icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

womankc
20. mar 2013

@veve39 bio ovocie vídam v bile

veve39
20. mar 2013

@womankc aj ja ho vidam v bille, aj citrony maju, len limetky netusim, este som ich asi nevidela...je pravda, ze som ich este ani nehladala....

anos18
20. mar 2013

@danielaj Ahoj, prosim Ta, tu velkonocnu hrudku robievas z 1l mlieka a len 10 vajec? Lebo nasla som rozne recepty na nete, v jednom je na 1 l az 25 vajec. Tak neviem. Dakujem.

lucikatn
20. mar 2013

pridávam foto z predchádzajúcich dní -naše obľúbené večere - žemle (recept mám opísaný od vás len som dala špaldovú múku) so zeleninovým šalátom, pizza 4 druhy syra (dnes robím znova) a posledná foto je zeleninový šalát s opečeným tofu so zálievkou z DMky fakt je super. Na obed budú cestoviny s mletým mäsom.

lululka555
20. mar 2013

@lucikatn ake robis prosim ta cesto na pizzu? mne vzdy velmi vykysne a je hruba,ty ju mas aku fajnu 🙂

natal12
20. mar 2013

Takže cesto na dukátové buchtičky mi už kysne , no ešte dojedáme čo zostalo, je toho až až neviem kto to poje 😀 😀 a ja zatiaľ idem požehliť a popratovať a tak 🙂

veve39
20. mar 2013

@lucikatn ako sa prosim vola ta zalievka z DM ? vdaka

zuzana76
20. mar 2013

@veve39 kolac bol taky zvlastne sladko-kysely, preto som pisala, ze sa ho neda zjest vela, nabuduce my dame asi nesladene kondenzovane mlieko, tusim sa da tiez zohnat, Salko nesladene, bio limety sme enzohnali, preto tam muz tu supku nenastruhal, ale aj bez nej to bolo dobre, je to urcite kolac, ktory hned zaujme, resp torta, muz ked nieco uvari, alebo upecie, tak to stoji zato, ale je to asi len raz za 2 mesiace 😀, alebo aj menej casto

miska030
20. mar 2013

Tak my sme mali vcera rizoto pre tatka a ja s detmi sme si pochutili na spagetach s kecupom a vybornym talianskym syrom a po obede sme si dali este strudlu s lesnym ovocim 🙂

veve39
20. mar 2013

@zuzana76 tak ja sa niecoho sladkeho upeceneho od muza asi nedockam, aj ked nikdy nehovor nikdy 🙂 , je pravda ze ma 3jedla-speciality, ktore vari len on a tie su vynikajuce 🙂
nesladene kondenzovane, mozno v kombinacii so sladenym by som asi tiez dala, len sa bojim, ci to nebude riedke....predsa len, to sladene je o dost hustejsie ako nesladene, ale urcite ho vyskusam...v podstate ziadny kolacik s limetkami nerobim (budem zhanat tu bio verziu, ta kora tam musi byt vyborna)

lululka555
20. mar 2013

@veve39 ja som robila na vianoce limetkove kolieska a chutili nam ,isla tam tusim aj stava aj kora z limetky 😉

zuzana76
20. mar 2013

@veve39 ano, aj ja by som dala tu koru, ale bohuzial ani v Bille nemali, mzono niekde v BA sa daju zohnat aj bio limety, mozno skus obchod slnecnicu na www.slnecnica.sk a mozno ked nemaju, tak by ti objednali, ale v Rakusku by sa mozno dali kupit. Hej nesladene nie je take huste, ale tie limety ta stava by to mala zahustit, lebo taks a vyraba aj mascarpone,ze do smotany das kyselinu citronovu a zahusti sa to.

veve39
20. mar 2013

@zuzana76 skvely napad s tym Rakuskom...manzela vyslem na nakup do Hainburgu, niektore potraviny tam aj tak cielene nakupujeme....Rakusania maju skoro vsetko bio 🙂 ...ked som v AT a nakupujem, ponosim domov bio veci, ktore som ani nemala zamer kupit v bio kvalite 😀 (pecivo, chlieb a ine zlozky 😀 )

veve39
20. mar 2013

@lululka555 a mas aj receptik na tie kolieska limetkove ? ja mam rada limetkove mojito 😀

raza
20. mar 2013

ahojte, my dnes pečené kuracie stehienka, plnka, ryža, broskyňa 🙂
a ešte by som chcela robiť takú jednoduchú tortičku: kakaový korpus s marhulovým džemom a parížskym krémom.. a tu by som potrebovala poradiť.. aby ten korpus nebol suchý, chcela som ho niečim pokropiť.. ale čím? čo sa tam podla vás hodí? žeby káva?

lululka555
20. mar 2013

@veve39 mam,robila som podla tohto http://varecha.pravda.sk/recepty/krehke-limetko... ,ja som si limetky priniesla z ch 😉

snu
20. mar 2013

dnes robim nae oblubene: kura,sampiony,smotana-ten sacok Maggi napady..a plus do toho nakrajam zemiacky a vseetko spolu upecem.. 😉

veve39
20. mar 2013

@lululka555 vdaka, ukladam medzi recepty 🙂

snu
20. mar 2013

@lucikatn ta pizza je ukazkova,, boze stem ju 😀

veve39
20. mar 2013

@snu davas tam este nieco ine, ci len to co si napisala ? este som neskusala maggi napady, moze to byt dobre ozivenie jedalnicka...

vieruna
20. mar 2013

@lucikatn zavidim krasnu pizzu. Vyzera velmi jedlo. Ja som sa par krat pokusala doma urobit, vzdy iny recept, ale nikdy nam nechutila 😒 Cesto mi chutilo velmi po muke. Po poslednom pokuse sme sa rozhodli, ze pizzu si budeme radsej objednavat 😀

lola7712
20. mar 2013

.....ako hladam tak hladam neviem najsť ten recept na obyčajné rožky......prosím pomoooc...........včera som piekla sladke.......a mali neskutočný úspech.....tak chcem vyskúšaj aj tie obyčajne 🙂

inffinity
20. mar 2013

dneska máme halušky s brynzou 🙂

natal12
20. mar 2013

@raza cukrový rozvar alebo aj punčový alebo rumom ale aj káva može byť 😉

snu
20. mar 2013

@veve39 no ono to je ze by to malo byt len tie kuracie prsia zaliate tym sackom vymiesanom v smotane,ale ja tam supnem tie zemiaky a dam viac vody,alebo smotany ci mliecka do toho prasku a cele to zalejem,, trochu oleja do zapekacej a hotovka,, uuuplne mnam, maly strasne nelubi papat masko,ale toto ma rad,pretoze vsetko je take super makunke

raza
20. mar 2013

@natal12 a ty to tak robievaš? lebo ja by som to chcela skúsiť po prvý krát 😅 rum nechcem, keďže som tehu, asi skôr tú kávu... môžeš mi prosím ešte poradiť, akú silnú mám tú kávu urobiť a kolko? alebo ako sa robí ten cukrový rozvar? prepáč, že sa tak pýtam 😅

veve39
20. mar 2013

@snu vdaka, urcite vyskusam

ela2710
20. mar 2013

Tak včera sme mali fazulovu kyslu polievku a cestoviny s tvarohom, dnes dojedame polievku a pečiem jaternice + na večeru vyprážané šampinony s hranolkami 🙂

lucikatn
20. mar 2013

@lululka555 cesto robim podla receptu z pekarnicky:
400 ml voda
2,5 Pl olivoveho oleja
2,5 čl soli
800 g hladka muka
2,5 čl susenehi drozdia /ja davam cerstve tak 22 g/
niekedy davam aj za lyzicku celej rasce
,
Cesto robim v pekarnicke v programe na cesto a potom ho len rukami /ako langose/ ponatahujem a dam na plech s papierom na pecenie no a uz podavam len oblohu. Pred pecenim necham este troska podkysnut. Velmi dobre sa s cestom robi-vobec sa nelepi a suroviny davam presne podla receptu /nic viac nic menej/. Na prvykrat skus urobit len polovicnu davku lebo cela davka je pisana 1250 g.

aadulik2110
20. mar 2013

dnes nám mraznička dala pórkovú polievku a varím ryžu s kuriatkom 🙂 upečiem ešte pudingový koláč so smotanou (ďakujem za vašu inšpiráciu - aj keď neviem ktorá ste to už spomínali).