icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

henca74
25. mar 2013

@rastulka paci sa receptik ;o)

spenatovy zavin

listkove cesto
spenat cerstvy alebo mrazeny(z cerstveho je chutnejsi)
cibula
cesnak
1 cele vajicko
1 zltko
slahackova smotana
sol, korenie
platkovy syr
mozzarella
sunka

Na masle s troskou olivoveho oleja si oprazime cibulku a cesnak, pridame spenat(ak mame mrazeny, tak ho nechame rozmrazit a vyzmykame z neho vodu) a podusime, osolime, opeprime, pridame trosku slahackovej smotany cca 1/2 dcl a nechame ju zredukovat.potom pridame rozslahane cele vajicko.zmes si nechame vychladnut a pripravime si zatial listkove cesto(ja kupujem uz vyvalkane v lidly),potrieme ho rozslahanym zltkom, ktore sme zmiesali s troskou slahackovej smotany.do 3/4 cesta poukladame platky sunky, na to platkovy syr, vychladnuty spenat, nadrobno pokrajany cesnacik a rukou potrhanu mozzarellu.zatocime, potrieme zvysnym rozslahanym zltkom so smotanou a pecieme vo vyhriatej rure na 200 stupnov cca 20-25 minut.dobry chut ;o))))

chorale1
25. mar 2013

@vieruna jój ma ani nestraš 🙂

tinuskaha
25. mar 2013

dnes dojedacky🙂

amdeis
25. mar 2013

Nam dnes nam buble na sporaku zajaci vyvar a zajacik so svieckovou omackou. Kedze sa mi nechce robit domaca zemlova knedla tak budud kolienka.

lucikatn
25. mar 2013

kuracie nugetky (strúhanku som zmiešala s koreninami čo mi prišli po ruku 😀 ) so zemiakovým pyré a palacinky s domácim marhuľovým džemom

lea231
25. mar 2013

dnes mi navaria v talianskej restauracii Al Trivio v OC Central ....mozem len odporucit 🙂 esteze to mam kusok z kancelarie.

vieruna
25. mar 2013

Ahojte. My dnes dojdedacky zo vcera. Fasirka, kasa, domaca tatarka a slizikova polievka. Vecer asi urobim brindzove halusky

henca74
25. mar 2013

@womankc paci sa receptiky ;o)

zemle

1/2 kg muky(ja som dala 300g spaldovej a 200g polohrubej)
3dcl mlieka
2 vajcia
60g rozpusteneho masla
1/2 drozdia
1 lyzicka soli
1/2 lyzicky cukru

Vymiesime cesto, nechame 20 minut kysnut, urobime zemlicky(vyjde priblizne 10ks), nechame este 20 minut podkysnut.potrieme mliekom a dame piect do vyhriatej rury na 200 stupnov priblizne 10 minut, potom na 180 stupnoch dopekame dalsich cca 10-15 minut.

Cuketove placky

cuketa
sunka
cesnak
vajicko
muka
sol, cierne korenie, majoranka

Cuketu ocistime, pozdlzne prekrojime, stred vydlabeme a nastruhame na takom hrubsom struhadle, osolime a nechame chvilu postat.potom trosku vyzmykame, pridame sunku, cesnak, vajicko, cierne korenie, majoranku a muku, dobre premiesame a vyprazame v oleji.
Dobru chut ;o)

daniz
25. mar 2013

dnes dojedáme, v sobotu sme mali karfiolovú polievku + krup. halušky,a pečené jelítka + zemiačky + uhorka a v nedeľu
celý deň po návštevách takže sme nabalený na cca 3 dni. 😎

veroninna1
25. mar 2013

dnes spenatova strudla, zavin

erulka77
25. mar 2013

@gelinka75 je kupovana,?

veve39
25. mar 2013

@lululka555 bola ta plnka dost tuha ? jahody kompot, ci cerstve ? dala by si prosim receptik aj na korpus ? dakujem 🙂

kikatko
25. mar 2013

@trudka4 nedá mi nenapísať- tvoj je o 1000000% krajší ako originál

ejco
25. mar 2013

Kocky neviete nahodou,kde kupim v tescu tu bambusovu podlozku na sushi?Myslim tu ciernu.Vobec neviem,kde to tam hladat a chcem to dnes vyskusat.

lululka555
25. mar 2013

@veve39 ja som tie jahody praveze dost premixovala ,stacilo aj menej ,aby tam boli kusky a nebola az taka moc tuha,ale mala som len jeden vanilkovy creme ole. Jahody som mala cestve ( kompotove ,pokial nemaju byt domace ,nekupujem 😉 ) Plnka mi chutou pripominala jahodovy koktejl,ked robievam v lete s jahodami....
korpus najjednoduhsi aky asi existuje : 4 bielka vyslahat so 4PL pras.cukru a 1 vanilkoveho cukru do tuha,pridat 4 zltka a potom opatrne vmiesat 4PL polohrubej muky. Piect na papieri na pecenie.

joannas
25. mar 2013

@abriela wow tak to maš kludne dieťa ked ideš piecť 🙂

womankc
25. mar 2013

U nás v sobotu - hovädzí vývar s čerstvou teleninou / mrkva, petržlen, zeler, pór , dve malé cherry paradajky, pretržlenová vňať / s rezancami a zapečené rybie pláty v jogurte s citrónovou šťavou, petržlenovou vňaťou a troškou drteného kmínu k tomu dusená ryža a zeleninový miešaný šalát, s vínnym bielym octom / čínska kapusta , jarná cibuľka, pór, mrkva a
v nedeľu polievka tá istá a druhé hustá krémová tekvicová omáčka s kôrprom , zemiakový knedlíček a pečený bôčik
koláčik som piekla piškótový s jahodovým pudingom a na vrch džem s grankom , ale moc sa nevydaril, ten puding mi vôbec neklesol a zostal na tom piškótovom ceste hehehehe 😀 to sa mi ešte nestalo

zuul
25. mar 2013

ahojte mamusky,

u nas vcera hovadzi vyvar, hovadzia svieckova na sposob diviny, ryza s hraskom.
na veceru mali deti kuraci perkelt,halusky.

sliedim tu a ciham co budeme varit ked sme od stvrtku doma. moje kobylky 🙂
UTO na zajtra urobim brokolicovo-mrkvovo kremovu polievku, perkelt bude este.
STR polievka detto,
ŠTV polievka detto, morcacie kusky (ako obratene rezne) na horcici, kecupe + pyre
PIA karfiolova polievka, bryndzove a nugatove pirohy
SO karfiolova polievka, plnene kuracie stehna, ryza
NE asi zemiakovy salat a rezne??

a piect budem na nedelu krtkovu tortu na plechu.

miruska73
25. mar 2013

@1234lubka podobny robim aj ja ale z tvaohom a ja to na zaver polejem vajickami rozslahanymi v mlieku je to fajne mi to volame falosna strudla......ale bez tej zalievky somnerobila afakt nemam ani odvahu....

natal12
25. mar 2013

@lululka555 ahoj, tu slahačkovu smotanu si vyšlahala a pridala do rozmixovaných jahôd ??

gelinka75
25. mar 2013

@erulka77 ano da sa kupit v cba 🙂

lululka555
25. mar 2013

@natal12 Ahoj, nie, ja som ju len naliala do jahod a ten creme ole to zahustil. 🙂 potom som to metlickou chvilu preslahala.

natal12
25. mar 2013

@lululka555 a jahody mozu byt aj mrazené ? a korpus si prezávala?? .. a aby bola plnka tuhá možem dať 2 tie pudingy vsaaak ? 🙂 🙂

lululka555
25. mar 2013

@natal12 neprerezavala,je dost nizky,je to inak recept z tej jednoduchej bananovej rolady 😉 Ja som dala dost jahod,mm kupil celu taku drevennu mensiu debnicku a bolo ich tam dost,a chcela som ich minut,preto bol asi redsi ten krem,vlastne som ich mixla uplne do riedka. Ved vyskusaj aj z mrazenych a ten puding daj najskor jeden a ak sa ti to bude zdat riedke tak nasyp aj druhy,to uz budes vidiet, zase nech to nemas az moc tuhe ,ako beton 😀

ikacka
25. mar 2013

noo, u nás sa dnes dojedá zo včerajška - a na zajtra je zapekaný karfiolovo-brokolicový mix, polievka mi ešte zostala rajčinová a ak by MM večer dojedol, tak dám rýchly hráškový krém.

trudka4
25. mar 2013

@kikatko děkuju za super pochvalu. A byl strašně dobrý.

kikatko
25. mar 2013

@trudka4 ja ked som ho videla, utekala som do mrazaka a vytiahla zakusky čo tam mám- nemohla som odolat

trudka4
25. mar 2013

@kikatko šak si upeč ten můj moučník, je to jednoduché a rychlé

1234lubka
25. mar 2013

@miruska73 kludne sa odhodlaj aj bez zalievky tie jablky krasne pustia stavu. len nesmies z nich vytlacat stavu ja som ich struhala rovno do plechu....

nikushkasa
25. mar 2013

Dnes to u nas vyhrala špenátová pizza a vynikajúci vývar zo včera.. 😉 😉 🙂 🙂
Receptík na pizzu http://tipnajedlo.sk/recepty/spenatova-pizza