Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@daniz A ako ich robíš v rúre, na vymastený plech v celku? Nie su potom veľmi suché?
@michaelamilan mozes mi poslat recept na kolacik?
Na dnes a zajtra bude brokolicová polievka a hliva s cestovinami /niečo na spôsob perkeltu/
u nas paradajkova polievka a tekvicovy privarok s morcacim maskom na cibulke a zemiakove pyre....
@novamamima dáš papier na pečenie, pokvapkáš-poleješ olejom a dáš cesto, buď na celý plech, alebo robíš placky, znovu pokvapkáš a dáš piecť - potom otočíš. 😉
@michaelamilan ten zákusok vyzerá super 🙂 nepodelíš sa z receptom ?? 😀
Dnes strukova fazula na kyslo,spagety s rajcinovo sunkovo sampionovou omackou,muz neznasa spenat,na zajtra krabi a kapustovy salat,obed este neviem a robila som nepeceny metrovy kolac
my dnes rajčinovu polievku kuracie steiky s ryžou a pre syna kuracie na šťave s ryžou
Na zelený štvrtok špenátovo hubová omeleta 😉 😉 🙂 🙂 http://ow.ly/juH2X
kedže steaky mi nakoniec včera zožrali celé( bolo naloženého asi 1,5 kg, sem tam so niečo hodial mačkam ked som to krajala 😀 ), dnes som robila zemiakovú kašu s mrkou( po včerajšku už som to rozmixovala) a vypražaný syr
@joannas u nas je špenat so zemiakmi a volskymi očami 😀 na ranajky bola praženica 😀
inak tusim po celý post sa nema jest maso,
fotecky 😉 a co sa tyka zvykov u nas doma tak zajtra na velky piatok mavame ryby-potom v sobotu pecieme mazanec-trnovy veniec,je to vlastne vianocka do kruhu,v nedelu jeme uvarene vajicka aby si clovek nasiel cestu domov a pamatal si kde na boží hod jedol,robime aj vajecnu hrudku,v pondelok klasika udene,salat 😉
Baby CO VARITE pocas velkej noci? 😕 U nas je zvyk, ze od soboty vecera, celu nedelu a este aj v pondelok rano sa je len velkonocne menu - peceny syrek, hrudka, sunka, klobasa, vajicka, syrova rolada, cvikla, chren. Zo zapadu drahy doniesol, ze robime aj zemiakovy salat, ale nepamatam si, co som pred rokov varila.
no baby u nás sa pôst nejako extra nedodržiava a preto bolo na obed dusené br.pliecko zo včera,ja so zem.kašou,syn s cestovinou a manžel ešte neni doma....
ale pst! 🙂
je tu ešte niekto kto papá cez sviatky mäso ako my? 😉
@titkovamiriam ty si mi dala aj odpoved, naco som sa pytala. U nas sa v piatok jedia rano - zavinace, udenac a obed len pecene zemiaky v rure s kyslou kapustou a maslom.
@gianni ja mam tento rok prvykrat na zeleny stvrtok zelene. Od vcera spenatove halusky. Post sa u nas drzi len v piatok, inak maso jeme.
@abriela vidis ja mam tu hrudku z vajec od ex-svokorbol z vychodu a ked som ju jedla prví raz hned som si toto jedlo oblubila,tak je u nas uz 24 rokov na velku noc a nielen vtedy
@abriela
@titkovamiriam mne sa zda že dnes sa može jesť meso len v piatok a v sobotu je post 😉
tak u nás je už dnes bezmäsitý ,na zelený štvrtok špenát, varené zemiaky a volské oko, veľký piatok ráno treska , deti vianočka a obed pečené ryby, v sobotu sa robieva tzv. baba -stratené kura, teda ale okolo neho to ani nešlo 😉 , teda okrem vajec, je to niečo ako plnka zo žemlí vajec, kúsky údeného mäsa, petržlenovej vnate. v nedeľu už zemiakový šalát, rezne, mazanec. no a v pondelok šunka, syr, údené klobásy, no proste všetko 😉
@petrisorka
@natal12 jasnačka 😀 Tu je:
čokoládový plát:
- 240ml vajcia
- 120g kryš. cukor
- 170g hl. múka
- 10g kakao
POSTUP: vajcia s cukrom vyšlaháme nad parou. Keď dosiahnu cca 45stupňov, odstavíme z vodného kúpela a asi ečte 5minút šlaháme. Potom postupne zľahka pridnáme muku zmiešanú s kakaom. Dobre premiešame a rozotrieme na plech s papierom. Pečieme 5-7 min. pri 180stupňoch.
Upečený plát rozkrojíme na 2polovice.
Spodnú časť natrieme Nutelou, naskladáme banány.
Plnka: 2x 400g kyslá smotana
250ml smotana na šlahanie.
Do oboch smotán dáme cukor(každý podľa chuti) a do jednej zamiešame kakao.
Kakaovú smotanu vylejeme na prvú vrstvu banánov, prikryjeme druhým plátom, na ktorý opäť naskladáme banány. Na banány ide opať kyslá smotana a na vrch vyšlahaná smotana na šlahanie.....posypeme grankom a je hotovoooooo. Nezabudneme dať stuhnúť na vpiť banány do cesta do chladničky 😝
Rýchly, jednoduchý a mňamkový rez 🙂
@michaelamilan 240 ml vajcia? to je kolko vajec? to som este nepocula ani nevidela takto 🙂
@petrisorka Asi taketo nieco: http://vas.cas.sk/clanok/7699/revolucna-novinka...
@fuska ty kokso, co nevymyslia... niet nad klasicke vajicko
a tych 240ml je teda kolko kusov klasickych vajec? Ked balenie takychto je 500ml?
Včera jsem dělala na véču brutálně dobrý "Bulharský salát"
Zálivka :
2 lžíce oleje
2 lžíce kečupu
1 lžíce worčesterové omáčky
1/2 lžíce octu
2 lžičky rovné krystal. cukru
2 lžičky hořčice
trochu vegety a ml. pepře
malá majonéza
Všechny suroviny na zálivku, kromě majonézy, dáme do kastrolku a převaříme. Necháme úplně vychladnout. Přidáme celou majonézu a dobře promícháme.
Suroviny na salát :
1/2 kg měkkého salámu
1 malinká cibule
2 sterilizované okurky
2 vajíčka natvrdo
Suroviny na salát nakrájíme na drobno a opatrně smícháme s hotovou zálivkou.
Podáváme s čerstvým pečivem.
/Recept mám od bývalé kolegyně z práce a děláme ho už několik let/
@michaelamilan mam upecenu pisktu a uz asi viem ako ju naplnim 😉 . Vdaka.
ahojte, dnes som tu skôr, šéf nám dal v práci pol dň aplatené voľno, ako dobre to padlo, môžem sa vrhnúť do pečenia, dnes mm a deti mali na obed šošovicovú omáčku na kyslo, kuracie soté so zeleninou a hubami, ryžu, kompót a na večeru bude zelené - špenát, vajíčko a varené zemiaky 😉

Ajojček, konečne aj ja po dlhej dobe prispievam 🙂 Dnes krémová mrkvičková polievka na jarnej cibulke s karfiólom(nevyzerá bohvie ako ale je perfektná!!!), vysmážaný karfiól so zemiakovou kašou a šalát s čínskej kapusty........no a už je aj stuhnutý môj polnočný rez ala čo dom dal 🙂 (a to som ho piekla na etapy od asi 17stej hod 😀 )