tie osie hniezda, musím ich už aj ja skusit 😉 dakujem
@ikuza Moje česnekové trojúhelníčky
Těsto :
5 dcl mléko
1 dcl olej
800 g polohrubá mouka
4 – 5 lžiček sušeného droždí nebo 50 g čerstvého
1 rovná lžička cukr krystal
2 vrchovaté lžičky sůl
3 žloutky na potírání
kmín, strouhaný sýr na posypání /podle chuti/
obyčejné nůžky nebo radýlko na stříhání, krájení trojúhelníčků
Náplň :
250 g Hera nebo máslo /stačí i 125 g/
12 stroužků česnek prolisovaný
2 žloutky
Sůl
Těsto jsem si nechala udělat v domácí pekárně na program Příprava nebo Těsto, ale můžete ho vypracovat i normálně rukama a nechat tak 1 hodinku kynout.
Mezitím si připravíme náplň – smícháme Heru s česnekem, žloutky a osolíme.
Pak těsto rozdělíme na 5 částí, rozválíme, potřeme náplní a zavineme jako závin. Dáme na plech s pečící podložkou nebo papírem. Potřeme důkladně žloutkem, posypeme kmínem nebo sýrem /podle chuti/.
Nůžkama nastříháme na každém závinu tvary trojúhelníčků /stačí nastřihnout jen horní část těsta/ nebo radýlkem . Dáme do rozpálené trouby asi na 180 stupňů na asi 30 – 35 minut.
Po upečení jednotlivé trojúhelníčky od sebe oddělíme např. příborovým nožem.
Baby čo zajtra variť niečo diétne syn sa rozhodol dietovať a popri ňo ani mne nezaškodí 😀
@gabriella7 http://varecha.pravda.sk/recepty/osie-hniezda-v... 🙂 robila som ich už aj z obyčajného mlieka,ale z kyslého su fakt oveľa lepšie,su jemnejšie 😉
@tanicka696 tak jedine čo poradím je maďarský guláš s kolienkami
@tosijo skus pozrieť túto stránku http://www.oetker.sk/oetker_sk/html/default/deb... sú to recepty dr.oetker, už pár rokov mi od nich chodí taká knižočka s receptami, v každom recepte vždy používajú konkrétne aspoň jeden svoj výrobok , napr.želatínový stužovač http://www.oetker.sk/oetker_sk/html/default/deb... ,vanilková náplň http://www.oetker.sk/oetker_sk/html/default/deb...
dievčatá poraďte čo uvariť zajtra, mám vybrané bravčové karé, nejako mi dochádza inšpirácia 😒
@ivetka1981 mohla by som poprosiť receptík na tie poháre? tiež budeme mať za dva týždne oslavu a rozmýšlam nad niečím takým a rada by som osvedčené a chutné. Ďakujem
@pegggy moja/zlata,teší ma/Tvoj záujem,ale to sú len uvarené dva pudingy....vanilkovo-smotanový a malinový...na spodku su piškóty a jahody.... 😀 😉 😵
dobre ranko. my dnes kuracia polievka s hovadzimi rebrami a rezance. kralovsky obed http://dobruchut.aktuality.sk/recept/6715/kralo... so zemiakmi a pecene kuriatko s plnkou a zemiakovou kasou a cerstvy jablkovy kompot. a pre navstevu ribezlovu bublaninu
@chantalle poprosim recept na ten zakusok vyzera suprovo
sladke inspiracie 😉 😝
http://www.facebook.com/pages/Tortykolace-a-zak...

dnes sme mali kapustnicu a pekáč s hranolkami , ryžou, lečom, kuracími stehnami...pekne všetko dokopy sa to pieklo a bolo to mňaaam 🙂 ...poobede pre hladošov perník s čokoládovou polevou...a ostalo iba pár kúskov 😒 tak rozmýšľam, čo sladké na zajtra ...