icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

womankc
22. mar 2013

@lindauciatko ja robím podľa tohto receptu http://varecha.pravda.sk/recepty/treska-v-majon... niečo som si upravila podľa svojej chuti, napríklad dala som len kyslú smotanu a jednu malú light majonézu, niekdy dám aj varený petržlen a trošku pórika na jemno k tej cibuli

natal12
22. mar 2013

Dnes budú halušky zo syrokrémom a slaninkou a opečenou cibuľkou, a spravim jablkové guľky 😉

klinanka
22. mar 2013

šúľance, našla zlepšovák, lebo pri množstve, ktoré manžel vyžaduje a dvoch malých deťoch som ich nerada robila. Samú ma to nenapadlo, takže sú krájané a nie šúľané, jedny s makom, druhé so strúhankou,

http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=24662

miruska73
22. mar 2013

ahojte koceny mi mame polievku zeleninovu s haluskami a idem akurat ked dopijem kaveju robit slivkove gulky so zemiakoveho cesta a posypane stuhankou a ja si dam makove mnaaaaaaaaaaaaam.....taketo najradsej robim ked mala spi tak som si peiadila do obeda potom sme sa boli vyfukat vonku 🙄 🙄 🙄 🙄 stasne fuci ale svieti slniecko myslela som ze nevydzime ani pol hodku a nakoniec sme boli hod. a pol. 😀 a zajtra peciem krkovicku ,s knedlou a kapustou aj na nedelu a aj na pondelok.....a este pizzu.... 😝

eva7780
22. mar 2013

dnes u nás pizza 🙂

anavila
22. mar 2013

my mame dnes palacinky,a syrovu polievku, ktora stala kopec penazí (ingrediencie) a zrazila sa mi...joooooooooj 😢 😢 😢 😢 😢

eva7780
22. mar 2013

@petrisorka aj ja si poprosim recept na nakyp,dakujem

nelinka0401
22. mar 2013

@womankc
@lululka555 vdaka byby,niečo z toho skúsim,chcem rezy a tam tú jahodovú plnku aby to dobre držalo pokope 🙂a celé to chcem potiahnuť hmotou,tak tam by skôr pasovala tá maslová plnka ,dám asi ten puding jahodový a ovocie

womankc
22. mar 2013

@nelinka0401 maslovú plnu robím z jedného masla, veľmi hustého zlatého klasu - dávam tak maximálne 4dcl mlieka , niekedy aj menej a samozrejme cukor, niekedy čokoládu ešte pridám rozpustenú a vychladenú , dám si ho trošku stuhnúť do ľadničky aby sa mi s nim dobre pracovalo a prekladám doň ovocie , drží to dobre

lea231
22. mar 2013

dnes: steak medium rare z diviny, zelerove hranolky, grilovana zeleninka (cibula,cesnak,rozmarin,cakanka,cuketa,rajcina)
dezert: rychly kolac z acidofilneho mlieka (dala som do cesta banan, rozsekane mandle, datle, hrozienka) potrety sipkovym lekvarom rozmiesany s konakom, horka kvalitna cokolada...... manzel moze prist z prace 😎

lea231
22. mar 2013

@veve39 ja si robim tiez vacsinou svoje cerstve vyvary ... aj teraz z diviny a zeleniny, minule z morskych kreviet a musli ... z ich panciera je super vyvar a potom z toho morske rizitko mnaaaaaaam ...vydrzi v chladnicke tyzden v zavaraninovej flasi. Ked vsak nemam,tak siahnem po tom bio co som spominala. Som rada, ze polievocka chutila 🙂

sweetlemon
22. mar 2013

@klinanka kuuurnik, keby som o tomto vedela vcera, nemusela som hodinu sulat jak blazon 😀 😀 😀 do buducna super rada, vdaka 🙂

sweetlemon
22. mar 2013

Ahojte, vcera spominane sulance so struhankou a grilovane kuracie prsia s varenou zeleninou a varenymi zemiakmi. dnes dojem a na veceru zemiakovy privarok s opecenou sekanou a varenym vajkom.

klinanka
22. mar 2013

@sweetlemon my sme predtým šúľali štyria hodinu, potom som ešte takú hodinu upratovala 😀
tam píše, že sa majú ešte šúľnuť, ale ja som ich varila také, bola to rychlovka.

erulka77
22. mar 2013

@klinanka dobrý nápad idem uvariť 😉

titkovamiriam
22. mar 2013

@darka2001 to je klasika hlavkovy a ladovy salat nasadeny v zemine,aby boli skoro vitaminy,tak ako aj žerucha ale tej staci aj mokra vata.ten salat rastie asi 10 dni zerucha 3_4

ahojte!dnes porova polievka, rizoto so syrom a masom , lievance

chorale1
22. mar 2013

dievčatá prosím Vás koľko varíte salko? našla som recept a píše 2 1/2hod nie je to veľa. dakujem

veve39
22. mar 2013

@lea231 vidis v morskych veciach nie som odvazna...zatial 😉 , rizoto som este nerobila, ale musle mam rada, pri mori si dam, aj krevety, ale na pripravu som si este netrufla...aj ja som mala kedysi doma bio zeleninovy bujon v zasobe, nejako som si vsak uz zvykla varit aj bez nich, ale mat to ako taku zeleznu rezervu nie je zle...domaci vyvar je vsak vzdy najlepsi

veve39
22. mar 2013

@lea231 waw, to vyzera neskutocne, manzel je z tych stastnych 🙂 ...ako robis zelerove hranolky ? a ten kolac vyzera vyborne, co spravi ten banan v ceste ? cokoladu aj s niecim "riedis" ? (maslom napr.)

lencyca
22. mar 2013

ahojte,dnes sme bez polievky,zapekane fasirky so syrom,smotanou,,zemiakova kasa,uhorkovy salat,syn si rozkazal znovu pizzu,predvcerom sa dojedla,ze mamina urob vsetko ti na nu pojdem kupit 😀

zuzka444
22. mar 2013

ahojte dievcata...prosim vas poradte mi nieco rychle a lacne zajtra na obedik 🙂..len nie granadir teraz sme ho dojedli :D

raszuz
22. mar 2013

ahojte, ja som dnes nevarila, som dojedla zvyšky a na víkend sa chystáme k nádejnej svokre, ktorá varí veľmi dobre, ale veľmi ma svojím pripravovaným jedálničkom nepotešila, informácie som dostala takéto: kelový prívarok (polievku zjem, ale prívarok už nie 😀 a takto to mám aj so šošovicou a hrachom 🙂 ), guľáš (ten tiež veľmi nemusím) a dolky, tie možno vezmem na milosť 🙂. Len netuším, či je to menu len na piatok, alebo na celý víkend, dám potom vedieť 😉 .

lea231
22. mar 2013

@veve39 diky za pochvalu, ano on je vdacny stravnik ...dokonca aj ten kopor zje, ked ho nenapadne chcem zakomponovat do jedla 🙂 banan mi chuti, preto ho davam ... ma dobru chut aj upeceny, netreba tolko cukru dat ... dala som polovicu oproti receptu lebo som ho nahradila aj susenymi datlami, ktore su sladke. na rizoto, pokial chces kremove treba mat konkretnu ryzu na neho... predava Marks Spencer ci Alnatura v DM - napr. Arborio druh. Potom to nie je taka veda. Mam v albume aj popis pri foto morskeho rizota, to zmaknes. Do cokolady davam len trosku oleja a nic viac.

lea231
22. mar 2013

@veve39 no tie zelerove hranolky...som skleroticka, neodpovedala som. osupes bulvovy zeler, nakrajas na hranolky ako zo zemiaku ... olej osolis, potom ich das a opekas....su fantasticke a zdrave.. treba servitkou odsat olej ,aspon to tak robim. pouzivam aj olivovy, no problem.

dadka75
22. mar 2013

Ja som práve dovarila zeleninový guláš - (mali sme ho v pôrodnici a hrozne mi chutil 🙂) a ryžový nákyp s broskyňami...

babulka1978
22. mar 2013

@dadka75 zeleninovy gulas?? tak hod receptik 🙂 a aj ho budem v lete potrebovat 🙂

dadka75
22. mar 2013

@lea231 Ten koláčik vyzerá naozaj úžasne. Podelíš sa o recept??

veve39
22. mar 2013

@lea231 vdaka, urcite vyskusam...ako dlho sa asi robia tie hranolky? opekas ich na panvici ? ten zeler netreba predvarit ?

a este k tomu kolacu - ked das do polevy olej asi nestuhne, ze ? ci ano ? som ta riadne vyspovedala 🙂

babulka1978
22. mar 2013

@lencyca jeeeej...tie vyzeraju super 🙂 a das aj receptik? 🙂

dadka75
22. mar 2013

@babulka1978 Veľmi jednoduchý.... opražila som cibuľu (véééééľa, naši to strašne ľúbia...), trošku červenej papriky... nahádzala som tam všetku zeleninu, čo som mala doma (tentokrát zemiaky, mrkvu, kaleráb, petržlen, kukuricu a hrášok a dnes som tam hodila aj zo 3 párky na kolieska kôli manželovi, keďže druhý chod je nákyp 🙂). Ochutila, zahustila a mňamka je hotová... urobila som to také hustejšie, skôr ako prívarok a bude s chlebom, alebo rožkami...