icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

danielaj
19. mar 2013

@womankc jej, ´dakujem za tip na ten sicílsky chlieb, už je uložený a niekedy skúsim a ženský vrtoc robievma, je to veľmi dobrý koláčik, kuk ku mne do albumu 😉

abriela
19. mar 2013

@danielaj u nas bez hrudky nemoze byt velka noc, tak ako vianoce bez bobalok /opekancov s makom/ 😀

danielaj
19. mar 2013

@abriela no ja som to ani nepoznala, u nás je tradičná pečka-kukla, pečie sa na plechu , je to zmes rožkov, vajíčok, údeného mäsa, mám ju aj v albume, a túto hrudku som prvýkrát vyskúšala minulý rok na Veĺkú noc a veľmi chutila, takže teraz robím znova 😉

danielaj
19. mar 2013

u nás dnes držková polievka, navaril dedko, a piekla som podkovičky zo sumca na plechu, k tomu zemiaková kaša a cukinová čalamáda, a práve som šupla do rúry slané slimáky-žemle, naše obľúbené, mäkučké ako pierko, časť som posypala semienkami a časť strúhaným syrom 😉

stardust
19. mar 2013

baby, potrebujem surne radu: idem robit kremese, ale zistila som, ze uz nemam papier na pecenie...ako sa kladie listkove cesto na plech? Musi byt plech vymazany maslom...alebo ako? Dik za odpovede.

irriss
19. mar 2013

@stardust
zalezi na kvalite plechu..listove testo je uz "maslove"..a neprilepi se mi.. 😉

Pro jistotu bych vymazala..😉

stardust
19. mar 2013

@irriss no skusim...prinajhorsom nebude ziaden kremes 😎

natal12
19. mar 2013

@abriela myslis len s tym pudingom ?? alebo daj mi inspiráciu nejaku ze aku plnku 😀 lebo mi to nepáli 😀

irriss
19. mar 2013

@stardust
zkus to adresovat primo nekomu z holek, co tu jsou..urcite poradi VCAS..napr. @danielaj @titkovamiriam @aduskatt @abriela

natal12
19. mar 2013

baby co poviete na tie perky ked dam 6 rozkov bude ich hrozne vela že ?? 😕 a ked chcem dat do mraznicky tak surove ci uvarene ??

gelinka75
19. mar 2013

@stardust ja peciem listkove na kremes na opacnej strane plechu, namazem tukom a poprasim mukou a nato dam vyvalkane cesto, popicham vidlickou

danielaj
19. mar 2013

@natal12 to budeš ma´t strašne veľa zo 6 rožkov, ja robievam tak z 3-4, a je ich veľa a do mrazáka dávam uvarené ak zostanú, ale málokedy, radšej urobím čerstvé 😉

danielaj
19. mar 2013

@stardust ja nevymazávam, lístkové cesto je tukové, takže sa neprilepí a môžeš upiecť na opaku plechu, ľahšie sa ti zošuchne 😉

zuzana76
19. mar 2013

zelerova kremova polievka s krutonmi, hraskova polievka s mrkvou, bravcove na mrkve s ryzou, tvarohovo - bananpvy dezert

irriss
19. mar 2013

@danielaj diky 😉 🙂

veve39
19. mar 2013

@danielaj dani, ja uz teraz viem, ako mi to bude chybat po navrate do prace 😒

zuzana76
19. mar 2013

a manzel cez vikend upeikol tento kolac

http://chladovci.blog.sme.sk/c/322496/Key-Lime-...

odporucam, je to vynimocne, ale neda sa toho zjest vela

danielaj
19. mar 2013

@veve39 veru áno 😒

natal12
19. mar 2013

@danielaj a z3-4 ako robíš ty kolko vyjde ?? lebo mamin drahý je schopný si dať aj 10 pirohov 😀 😀 😀 ked nie viac 😀 tak ja neviem ked zostanú tak asi zabalím do mikroténového sačika a zamrazím 🙂 dúfam že budú dobré, a po rozmrazení polejem roztopeným maslom a posypem čim chcem či ??

briketa
19. mar 2013

@zuzana76 to je jeden z najpopularnejsich kolacov v amerike 🙂

danielaj
19. mar 2013

@natal12 nerátala som to, kuk ku mne do albumu, tam mám tuším jednu fotku, kde sú odfotené všetky, čo vyšli z tej dávky a 10 aj viac pirohov zje aj naša 10 ročná dcéra, a malá minule zlupla 6 kusov 😅

zuzana76
19. mar 2013

@briketa ano, v tom blogu to pisu, je chutny, len naozaj sa ho neda zjest vela, cize odporucam urobit , ked cakate nejaku navstevu, manzel ho robil prvy krat a velmi sa vydaril, aj priprava je nenarocna a rychla, urcite si ho este urobime

natal12
19. mar 2013

@danielaj pozriem, furt si pozerám tvoj album 😀 to som napísala približne isto bvy ich zjedol viac, napr. ako dnes si naložil dva taniere polievky a dva taniere druhého jedla 😀 a inak ja fakt neviem čo upiecť teraz nad tým rozmýšlam a asi ešte aj zajtra ráno ako vidím 😀

klapinka
19. mar 2013

@abriela take ine to bolo ak jednohubky a v sunke obalene.ale asi vyskusam to co si ty poslala... len mame nakrajany chleba tak to bude asi trosku ina verzia vyzoru 😀

mirage
19. mar 2013

@zuzana76 vyzera to presne ako nieco co musim upiect, cheesecake robim casto.

mata71
19. mar 2013

pekný večer.
mame žemlovku,,,plny plech bude aj na zajtra a zajtra bude karfiolova polievka,vypraženy karfiol,pečené zemiakové vlnky a tatarka..

titkovamiriam
19. mar 2013

@stardust ja neporadim ja robim kremese z bebe keksov,ja bysom plech presla len omastenym pierkom-zo zvyku 😉

lovely_choice
19. mar 2013

@henca74 my tiez 🙂 velmi sme si dnes pochutnali 🙂

zuzananinka
19. mar 2013

@irsina83 prosím Ta ako robíš tie ovsené palacinky? dakujem