Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@dudi30 jasne 🙂 zaklad je mrkva a kalerab postruhane na hrubom struhadle. rozpustim si maslo /moze byt aj s cibulkou alebo porikom/, hodim na to mrkvu s kalerabom, troska osmahnem a zalejem vodou. podla chuti alebo podla toho, co mam doma do nej dam petrzlen koren, zeler hlava alebo zelene stonky, hrasok, karfiol, brokolica vsetko davam na drobno, pred dovarenim zahustim 1-2 lyzicami krupice a rozsprudlujem 1 vajko. tot vsjo. uplne jednoducha polievka a moja najoblubenejsia z detstva, nakolko je ta zelenina na drobno, tak zjem hociaku a taktiez aj moj maly 😀 😉
@levandullka tortellinky si robila ty?mas prosim ta recept?
@henca74 Nie, nie, tortelinky su kupovane v BIO-parku 🙂
@nelinka0401 kolko pizze ti vyjdu z tej davky muky...
karfiolova polievka,kuraci perkelt s kolienkami
ahojte žienky, u nás dnes : kuracie masko pácované cez noc v bielom jogurte, pred smažením len omočené v strúhanke, bola to mňamka, masko mäkučké, k tomu pečené zemiaky a pečená cvikla s cesnakom, polievka hovädzia zo včera 😉
@nelinka0401 moja, koľko ti vyjde z tej dávky pizze ?? a ty robíš tu omáčku alebbo zmiešaš kečup z piiza korením ??
@levandullka aha 😕 nevadi, ale aspon si ma inspirovala 😵 ked najdem nejaky dobry receptik, tak ich skusim urobit 😉
@boubelka0021
@natal12 ja robím len z polovičkej dávky a mám z toho dve okrúhle pizze.pekne na tenko sa dá vyvalkať to cesto,super sa s ním robí.ja robím len cesto podla receptu,omáčku a všetky ingrediencie už dávam podla seba 🙂 z celej dávky víjdu 4 okrúhle pizze
moja dnešná večera bol domáci chlieb s maslom,slede v oleji,cibula,paradajka a za tým mandarínka 🙂
@stellamaris Super nápad s tými višňami v čokoláde. Ja túto tortu inak poznám nie s čerešňami, ale práve s višňami.. Je to mňamka 😝
baby ja som dnes robila sypany kolac bez vajec bz mlieka bez vody bez mixera....4pohare polohrubej muky, dva pohare krystaloveho cukru, vanilkovy cukor, kypriaci prasok...vsetko zmiesame dokopy. vymastime plech klasika z palmarinom posypene mukou. vysypeme dva pohare zmesy...nastruhame jablka (ja davam od oka ale tak aby bol cely povrch pokryty jabkami a je lepsie ked ich je trosku viac aby pekne pustili stavu) nato vysypeme dalsie dva pohare zmesy, zase nastruhame jablka, vysypeme zvysnu zmes. nato nastruhame na hribsom struhadle tuhy palmarin, na to postruhame cokoladu na varenie supneme do rury tak na pol hodky cca a super uzasny kolac 🙂
@nelinka0401 a može sa dať aj na klasický plech ?? 😅
Ja som dnes improvizovala, nakrájala som si kuracie prsia, dala som ich pácovať do vajíčok s kečupom, taveným syrom, strúhankou, worč. omáčkou a pizza korením, potom som ich hodila na chvíľku do horúceho oleja a nakoniec na pekáč a dala som to zapiecť. Dnes som nemala chuť niečo vyvárať či vypekať 😒
@luciok aj my ju mame radi,iba som musela trochu upravit suroviny( slahacka je bezlaktozova) a viem,ze visne v cokolade ma navsteva rada,tak boli visne na torte....ostala z nej mala stvrtinka 😉 visne aj ceresne su rovnako dobre....tiez milujeme fantasticke rezy( piskot,slahacka,broskyne) 😉
@lululka555 ako si prosim robila ten krem ? vyzera mnam 🙂
my dnes pizza, jedna pikantna s klobáskou a jelapenos papričkami, druhá kuracia a zo zvyšku cesta pizzové tyčinky 🙂
ahojte mi dnes slepačia nedeĺná polievka, pečené kurča na mede, roláda z bravčového mäsa plnená fašírkovou zmesou, ryža, varené zemiaky a pridávam foto včerajších dunajských vlniek s jablkami a dcérka robila čokoládový koktail so šľahačkou, + foto našich obľúbených slaných simákov so semienkami a so syrom, robila som cez týždeń 😉

@janulkan ved ano viem len som chcela vediet ci ho mozem zohriat 😉