Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@abriela recept som nasla v knihe Recepty zo zivota 8, 6zemiakov, 6 strucikov cesnaku, 1 lyzica vegety, 1 lyzica masla, 1 lyzica hladkej muky, 1 lyzicka rasce, 2 lyzice posekanej petrzlenovej vnate - rozpustime si maslo, oprazime na nom cesnak, poprasime mukou, premiesame a zalejeme cca 1,5l vody. Pridame zemiaky a uvarime do makka. Odstavime, dochutime vegetou, rascou, solou, pridame petrzlenovu vnat, rozmixujeme. POdavame s opecenym chlebikom, rozkami. My ju mame velmi radi.
u nás včera varil tata - pozval všetkých na pizzu 😀 , na dnes zostalo ešte všetko , čo som varila deň predtým a na zajtra ešte neviem, budem sa tu dnes inšpirovať
vcera vyrazany karfiol, zemiaky, dnes je u nas plnena paprika s knedlou.
kralik na smotane s haluskami
Ahojte ,u nas dnes dojadacky zo vcera morcacie prsia so zeleninou, akurat urobim tarhonu a polievku kyslu zemiakovu 😉
my dnes tiež dojedačky máme toho dosť a akurát urobím puding k dukátovým buchtičkám 🙂 včera som robila z 1 litra a 2 vanilkové pudingy a hneĎ bolo po ňom 😒 😀 tak dnes robím další a budeme ho riedit z mliekom ked zhustne 🙂
dnes budeme mať zeleninkovú polievku a rizotko nazvané "Dá sa to zjesť", idú tam síce také divné prísady(teda podľa mňa minimálne jedna), ale chutí 🙂
Kočky, myslíte si, že môžem pečené zemiaky zaliať aj kyslou smotanou? Doma nemám inú a nemôžem ísť do obchodu... zemiaky zapekám so šunkou a syrom.
@martinkatinka ja to tiež tak robím, keď nemám inú.... vymiešam z vajíčkami, okorením a zalejem zemiaky
@aadulik2110 dík, tak skúsim aj ja tak, nová chuť hádam u nás zaboduje..
Kočky a ešte jedna vec... vy to tak krásne viete nazdobiť na tých tanieroch! 😉
@martinkatinka @aadulik2110 a ake to je ked zalievate sladkou smotanou? U nas sa zalievalo vzdy iba kyslou, ktora ostane na povrchu
ja dnes rýchlovku - kuracie prsia na drobno nakrajane, orestovane chvilu na cibulke,do toho asi 1 PL horcice, zalejem vyvarom s bujonom, podavane s rýžou - no super mnammka 😎
@vieruna podľa mňa je to také lahodnejšie, keď sa to zmieša s vajíčkami, tak sa to roztečie a zatečie to medzi prísady.... a na vrch ešte strúham syr, či už ide o sladkú alebo o kyslú smotanu
no sliny mi tečú, ked vás čítam, že pečené zemiaky 🙂 mňam. ja vôbec neviem, čo dnes ukuchtím. ale dlho sme nemali syr, alebo makové slíže.......
tak ja už mám navarené, ešte idem spraviť slaný závin, bo nás dnes prídu pozrieť moje kolegyne 🙂 a tu je malá ukážka zo včera, keď že dnešný obed je ešte v hrnci 🙂
@veve39 sorry,ze pisem az teraz ale pospala som si 🙂 takze das karfiol na ruzicky, osupes zemiaky a nakrajas na kocky, das do hrnca, zalejes zeleninovym bujonom a cakas kym su uvarene. dochutila som cerstvo mletym cier.korenim, cervenou paprikou, rozmacknutym cesnakom,solou a petrzlen.vnatou. velmi jednoduche a dobre.
Ajojček, ja dnes robím mäso na šťave s ryžou a spravím aj na zajtra, len zajtra uvarím tarhoňu a v nedeľu budú pečené údené rebierka, bôčik a k tomu zemiačiky a americký dresing 🙂 Ak sa mi podarí, tak aj volačo upečiem 😀
My sme dnes bez polievky. Maso na prirodno v uho a k tomu tarhona a cinska kapusta na hryzkanie.
@abriela http://www.prozeny.cz/recepty/recepty-a-vareni/... tu si ich nájdi. Dnes vôbec netuším idem prečítať čo ste navarili vy. Neskôr napíšem

@moma cestoviny s uvarenou prokolicou a na kúsky nakrájané to údené mäsko , na vrch daj biely jogurt a na to opečenú cibuľku tak bohatšie , ten jogurtík môžeš aj zamiešať do tých cestovín