icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

zuzana76
26. mar 2013

@anos18 ako robis ten plneny hermelin? vdaka

klinanka
26. mar 2013

@abriela ďakujem, vyskúšam, lebo som bola z toho nešťastná, švagriná hovorila, že jeden má miešať a druhý pomaly liať, ale keď som akurát vtedy vždy bola sama. prepošlem aj druhej švagrine, tiež mala podobný problém. 😎

voskovaeva
26. mar 2013

krupkovou ploievku a kuracie maso so spenatom

mariana242
26. mar 2013

hrachovu polievku so zemiakmi a soju vyprazanu so zemiakmi 🙂

henca74
26. mar 2013

@luciferova @abriela muka do wafli ide hladka ;o)))) ja dnes idem robit kuracie prsia plnene spenatom, bryndzou a oprazenou cibulkou, obalene v schwarzwaldskej sunke ;o)

sonitta
26. mar 2013

ahooooj (: tak dnes kurací vyvar so slizikmi a krumpligulas (:

abriela
26. mar 2013

@klinanka ked to robia dvaja je to idealne, ale aj ja som casto sama - takze preto musis pridavat tekutinu do karamelu pomalinky.
@henca74 dakujem a dodam mnám 🙂

januska010
26. mar 2013

Bruško by chcelo niečo sladké 🙂 Tak parené buchty s asi kilom kakaa na vrchu pre nás 😀 A zeleninová polievka zo včera .

stanislava111
26. mar 2013

@klinanka ja robím griláž opačne, do karamelu dám heru (palmarín), varím, kým sa nevytvorí na povrchu taká obláčková hmota ( cca 10-15 min) , potom dám orechy na cca 5 min a nakoniec vlejem salko, priznávam, že naraz ho tam vlejem a vždy sa mi to podarí.... 🙂 so salkom varím ešte 10-15 min do požadovaného zhustnutia... 😉

rosannar
26. mar 2013

dneska pečiem pre muža do práce na narodky "prešívanú deku" a pizzové slimáčiky a pre nás obed opekané zemiaky, marinovaná pečená krkovička a kapustový šalátik 😉

raza
26. mar 2013

dnes prvý krát v živote sviečková z bravčoviny, tak držte palec, nech sa podarí 😉

lucikatn
26. mar 2013

Babulky poradte mi prosim!
V nedelu mame oslavu /Timus ma 3 rocky/ a cakame 7 hosti no a mam problem co prichystat...
Mam na plane robit syrovo-vajickovo-salamovu natierku, slane tycinky z listkoveho cesta posypane syrom a puncovu tortu.
Len sa mi to zda malo a nic ma uz nenapada... salamove misy nechcem.
Co by sa este hodilo? Mate nejake napady?

martinkatinka
26. mar 2013

@lucikatn aj my máme v nedeľu oslavu, ale čakáme viac ľudí...robím klasika kuracie rezne, také malé na zahryznutie, manžel pečie tortu a moravské koláče... a samozrejme, pochutiny ako chrumky a tak...

ikacka
26. mar 2013

@lucikatn Ja by som ti poradila to, čo idem práve robiť - párky v lístkovom ceste. Obalíš párok do lístkového cesta ( ja ho ešte predtým krátko opečiem, aby som mala istotu, že bude OK a samozrejme pred obaľovaním nechám vychladnúť). Potom nakrájaš na také kúsky, ako chceš podávať (cca 3-4 cm dlhé), dáš na plech, potrieš vajíčkom a pečieš cca 15 minút. No a keď už budeš mať lístkové cesto, tak sladká alternatíva ako taštičky so slivkovým lekvárom alebo tvarohom, tiež neurazia. Je to rýchle, jednoduché a tie párky má naša 2,5 ročná neter veľmi rada (samozrejme nie často a s kvalitnými párkami).
No a môj MM sa dnes bude ponáhľať z roboty, lebo sa už na tie párky teší (pre neho dávam spišské, tie sú pikantnejšie)...

junkfoood
26. mar 2013

@lucikatn syrovo vajickovo salamova natierka znie super, nedas receptik?

klinanka
26. mar 2013

@stanislava111 ja som to robila najprv takto mala som tam hrudky karamelu a nerozpúšťali sa vôbec, ešte horšie ako ked dám salko najprv. tak som to prehodila, varila som to dlho, miešala.... ja neviem, už mám viacej takýchto skúseností z receptov, včera som robila medovníky ktoré mali byť zaručené makké sú dobré ale tvrdé ale priznávam že som ich trochu pripiekla 😅

lululka555
26. mar 2013

Ahojte , dnes karfiol v trojobale , varene zemiaky, domaca tatarska z kyslej smotany a zeleninovy salat. 🙂

klinanka
26. mar 2013

@lucikatn u nás deti zbožňujú krtkovu tortu alebo smotanovú, to sa vždy povie, že je najlepšia, aj keď je jednoduchá, robila som aj syrovú roládu, jednohubky s cesnakovou nátierkou, ale keď dáme kilo korbáčikov tak sa po nich zapráši 😀

trasko
26. mar 2013

baby dajte mi osteceny recept na nejake rozky alebo take nieco ale na slano.potrebujem pre muza na cestu na zajtra.take co su ozaj fajne aj na druhy den

vivusika
26. mar 2013

@lucikatn u nás to vždy ešte istia obložené chlebíčky a jednohubky so syrovo-cesnakovou pomazánkou 😉

martinkatinka
26. mar 2013

@lucikatn a ešte ma napadlo urobiť ovocné špíziky.. ovocie len nakrájaš a ponapichuješ na tie farebné špáradlá, dá sa to kúpiť v obchode... minule to mala švagriná a bolo to výborné!

lululka555
26. mar 2013

@lucikatn a smotanove pohare? nieco na sposob torty,len dat do poharov s ovocim a piskotami....nejaky cestovinovy salat...jednohubky 😉

blanocka
26. mar 2013

my dnes zeleninova polievka, kuraci perkelt a halusky 🙂

blanocka
26. mar 2013

@lucikatn u nas idu na dracku bananove jednohubky 😉

natal12
26. mar 2013

@henca74 prosím ta a aká múka ide do waflí ?? a kolko z tej dávky vyjde ?? 🙂

henca74
26. mar 2013

@natal12 do wafli ide hladka muka...uz sme to strasne davno nerobili, ale tusim okolo 10 ks z toho vyslo ;o) skus najprv z jednej davky, ci vam to bude chutit...

majka20201
26. mar 2013

Dievčatá aké cesto na bryndzové halušky sa vám najviac osvedčilo? Zemiaky + polohrubá múka, alebo robíte inak? Ďakujem

tinuskaha
26. mar 2013

dnes zemlovka a prave sa mi robi cesto na focacciu 😉

gabriella7
26. mar 2013

@anos18 AJ MNA zaujíma ten plnený hermelín🙂

petrisorka
26. mar 2013

dnes obalovany karfiol a zemiakova kasa, tatarka a salat 🙂 snad ostane aj na zajtra 🙂