icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

womankc
21. mar 2013

@moma cestoviny s uvarenou prokolicou a na kúsky nakrájané to údené mäsko , na vrch daj biely jogurt a na to opečenú cibuľku tak bohatšie , ten jogurtík môžeš aj zamiešať do tých cestovín

tretulka
21. mar 2013

@abriela recept som nasla v knihe Recepty zo zivota 8, 6zemiakov, 6 strucikov cesnaku, 1 lyzica vegety, 1 lyzica masla, 1 lyzica hladkej muky, 1 lyzicka rasce, 2 lyzice posekanej petrzlenovej vnate - rozpustime si maslo, oprazime na nom cesnak, poprasime mukou, premiesame a zalejeme cca 1,5l vody. Pridame zemiaky a uvarime do makka. Odstavime, dochutime vegetou, rascou, solou, pridame petrzlenovu vnat, rozmixujeme. POdavame s opecenym chlebikom, rozkami. My ju mame velmi radi.

womankc
21. mar 2013

@moma no a tú uvarenú brokolicu s tým údeným , kým to vmiešaš do tých cestovín, môžeš chvíľku prehriať na masielku s troškou buď bylinkovej soli, alebo vegety , alebo trebár troške oregána

womankc
21. mar 2013

u nás včera varil tata - pozval všetkých na pizzu 😀 , na dnes zostalo ešte všetko , čo som varila deň predtým a na zajtra ešte neviem, budem sa tu dnes inšpirovať

chloe001
21. mar 2013

vcera vyrazany karfiol, zemiaky, dnes je u nas plnena paprika s knedlou.

moma
21. mar 2013

@womankc dakujem za tip, taka rychlovka sa mi dnes celkom hodi. Este som zabudla na tvrdy syr, tak aj ten k tomu prihodim 🙂

abriela
21. mar 2013

@tretulka dakujem
@womankc vcera vecer bola nejaka mnamka?

andula30
21. mar 2013

@vieruna recept nevidim na tie sladke briusky aky si mala?

vieruna
21. mar 2013

@andula30 mala som recept z varechy, ktory som si uz davnejsie opisala, ze vyskusam, len neviem, ci ho autorka vymazala, ale neviem ho tam uz najst. Vcera som si chcela odkontrolovat tu teplotu a nebol tam. Ked pridem domov, tak ti ho mozem poslat 🙂

libka1
21. mar 2013

kralik na smotane s haluskami

veve39
21. mar 2013

@lea231 prosim ta ako si robila tu karfiolovu polievku ? tiez sa dnes chystam spravit, potrebujem minut karfiol, vdaka 🙂

lululka555
21. mar 2013

Ahojte ,u nas dnes dojadacky zo vcera morcacie prsia so zeleninou, akurat urobim tarhonu a polievku kyslu zemiakovu 😉

natal12
21. mar 2013

my dnes tiež dojedačky máme toho dosť a akurát urobím puding k dukátovým buchtičkám 🙂 včera som robila z 1 litra a 2 vanilkové pudingy a hneĎ bolo po ňom 😒 😀 tak dnes robím další a budeme ho riedit z mliekom ked zhustne 🙂

aadulik2110
21. mar 2013

dnes budeme mať zeleninkovú polievku a rizotko nazvané "Dá sa to zjesť", idú tam síce také divné prísady(teda podľa mňa minimálne jedna), ale chutí 🙂

martinkatinka
21. mar 2013

Kočky, myslíte si, že môžem pečené zemiaky zaliať aj kyslou smotanou? Doma nemám inú a nemôžem ísť do obchodu... zemiaky zapekám so šunkou a syrom.

aadulik2110
21. mar 2013

@martinkatinka ja to tiež tak robím, keď nemám inú.... vymiešam z vajíčkami, okorením a zalejem zemiaky

martinkatinka
21. mar 2013

@aadulik2110 dík, tak skúsim aj ja tak, nová chuť hádam u nás zaboduje..

martinkatinka
21. mar 2013

Kočky a ešte jedna vec... vy to tak krásne viete nazdobiť na tých tanieroch! 😉

vieruna
21. mar 2013

@martinkatinka @aadulik2110 a ake to je ked zalievate sladkou smotanou? U nas sa zalievalo vzdy iba kyslou, ktora ostane na povrchu

veronika426
21. mar 2013

ja dnes rýchlovku - kuracie prsia na drobno nakrajane, orestovane chvilu na cibulke,do toho asi 1 PL horcice, zalejem vyvarom s bujonom, podavane s rýžou - no super mnammka 😎

aadulik2110
21. mar 2013

@vieruna podľa mňa je to také lahodnejšie, keď sa to zmieša s vajíčkami, tak sa to roztečie a zatečie to medzi prísady.... a na vrch ešte strúham syr, či už ide o sladkú alebo o kyslú smotanu

daniela1978
21. mar 2013

no sliny mi tečú, ked vás čítam, že pečené zemiaky 🙂 mňam. ja vôbec neviem, čo dnes ukuchtím. ale dlho sme nemali syr, alebo makové slíže.......

aadulik2110
21. mar 2013

tak ja už mám navarené, ešte idem spraviť slaný závin, bo nás dnes prídu pozrieť moje kolegyne 🙂 a tu je malá ukážka zo včera, keď že dnešný obed je ešte v hrnci 🙂

aadulik2110
21. mar 2013
anos18
21. mar 2013

@womankc No ved vyskusame, hadam sa to zje 🙂

lea231
21. mar 2013

@veve39 sorry,ze pisem az teraz ale pospala som si 🙂 takze das karfiol na ruzicky, osupes zemiaky a nakrajas na kocky, das do hrnca, zalejes zeleninovym bujonom a cakas kym su uvarene. dochutila som cerstvo mletym cier.korenim, cervenou paprikou, rozmacknutym cesnakom,solou a petrzlen.vnatou. velmi jednoduche a dobre.

michaelamilan
21. mar 2013

Ajojček, ja dnes robím mäso na šťave s ryžou a spravím aj na zajtra, len zajtra uvarím tarhoňu a v nedeľu budú pečené údené rebierka, bôčik a k tomu zemiačiky a americký dresing 🙂 Ak sa mi podarí, tak aj volačo upečiem 😀

amdeis
21. mar 2013

My sme dnes bez polievky. Maso na prirodno v uho a k tomu tarhona a cinska kapusta na hryzkanie.

daniz
21. mar 2013

@abriela http://www.prozeny.cz/recepty/recepty-a-vareni/... tu si ich nájdi. Dnes vôbec netuším idem prečítať čo ste navarili vy. Neskôr napíšem

petrisorka
21. mar 2013

Dnes som spravila krupicovy nakyp s marhulami 🙂