Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@veve39 mna inspirovala jedna indka, co robila restovanu zeleninu a davala tam hodne mrkvy.. 🙂 ja som dovtedy dost mrkvu zaznavala, ale takto je uplne super, taka polochrumkava, zdrava a lacna 😉 a s tym mangoldom musi byt super, ten vsak u nas len tazko clovek dostane.. to si ho skor vypestuje 🙂
@womankc ten losos je uplne jednoduchy a taky aj najlepsi 🙂 pekac pokvapkam olivovym olejom, plat lososa osolim, trosku cierneho mleteho korenia, a davam aj korenie na ryby, ale aj bez nej je losos super, capnem na pekac, zvrchu ties osolim, okorenim a poukladam nan platky masla a takto ho na tridsat mins dam do rury vyhriatej na 200 stupnov, pusti stavu. viac ho nepec, aby nebol suchy. pokvapkam citronom. a ta zeleninka s dressingom je rozpisana na 2219 strane na konci 🙂
@lea231 uz sa chladi ta karfiolova polievka, skutocne je to bleskovka a vyborna....dala som okrem karfiolu aj jednu mrkvicku postruhanu + zemiak + hrasok, na ochutenie cesnalk + petrz.vnat...akurat som nemala bujon (vobec nepouzivam, nejako fungujem v kuchyni uplne bez neho), tak som koli chuti dala trosku maslovej zaprazky s cerv.paprikou...my sme "polievkovi", tak sa tesim ze dalsia pribudla do repertoaru 🙂
@nelinka1311
ja si nerikam v masne z jake casti chci umlit, ale jeste to tu delaji starsi lide..moje tchyne na Sicilii by si v Supermarketu nekoupila NIC masoveho..
ja si kupuju balicky se 100procentni "hovadinou"😉 a moje deti maji rady hooodne masa..takze 700gr..a kdyz zbyde delam ryzove gule plnene bolonskou,co zbyde z lasagni.. 😉
@ivv k tej mrkve - mna este sestra (tiez si ten recept zhodou okolnosti priniesla z AT) inspirovala na dusenu mrkvu na masle s tymianom ako prilohu k akemukolvek masku + ryzi, ci zemiakom...vynikajuca kombinacia, dusenu zeleninu s mrkvou som robievala roky, nikdy ma nenapadlo dat ako korenie suseny tymian...tu sa mrkva kraja na take male tenke hranolceky, maslo, podliat trosku vodou + tymian, vynikajuce, chutovo take netypicke, niekedy robim takto len samotnu mrkvu, inokedy ju zmiesam aj s kalerabom, obidve verzie su vyborne...
@womankc
kdyz jsem rikala manzelovi, pri nasich prvnich schuzkach a spolecnych obedech..ze kdysi jsme mely jako deti - jednou dvakrat do roka spaghetti a to s kecupem a nakrajenym parkem a na tom eidam...tak si mne prohlizel, jestli nemam "nasledky" 😀
"zkontroloval chrup a vzal si mne.." 😀
@veve39 huby, olivy - to je uz len dodadok co davame, lebo nam to tak chuti 😉
@irriss nedavame kecup, len paradajky z kondzervy, aj ked je to tam napisane - tak som to malo ulozene. Och, pisem v mnoznom cisle, lebo stale to robim s poloviciakom 🙂
@nelinka1311 do lazani davam bravcove plece
@irriss a tie ryzove gule robis ako? 🙂 Ci podobna klasika ako nasa plnena paprika (gulky len bez papriky) 🙂
no u nas dnes zeleninova polievocka a jablkovo-tvarohova zemlovka
@nelinka1311 nemam odvahu, len som zo zaciatku nevedela co mozem a co nie. Napr. robila som si zemiaky s bryndzou - inspiracia s tejto temy, pridem ku doktorke a ta zacala rozpravat, ako jedna mamicka koncila az na pohotovosti lebo zjedla bryndzu 🙂 . Kto mal vediet, ze sa nema jest 🙂.
Ked som bola v porodnici, nasi mi doniesli kapustne listy na prsa, nepotrebovala som ich, ale ranajky v porodnici boli suche, tak som tie listy zjedla. Tak isto som este v porodnici zacala jest cokoladu. Zatial som postrehla reakciu len na tu cibulu, ale neviem si predstavit co bude po kojeni, lebo ja teraz len "zerem" a mam strach, ze mi to aj ostane.
Dnes: Fasirky a nepeceny metrovy kolac
ja za chvili pobezim pro holky do skoly..., je tu krasne.. 😉 🙂vypada to zase na obed na plazi 😎 ...(neprovokuju) 😉..ozvu se pozdeji,pokud neco budes potrebovat vedet ci vysvetlit.. 😉
https://www.google.it/search?q=arancini+di+riso...
plus navod ukazkovy 😉
Hraskova polievka kremova, zapekana spargla s parmezanom
@abriela takze ani bryndza.....pridavam do zoznamu 🙂 Mne do porodnice pri malej priniesli nasi plnu misku jahod.....a ja som im ju musela po porade so sestrickou vratit 😲 😲 😢 😀
Este pridam recepty jednoduche, zajtra ideme k babke a beriem svoj oblubeny kolac a salat 🙂 mozte sa inspirovat, je to fajne 🙂
Šalát: najmenšie mušličky (500g), cibuľa, Hellmans majoneza malá, Hellmans tatárska veľká, 25dkg šunky, plechovka kukurice, zavárané uhorky, soľ, korenie, trošku oleja, vegeta.
Cestovinky uvarime, uhorky pokrájamné na drobnučké kocky (ja nedávam príliš veľa uhoriek,lebo Hellmanska obsahuje tiež), kukuricu, šunku na malé kocky pokrájať, pridať tatársku, majonézu (môže sa nahradiť jogurtom), posolíme, pridáme najemno cibuľku, dochutíme. Hotovo 🙂
Ovocná tortička:
Potrebujeme: 200g hladká múka, 125g masla, 100g práškový cukor, 1 vajce, 1/2 prášku do pečiva, černice/čučoriedky
Poleva: 120ml biely jogurt, škoricový cukor, 1 lyžica polohrubej múky, práškový cukor podľa chuti
Posýpka: 50g masla, 100g polohrubej múky, 100g kryštálový cukor.
Cesto si najprv predpečieme na 10minút, potom vyberieme dáme ovocie, polejeme polevou a navrch dáme posýpku, vložíme naspäť do rúry a dopečieme 🙂.
@womankc
@apendix
Ahojte, tak konečne som sa dočkala 🙂.
Srnčie mäso osoliť, okoreniť, prešpikovať slaninkou, odložiť na bok. Na pekáči rozpustiť maslo, na ňom opiecť na kolieska nakrájanú cibuľu, na kocky nakrájanú slaninku. Keď je cibuľa opečená do zlatova, tak na tom opiecť srnčie mäso. Po opečení podliať vývarom alebo vodou (mamina varila slepačiu, tak to podliala ním), pridať za hrsť dve sušených (predtým namočených) hríbov. Mäsko sa dá pomaly piecť do rúry (všimla som si, že ho mala zakryté alobalom a pred koncom ho dala dole). Počas pečenia podlievať výpekom. Keď je mäsko mäkké, vybrať ho, výpek rozmixovať, pridať 2 lyžice horčice. Do toho nakrájať mäso, nechať prevrieť. Má sa podlievať tak, aby po rozmixovaní nebolo treba omáčku ničím zahusťovať.
Ahojte,u nás sa ešte stále dojedá kapustnica,čím viac zohrievaná tým lepšia..nejako moc som jej navarila 🙂 a plnené langoše,nejako sa ich nevieme dojesť
baby ,taká otázočka,čo pečiete zákusky,chcem spraviť rezy a dať tam maslovú plnku len ju chcem nejako ovocne dochutiť..ako sa k tomu dopracujem??
no,zajtra budem robit smotanove langose a zemiakovu kyslu polievku...na nedelu sme pozvani k svokre na salat a rezen,ked uz je ten post 😀 😀 ,a slepaciu polievku... 😉
kuracie rezne so zemiakovou kasou a jablkovy kompot
dneska som leniva...stiham len ryzu, kuracie masko v cesticku a kompotik 🙂
prosim prosim, mam vela jablcok a hladam nejaky jablckovy kolac. Nieco ine ako strudlu 🙂
doma mam aj jemny tvaroh a kvasnice ak by trebalo 🙂
šalátový prívarok a rezancovú polievku
@ellit my sme boli na tom tak isto.....spravila som jednu davku strudle....a ked sme jej uz mali dost a jablcka stale boli, tak som spravila jablkove pyte 🙂
baby ako robievate tú domácu tresku?môže byť tento recept? http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=1389 vdaka
@ellit Ja idem robiť tieto jablkové gulky 😉
https://www.modrykonik.sk/fotoblog/traktor/albu...
alebo toto sprav ten koláčik je výborný 😉 aj na plech sa dá tak som robila ja
@irriss buhehehehehh mňa kopol do hlavy a potom si ma vzal xiixxixixi, boli sme na rande a vracali sme sa domov a bol, ale že totálne gýčový spln mesiaca , no a môj muž športovec a humorista, keď reč stála tak zahlásil repliku asi zo švejka , že " ten měsíc nevěští nic dobrého " no a chcel asi na mňa zapôsobiť a predviedol mi výkop z džiu džicu , no a trafil ma kvalitne do hlavy ,že sa mi až zatmelo heheheheheheheh no a keď som to prednedávnom len tak spomenula, tak sa smial, že no vidíš som ti prerovnal v hlave a si zistila , že som najlepší a si si ma vzala xixixixiixixix
a sestra má muža bulhara a keď prišiel k nám na návštevu tie prvé razy a to teda v zime na sviatky , tak my samozrejme sme ho obhŕňali našimi špecialitami a on chudák furt čosi čakal , no a to bola zelenina , vtedy sa u nás moc takéto veci až nepripravovali a tak zo zúfalstva chrúmal kapustu a mrkvu, lebo však v zime vtedy sa ani moc tak nič iné nedalo zohnať heheheheh 😀
@nelinka0401 ahoj ja som sa uz tiez pytala na jahodovu a nakoniec urobim taku trasenu s creme ole.Jahody zmiesam s cukrom a asi premixujem a potom spojim s ostatnymi ingredienciami. Maslovy neviem,mozno jahodovy puding uvarit ,ked vychladne zmiesat s maslom a mozes dat aj pokrajane jahody. Neviem ake ovocie chces pouzit. 😉
@lencyca dnes opat skusam tvoje rozky, dufam ze sa podaria
@nelinka0401 buď môžeš do tej plnky rozmixovať nejaké ovocie, či už čerstvé, alebo kompótové, lebo ho do tej plnky nasekané vmiešaj, alebo daj plnku naukladaj ovocie, zas plnku 🙂

@womankc no dneska je aspon u nas vonku príšerné počasie,tak sme zatvorení v dome,a tiež mi nie je dvakrát do smiechu,ale hladná som nenormálne 😝 hlavu hore