Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
kedže som sama.. tak iba tak jednoducho.... cviklový šalát - ktorý som odkukala tu od vás.. je výborný... pridala som tam okrem cvikly vajíčko natvrdo, mrkvu s hráškom, udene tofu a cottage chease, sol a čierne koreni.. a už je aj zjedené.... 😀
@gabriella7 Ahoj,recept som písala na str.2181pre trudka4 😉
Ahojte,dnes sme bez polievky,obrátené bravčové rezne,zemiaková kaša,čalamáda,včera sme mali pečené kuracie stehná s ryžou,idem urobit detom pribináčika 😉
ahojte.dnes zemiakový šalát,kuracie rezne,,,perník,,,,polievku som nerobila,,,nechutilo sa nám,,,,
a mám narobené rezance,tenke aj široké,aj fliačky z 2 kg muky,,,už sa sušia v krabiciach... 😵
@ivetka1981 krásne pohostenie a drobcovi všetko najlepšie 😉
@danielaj dakujem velmi pekne 😉
@abriela rezeň a ryža sa jedáva aj u nás 😉
@levandullka ja tam nevidím nič nepodarenéa ani roztečené, vyzerá veĺmi pekne a isto aj chutí 😉
@danielaj Ďakujem 🙂
Ahojte 🙂 U nas dnes kuracia polievka s mrveničkou,vyp.kura,ryža a dusena zeleninka 🙂 a prave som dopiekla rafaelo rezy 😉
dnes som nakoniec vymyslela toto : ryza,pecene kuracie prsia,a k tomu syrova omacka a kysle uhorky... 😉
Konečne som sa sem dostala 😀 .......včera sme mali šošovicový prívarok s údeným mäskom, dnes brokolicová krémová polievka, grilovaný Hermelín so zemiakmi a brusinkami........počas varenia som si pomlsala na jahodovom milkshake so smotanou......A keďže mi zostalo údené mäsko, tak zajtra budú zapekané cestoviny s údeným 🙂
Ahojte,u nás dnes slepačia polievka,kôprová omáčka s hovädzím mäsom a knedlou a práve dopekám čerešňovú bublaninu
@jania023 Moje česnekové trojúhelníčky
Těsto :
5 dcl mléko
1 dcl olej
800 g polohrubá mouka
4 – 5 lžiček sušeného droždí nebo 50 g čerstvého
1 rovná lžička cukr krystal
2 vrchovaté lžičky sůl
3 žloutky na potírání
kmín, strouhaný sýr na posypání /podle chuti/
obyčejné nůžky nebo radýlko na stříhání, krájení trojúhelníčků
Náplň :
250 g Hera nebo máslo /stačí i 125 g/
12 stroužků česnek prolisovaný
2 žloutky
Sůl
Těsto jsem si nechala udělat v domácí pekárně na program Příprava nebo Těsto, ale můžete ho vypracovat i normálně rukama a nechat tak 1 hodinku kynout.
Mezitím si připravíme náplň – smícháme Heru s česnekem, žloutky a osolíme.
Pak těsto rozdělíme na 5 částí, rozválíme, potřeme náplní a zavineme jako závin. Dáme na plech s pečící podložkou nebo papírem. Potřeme důkladně žloutkem, posypeme kmínem nebo sýrem /podle chuti/.
Nůžkama nastříháme na každém závinu tvary trojúhelníčků /stačí nastřihnout jen horní část těsta/ nebo radýlkem . Dáme do rozpálené trouby asi na 180 stupňů na asi 30 – 35 minut.
Po upečení jednotlivé trojúhelníčky od sebe oddělíme např. příborovým nožem.
Zienky mate niektora recept na mrkvovu tortu co to som pozrela cez google ale tak nejaku osvedcenu a este tu polevu na vrchu by som nechcela davat cukor s citronom cim by som to mohla nahradit?
@levandullka Ja si myslím, že sa ti podaril a isto bol chutný 😉

@natal12 a aku hmotu si pouzila na potahovanie - cukrikovu, ci zele, alebo kupenu? Ja po dlhom case budem znovu potahovat tortu aj sa tesim. Naposledy som robila tortu v oktobri.
@anavila dobra uvaha o kurencoch 🙂
@pakin rezen a ryza - a ja ze takuto kombinaciu jedavam len ja.