Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
krupkovou ploievku a kuracie maso so spenatom
hrachovu polievku so zemiakmi a soju vyprazanu so zemiakmi 🙂
@luciferova @abriela muka do wafli ide hladka ;o)))) ja dnes idem robit kuracie prsia plnene spenatom, bryndzou a oprazenou cibulkou, obalene v schwarzwaldskej sunke ;o)
ahooooj (: tak dnes kurací vyvar so slizikmi a krumpligulas (:
Bruško by chcelo niečo sladké 🙂 Tak parené buchty s asi kilom kakaa na vrchu pre nás 😀 A zeleninová polievka zo včera .
@klinanka ja robím griláž opačne, do karamelu dám heru (palmarín), varím, kým sa nevytvorí na povrchu taká obláčková hmota ( cca 10-15 min) , potom dám orechy na cca 5 min a nakoniec vlejem salko, priznávam, že naraz ho tam vlejem a vždy sa mi to podarí.... 🙂 so salkom varím ešte 10-15 min do požadovaného zhustnutia... 😉
dneska pečiem pre muža do práce na narodky "prešívanú deku" a pizzové slimáčiky a pre nás obed opekané zemiaky, marinovaná pečená krkovička a kapustový šalátik 😉
dnes prvý krát v živote sviečková z bravčoviny, tak držte palec, nech sa podarí 😉
Babulky poradte mi prosim!
V nedelu mame oslavu /Timus ma 3 rocky/ a cakame 7 hosti no a mam problem co prichystat...
Mam na plane robit syrovo-vajickovo-salamovu natierku, slane tycinky z listkoveho cesta posypane syrom a puncovu tortu.
Len sa mi to zda malo a nic ma uz nenapada... salamove misy nechcem.
Co by sa este hodilo? Mate nejake napady?
@lucikatn aj my máme v nedeľu oslavu, ale čakáme viac ľudí...robím klasika kuracie rezne, také malé na zahryznutie, manžel pečie tortu a moravské koláče... a samozrejme, pochutiny ako chrumky a tak...
@lucikatn Ja by som ti poradila to, čo idem práve robiť - párky v lístkovom ceste. Obalíš párok do lístkového cesta ( ja ho ešte predtým krátko opečiem, aby som mala istotu, že bude OK a samozrejme pred obaľovaním nechám vychladnúť). Potom nakrájaš na také kúsky, ako chceš podávať (cca 3-4 cm dlhé), dáš na plech, potrieš vajíčkom a pečieš cca 15 minút. No a keď už budeš mať lístkové cesto, tak sladká alternatíva ako taštičky so slivkovým lekvárom alebo tvarohom, tiež neurazia. Je to rýchle, jednoduché a tie párky má naša 2,5 ročná neter veľmi rada (samozrejme nie často a s kvalitnými párkami).
No a môj MM sa dnes bude ponáhľať z roboty, lebo sa už na tie párky teší (pre neho dávam spišské, tie sú pikantnejšie)...
@stanislava111 ja som to robila najprv takto mala som tam hrudky karamelu a nerozpúšťali sa vôbec, ešte horšie ako ked dám salko najprv. tak som to prehodila, varila som to dlho, miešala.... ja neviem, už mám viacej takýchto skúseností z receptov, včera som robila medovníky ktoré mali byť zaručené makké sú dobré ale tvrdé ale priznávam že som ich trochu pripiekla 😅
Ahojte , dnes karfiol v trojobale , varene zemiaky, domaca tatarska z kyslej smotany a zeleninovy salat. 🙂
baby dajte mi osteceny recept na nejake rozky alebo take nieco ale na slano.potrebujem pre muza na cestu na zajtra.take co su ozaj fajne aj na druhy den
@lucikatn a ešte ma napadlo urobiť ovocné špíziky.. ovocie len nakrájaš a ponapichuješ na tie farebné špáradlá, dá sa to kúpiť v obchode... minule to mala švagriná a bolo to výborné!
@lucikatn a smotanove pohare? nieco na sposob torty,len dat do poharov s ovocim a piskotami....nejaky cestovinovy salat...jednohubky 😉
my dnes zeleninova polievka, kuraci perkelt a halusky 🙂
Dievčatá aké cesto na bryndzové halušky sa vám najviac osvedčilo? Zemiaky + polohrubá múka, alebo robíte inak? Ďakujem
dnes zemlovka a prave sa mi robi cesto na focacciu 😉
@anos18 AJ MNA zaujíma ten plnený hermelín🙂
dnes obalovany karfiol a zemiakova kasa, tatarka a salat 🙂 snad ostane aj na zajtra 🙂

@anos18 ako robis ten plneny hermelin? vdaka