icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

jankastubka
24. mar 2013

@henca74 mozem sa spytat aky je recept na ten ryzovy nakyp? Vyzera super.

lenka268
24. mar 2013

Ahojte dnes polievka hovadzia z kosti, a gulas zo zemiakmi a chlebom.

anny1984
24. mar 2013

@jankastubka tento robievam, je skvelý: http://www.akosatorobi.sk/video/602/ryzovy-naky...
dobrú chuť 🙂

anny1984
24. mar 2013

Slepačí vývar + kuracie prsia v citrónovej marináde s ryžou 🙂

meinkonka
24. mar 2013

moja inspiracia zo vcera: zeleninova polievka zo struhanej zeleniny s vajickom, pecene rebierko + kare so zemiackami na pare a ladovy salat s mandarinkami, oprazenymi mandlami a zalievkou 🙂

petrisorka
24. mar 2013

Domace hamburgery 🙂

mata71
24. mar 2013

peknu nedelu.
zajačia polievka, domáce rezance,,pečeny marinovany zajac na cesnaku,ryža,uhorkovy šalát a lekvárové kolače/buchty/

nelly3
24. mar 2013

ahojte, takze pecene kura v bylinkovom koreni, pecene zemiacky, kysla kapusta a cervena cibula, vsetko na pekac a sup do rury 😉

rastulka
24. mar 2013

Ahojte 🙂 My dnes netradične bez polievky LEN sviečkova s knedlou 😉

nelinka0401
24. mar 2013

ahojte,dnes hovädzí vývar so zeleninou a slížikmi,marínované kuracie štvrte s kari ryžou a hráškom a ako príloha zavárané hrušky.pôvodne mal byť uhorkový šalát...(len som poslala mm do obchodu a z dvoch vecí priniesol len jednu 😅 )

@rastulka a teba sa chem ešte spýtať 🙂 z tej hmoty sa dajú aj ozdôbky robiť?napr.kvietky,drží tvar dobre??

nelinka0401
24. mar 2013

@dasiacik http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=14937 ja robievam už len toto cesto,je perfektné 🙂

henca74
24. mar 2013

@jankastubka jasne, nech sa paci 😉

ryzovy nakyp

34dkg ryze
1liter mlieka
4 vanilkove cukre
2-3 PL krystaloveho cukru
stipka soli
125g masla
4 vajcia
3 bielka
3 PL krystaloveho cukru

Ryzu, mlieko, sol, vanilkovy a krystalovy cukor dame varit na miernom ohni, kym sa nam nevytvori husta kasa. Zatial si vymiesame maslo s 4 zltkami. A bielka vyslahame na tuhy sneh. Ked je kasa uvarena, este do teplej primiesame vymiesane maslo a potom aj vyslahane bielka. Vymastime a struhankou vysypeme nadobu v ktorej to budeme piect, dame polovicu ryze, navrch poukladame nejake ovocie, ja som dala mrazene cucoriedky, cernice a maliny, a dame druhu polovicu ryze.Pecieme pri cca 180 stupnoch asi pol hodinku.medzitym si vymiesame 3 bielka s cukrom a rozotrieme navrch ryze. Dopecieme pomalicky pri cca 150 stupnoch cca 15-20 minut...este kym nam bielka nechytia zlatavu farbu. Nakyp bol vyborny aj na druhy den z chladnicky, bol ako zakusok 🙂
Dobru chut 🙂

henca74
24. mar 2013

u nas dnes este kapustnica a tiez burgery z domacej zemle s cuketovymi plackami 😉 a vecer idem urobit spenatovy zavin, tak potom pridam foto 😉 peknu nedelu vsetkym 😵

gianni
24. mar 2013

tak dnešné celozrnné špagety s domácou zaváranou paradajkovou omáčkou(svokrinou), mrazenou zeleninou a syrom...

tanitta
24. mar 2013

dnes cinska polievka dospelakom, krpcovi vajickovu polievku, ryza +kuracie sote + ladovy salat, a mucne... kolace tvarohovo cucoriedkove a sisky s jahodovym dzemom ... len zopar foto

rastulka
24. mar 2013

@nelinka0401 Ano,jasne 🙂

lencyca
24. mar 2013

Ahojte,dnes netradicny obed kedze bolo cely tyzden maso,tak som ho dnes zavrhla a urobila som cesnekovu polievku s oprazenym chlebom,cestoviny s orechami,grankom,vcera som robila znovu nepecenu smotanovu tortu s ovocim 😉

veroninna1
24. mar 2013

dnes kuraci vyvar, kuracie prsia v citronovej marinade, tagliatelle a cesnakovo-spenatove faz. struky

bubo1104
24. mar 2013

zeleninková polievka , zemiačky varené + fašírka + uhorka . A upiekla som piškótový koláčik , natrela som ho čučoriedkovým džemom , poliala čokoládou a na čokoládu kokos . No a tiež poobedňajší puding , čokoládový s piškotkami a ovocím

nanulik
24. mar 2013

Fazulova polievka s klobaskou, rezniky na prirodno, ryza, opecene zemiaky a struhan tvarohový koláčik 🙂

happy8051
24. mar 2013

nase dnesne plnene pecene kurca pred a po peceni 🙂. mali sme k tomu dusenu ryzu, varene zemiaky s maslom a petrzlenovou vnatou , salat s tekvicovym olejom. polievka nedelny vyvar z kuracich prs so zeleninou a rezancami. a teraz idem este piest obrateny jablcnik, hodim foto

stellamaris
24. mar 2013

moja Schwarzwaldska torta pred rozkrojenim 🙂 na torte mali byt ceresne na ozdobu,ja som dala visne v cokolade,bol to super napad,navsteve torta velmi chutila iba chvalili....

reni1512
24. mar 2013

Dnes hovadzia, domace cestoviny, pecena krkovicka, ryza, zemiaky s cibulkou a fajna kava 🙂 zaklad! a mozme fuňať :D

zklimekova
24. mar 2013

dnes bez varenia... boli sme na obed pri babke 🙂...bola slepačia polievka s rezancami a zemiaková kaša , kuracie prsia s omáčkou so slaninkou a šampiňónmi ..krásny deň prajem kočky 😉

tinuskaha
24. mar 2013

dievcata uz ste niekedy robili toto mlieko??http://www.varimezdrave.cz/makove-mleko/....chcem sa opytat ci ho mozem aj zohriat nie prevarit len zohriat..dakujem..

janulkan
24. mar 2013

@tinuskaha ja som robila ale z nemleteho maku, zohriat podla mna mozes ale tak do 40stupnov kedze potom sa zacinaju stracat ziviny 🙂

tinuskaha
24. mar 2013

@janulkan maly ma malo vapnika a chcem mu to skusit davat ale on mi studene nechce moc pit ☹

dudi30
24. mar 2013

@meinkonka možem sa spýtat na tu polievku? tiež robím zo strúhanej zeleniny ale bud s krúpkami alebo s nokami..tak by ma zaujímal váš postup s tým vajíčkom 🙂 dakujem pekne

janulkan
24. mar 2013

@tinuskaha ved 40stupnov je uz celkom dost horuce, staci ked prihrejes na teplotu tela, cize aby ta na prste nepalilo, taka ko sa bezne hreje detom malym mlieko 😝

levandullka
24. mar 2013

Náš dnešný obed (polievku som nefotila) - BIO ricottovo-špenátové tortelliny s parmezánom, apple crumble a všetko zapité čerstvou pomarančovou šťavou 🙂