Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
pečené zemiaky v šupke + maslo + soľ + acidko ... mňaaam 😀
minule plnená paprika ... 1.krát a mňaaam 😀
tak dnes to vyzera na cesnakovu polievku a spenatove halusky s bryndzou. a zajtra na pecene nalozene kura (recept z mimibazaru)...
wolfka nejak veľa rehliacich sa smajlíkov,nie? 😕 😀 😀 😀 😀 😀
ja dnes varím len kávu a malému zemiakovu kašu s cuketou,jarnou cibulkou a k tomu podusenu zeleninku a my dospeláci ideme do reštaurácie alebo niekde kde sa len sadne a papá sa 😀
kisska ahoj,posielam:
Chalupárske mäsové placky s lečom19.07.2008
500 g bravčového mäsa, 0,7 l leča, 3 vajcia, 1 lyžička mletého čierneho korenia, 1 lyžička Knorr Aromat, štipka čilli, 1/2 balenia Solamylu, 1 hrsť sušených húb, 1 cibuľa, štipku soli
Bravčové mäso nakrájame na tenké rezance (môžu byť aj párky alebo špekáčiky). Cibuľku si pokrájame na drobno a speníme, pridáme huby, ktoré sme krátko povarili vo vode. Lečo scedíme a všetky uvedené ingrediencie spolu zmiešame. Necháme postáť v chladničke aspoň 12 hodín. Na rozpálenom oleji vyprážame placky s veľkosťou dlane. Podávame so zemiakmi.
Kuracie placky s lečom
1 kurča (asi 500 g),4 lyžice škrobovej zemiakovej múčky,30 g diétnej salámy,150 ml leča,4 vajcia,150 ml oleja + olej na opekanie,2 lyžičky vegety,1 cibuľu,1 strúčik cesnaku,soľ
Očistené kurča vykostíme, zbavíme tuku a kože. Pokrájame ho na rezance, pridáme diétnu salámu postrúhanú na hrubom strúhadle, odkvapkané, nadrobno pokrájané lečo, vajcia, 150 ml oleja, škrobovú múčku, vegetu a soľ. Všetko premiešame a necháme v chladničke 12 hodín odležať. Potom k mase pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu a prelisovaný cesnak.Z masy tvarujeme malé placky, ktoré opekáme na oleji z oboch strán. Podávame so zemiakovou kašou a šalátom
cessy,prepáč, tebe to bolo 😀 😀
kisska 😀 /myslela som vcera na teba 😀 /
ja kuraci vyvar a pecene zemiaky s klobasou. 🙂
a vcera sme dojedali kebab.
super tema 😝 budem tu kazdy den 😀
vcera som robila sampinonovu polievku (taky mix) a druhe ryba na prirodno ( trosku ju poprasit hl.mukou s korenim ), sampinony oprazit na cibulke so slaninou (strasna delikatesa) a zemiaky
a dnes som robila bravcove medailonky( obalit v muke zmiesanej s koreninami -ja som dala na kura) s horcicovou omackou, varene nesolene zemiaky oprazene na panvici mnam a este som vyprazila cibulku(tiez som ju supla najprv do tej muky s koreninami co mi zostalo).
blazka24
robievam tieto rozky-kuk link 😉
dnes so mrobial frankfurtskú polievku a kurací gyros v pita chlebe... 🙂
tak dnes som varila frankfurtsku polievku 🙂 a syrovo-bryndzove halušky s pochutkovou smotanou 🙂 mnam božske a hlavne rychle 🙂
jaaaj zasa niekto rýpe, že mukky 😝 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 tak tu ich máš 😝
na víkend pečené stehná a pre maminku aj krídielka (mm s gril. korením, mamka + Sam len osolené) s ryžou,
mm konečne dojedol kapustový šalát z pred pár dní (to mal k zeleninovému rizotu so šampiňónmi) a ja som si zaspomínala na detstvo a dala som si k tomu marhuľový kompót 😀
neskutočná kombinácia slankavého kuraťa a sladkých marhúľ, mňam 😀
krpúšovi ostal špenát zo včera, tak mal špenátovú ryžu s kuriatkom
... len čo zasa vymyslieť na pondelok 😕
wolfka 😀 😀 😀 😀 😵
wolfka ty nie si nahodou tehotná 😕 😕 😕
samé dobrotky kazdy vyvára 😵 😵
nieee, len mám také obrovské brušisko, že aj 4 by sa tam pomestili 😀
do poslednej poradne som nepribrala skoro nič, ale som zvedavá teraz 😕 doma sa nevážim, aby to bolo na rovnakej váhe
a čo si mám vymyslieť na budúci týždeň ? 😕 😕 😕 žiadne chute ma nenapadajú 😀
Hovadzia polievka,kuraci perkelt s haluskami
kuracia polievočka a kuraci raraškovia 🙂 zemiačky a ryža mnam 🙂
hranolky a rybie prsty-skusame novinku z obchodu ze prsty z lososa tak som zvedava...kolacik bude mrkvovo-pomarancovy
hov. vyvar s rezancami, hovadzinka v parad. omacke so zemiakmi, brav. panenka s baby karotkou a hraskom a ryza...
Kuracia polievka, a kuracie mäsko s ryžou... 🙂
ja este neviem,necham si to prejsť hlavou,budeme mať neskorsi obed..
fajnotky varíte vsetky..
neurologia prosím ťa z akeho obchodu su tie rybie prsty a znacka?/aké boli?/
aj ten koláčik ma zaujal..mam doma mrkvu aj pomaranče 😀
kibuk o tých raraškoch som už niekde počula..to je so solamylom?
ahojte,
mukky no ved to su ony.... 😕 ako tak pozeram 😉
ja som dnes varila kuriatko na smotane, slizikovu kuraciu polievocku a upiekla som muzikovi vanilkove venceky 🙂
mukky ano zahustovane solamylom hodim foto a prepošlem cely recept
tak tu je receptik http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=24616&use...
a oprava v recepte dve vajička a 1 dcl piva 🙂)))))))))
brokolicová polievka a vysmážané šampióny
No mi sme dnes mali hrachovú polievku a kurča s plnkou a ryžu.
kibuk uz som si kupila solamyl,iste vyskušam receptík,díík 😵
cessy ano,su to tie placky,tiez vyskusam 😀 ,len teraz držím delenu stravu tak musím špekupovať co jesť 😝
my sme dnes s mm mojím ♥kuchtíkom♥ robili kuracie prsia vyprážané,kuracie prsia rolku na prírodno plnenu syrom,mrkvový šalát so zálievkou,hrášok a mm mal k tomu ešte hranolky v rure..
ešte mi ostalo aj na zajtra,teším sa už na obed 😀 😅
mukky pekny vecer 😉
mnaaam tych raraskov aj ja vyskusam 🙂
cessy sa míname 😀
aj tebe pekný večer 😵

halušky s bryndzou, zajtra žemľovka