icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

michaelamilan
28. mar 2013

Ajojček, konečne aj ja po dlhej dobe prispievam 🙂 Dnes krémová mrkvičková polievka na jarnej cibulke s karfiólom(nevyzerá bohvie ako ale je perfektná!!!), vysmážaný karfiól so zemiakovou kašou a šalát s čínskej kapusty........no a už je aj stuhnutý môj polnočný rez ala čo dom dal 🙂 (a to som ho piekla na etapy od asi 17stej hod 😀 )

novamamima
28. mar 2013

@daniz A ako ich robíš v rúre, na vymastený plech v celku? Nie su potom veľmi suché?

petrisorka
28. mar 2013

@michaelamilan mozes mi poslat recept na kolacik?

lululka555
28. mar 2013

dnesny obedik - spenatove halusky s mäskom a vitaminky v podobe postruhaneho jablcka s mrkvou 🙂

lucikatn
28. mar 2013

Na dnes a zajtra bude brokolicová polievka a hliva s cestovinami /niečo na spôsob perkeltu/

katy2
28. mar 2013

u nas paradajkova polievka a tekvicovy privarok s morcacim maskom na cibulke a zemiakove pyre....

daniz
28. mar 2013

@novamamima dáš papier na pečenie, pokvapkáš-poleješ olejom a dáš cesto, buď na celý plech, alebo robíš placky, znovu pokvapkáš a dáš piecť - potom otočíš. 😉

natal12
28. mar 2013

@michaelamilan ten zákusok vyzerá super 🙂 nepodelíš sa z receptom ?? 😀

zarabono
28. mar 2013

Dnes strukova fazula na kyslo,spagety s rajcinovo sunkovo sampionovou omackou,muz neznasa spenat,na zajtra krabi a kapustovy salat,obed este neviem a robila som nepeceny metrovy kolac

elise
28. mar 2013

my dnes rajčinovu polievku kuracie steiky s ryžou a pre syna kuracie na šťave s ryžou

nikushkasa
28. mar 2013

Na zelený štvrtok špenátovo hubová omeleta 😉 😉 🙂 🙂 http://ow.ly/juH2X

kikatko
28. mar 2013

kedže steaky mi nakoniec včera zožrali celé( bolo naloženého asi 1,5 kg, sem tam so niečo hodial mačkam ked som to krajala 😀 ), dnes som robila zemiakovú kašu s mrkou( po včerajšku už som to rozmixovala) a vypražaný syr

titkovamiriam
28. mar 2013

@joannas u nas je špenat so zemiakmi a volskymi očami 😀 na ranajky bola praženica 😀
inak tusim po celý post sa nema jest maso,

titkovamiriam
28. mar 2013

fotecky 😉 a co sa tyka zvykov u nas doma tak zajtra na velky piatok mavame ryby-potom v sobotu pecieme mazanec-trnovy veniec,je to vlastne vianocka do kruhu,v nedelu jeme uvarene vajicka aby si clovek nasiel cestu domov a pamatal si kde na boží hod jedol,robime aj vajecnu hrudku,v pondelok klasika udene,salat 😉

abriela
28. mar 2013

Baby CO VARITE pocas velkej noci? 😕 U nas je zvyk, ze od soboty vecera, celu nedelu a este aj v pondelok rano sa je len velkonocne menu - peceny syrek, hrudka, sunka, klobasa, vajicka, syrova rolada, cvikla, chren. Zo zapadu drahy doniesol, ze robime aj zemiakovy salat, ale nepamatam si, co som pred rokov varila.

gianni
28. mar 2013

no baby u nás sa pôst nejako extra nedodržiava a preto bolo na obed dusené br.pliecko zo včera,ja so zem.kašou,syn s cestovinou a manžel ešte neni doma....
ale pst! 🙂
je tu ešte niekto kto papá cez sviatky mäso ako my? 😉

abriela
28. mar 2013

@titkovamiriam ty si mi dala aj odpoved, naco som sa pytala. U nas sa v piatok jedia rano - zavinace, udenac a obed len pecene zemiaky v rure s kyslou kapustou a maslom.
@gianni ja mam tento rok prvykrat na zeleny stvrtok zelene. Od vcera spenatove halusky. Post sa u nas drzi len v piatok, inak maso jeme.

titkovamiriam
28. mar 2013

@abriela vidis ja mam tu hrudku z vajec od ex-svokorbol z vychodu a ked som ju jedla prví raz hned som si toto jedlo oblubila,tak je u nas uz 24 rokov na velku noc a nielen vtedy

lululka555
28. mar 2013

@abriela ja nebudem varit cele sviatky 🙂 ,kedze budeme na sk doma,budu varit za mna ( budem len pomahat ),ale tiez mavame salat,udene,vajicka ,chren... Ja v piatok nieco upeciem,chcem ten pernikovy zavin a nejaku tortu.
@gianni my jeme mäso,akurat v piatok ( zajtra ) nie 😉

joannas
28. mar 2013

@abriela
@titkovamiriam mne sa zda že dnes sa može jesť meso len v piatok a v sobotu je post 😉

olo2003
28. mar 2013

tak u nás je už dnes bezmäsitý ,na zelený štvrtok špenát, varené zemiaky a volské oko, veľký piatok ráno treska , deti vianočka a obed pečené ryby, v sobotu sa robieva tzv. baba -stratené kura, teda ale okolo neho to ani nešlo 😉 , teda okrem vajec, je to niečo ako plnka zo žemlí vajec, kúsky údeného mäsa, petržlenovej vnate. v nedeľu už zemiakový šalát, rezne, mazanec. no a v pondelok šunka, syr, údené klobásy, no proste všetko 😉

michaelamilan
28. mar 2013

@petrisorka
@natal12 jasnačka 😀 Tu je:
čokoládový plát:
- 240ml vajcia
- 120g kryš. cukor
- 170g hl. múka
- 10g kakao
POSTUP: vajcia s cukrom vyšlaháme nad parou. Keď dosiahnu cca 45stupňov, odstavíme z vodného kúpela a asi ečte 5minút šlaháme. Potom postupne zľahka pridnáme muku zmiešanú s kakaom. Dobre premiešame a rozotrieme na plech s papierom. Pečieme 5-7 min. pri 180stupňoch.
Upečený plát rozkrojíme na 2polovice.
Spodnú časť natrieme Nutelou, naskladáme banány.
Plnka: 2x 400g kyslá smotana
250ml smotana na šlahanie.
Do oboch smotán dáme cukor(každý podľa chuti) a do jednej zamiešame kakao.
Kakaovú smotanu vylejeme na prvú vrstvu banánov, prikryjeme druhým plátom, na ktorý opäť naskladáme banány. Na banány ide opať kyslá smotana a na vrch vyšlahaná smotana na šlahanie.....posypeme grankom a je hotovoooooo. Nezabudneme dať stuhnúť na vpiť banány do cesta do chladničky 😝
Rýchly, jednoduchý a mňamkový rez 🙂

petrisorka
28. mar 2013

@michaelamilan 240 ml vajcia? to je kolko vajec? to som este nepocula ani nevidela takto 🙂

petrisorka
28. mar 2013

@fuska ty kokso, co nevymyslia... niet nad klasicke vajicko
a tych 240ml je teda kolko kusov klasickych vajec? Ked balenie takychto je 500ml?

trudka4
28. mar 2013

Včera jsem dělala na véču brutálně dobrý "Bulharský salát"
Zálivka :
2 lžíce oleje
2 lžíce kečupu
1 lžíce worčesterové omáčky
1/2 lžíce octu
2 lžičky rovné krystal. cukru
2 lžičky hořčice
trochu vegety a ml. pepře
malá majonéza
Všechny suroviny na zálivku, kromě majonézy, dáme do kastrolku a převaříme. Necháme úplně vychladnout. Přidáme celou majonézu a dobře promícháme.

Suroviny na salát :
1/2 kg měkkého salámu
1 malinká cibule
2 sterilizované okurky
2 vajíčka natvrdo

Suroviny na salát nakrájíme na drobno a opatrně smícháme s hotovou zálivkou.
Podáváme s čerstvým pečivem.
/Recept mám od bývalé kolegyně z práce a děláme ho už několik let/

abriela
28. mar 2013

@trudka4 zda sa mi, ze tu to volame slonie zradlo 😉 . Robila som to len raz a bola to mnamka.

abriela
28. mar 2013

@michaelamilan mam upecenu pisktu a uz asi viem ako ju naplnim 😉 . Vdaka.

danielaj
28. mar 2013

ahojte, dnes som tu skôr, šéf nám dal v práci pol dň aplatené voľno, ako dobre to padlo, môžem sa vrhnúť do pečenia, dnes mm a deti mali na obed šošovicovú omáčku na kyslo, kuracie soté so zeleninou a hubami, ryžu, kompót a na večeru bude zelené - špenát, vajíčko a varené zemiaky 😉

danielaj
28. mar 2013

@chantalle krásne medovníčky, šikulka 🙂