Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
ahojte, u nás dnes polievka so zeleninou, údeným mäsom a širokými rezancami, tentokrát bez fazule, údené mäso vyprážané v zemiakovom cestíčku, zemiakový šalát zo včera a pridávam foto mojich veľkonočných dobrôt, čokoládová roláda, bazové rezy, anulové punčové rezy, veĺkonočná hrudka, pečka-kukla a vaječná tlačenka 😉
@natal12 uz si napiekla? 🙂 Ja som venceky robila takto: 250 ml vody dat varit s troskou soli a 50g hery. Ked sa to cele rozpusti, tak pridat 150g polohrubej muky a chvilku odpalovat od hrnca. Ked trochu vychladne, tak po jednom pridavat 4 vajicka. Kazde jedno zvlast dobre rozmiesat. So zdobitkom vytvarovat venceky na papier a dat piect. Najprv na 200 stupnov po cca 15 minutach znizit teplotu na 170 a este 15, mozno aj 20 minut dopekat. Krem: uvarit bud zlaty klas, alebo husty vanilkovy puding. Ja davam na pol litra mlieka jeden zlaty klas, vajicko, vanilkovy cukor a 4PL krystalovy cukor. Vymiesat cele maslo s 1 PL praskoveho cukru. Ked vychladne puding, tak postupne zmiesavat. Do pudingu zamiesavat po lyzici maslo. Ked je hotove primiesat 1 PL rumovej aromy. Fakt su velmi chutne. Ani som necakala 😀 Dnes som urobila tu cokoladovu masrarpone tortu. Zatial vyzera uzasne, ale neviem, mam z nej taky pocit, ze sa hadam do rana roztecie 😒
@levandullka eejha ako v dobrej restauracii😉 rodicia sa teda vyznaju🙂
@danielaj mňam....koláče ako na svadbu!!!!!! na 3.obrázku tie rezy so žltým a bielym krémom sú aké ?
@bambina78 Veru, rodicia su ozajstni gurmani 🙂
tak my dnes mame chlebovo paradajkovu polievku zemiakovy salat, zemiaky a rybku na masle....a asi ako kazdy klobasku, sunku,velkonocnu hrudku,vajicka,cviklu,chren, a domacu paschu 😀
peknu velkonocnu nedelu kocky, @rastulka perfektne su tie broskyne aj medovnicky sa ti vydarili, si sikula 😉
@danielaj na tu plnku co mas v muffinovych formickach mas aj recept v albume? chudak zlcnik 😀
my mame navarenu klasiku- hovadzi vyvar a zemiakovy salat a kuracie a bravcove rezne, mala salat nemusi tak pre nu ryzu a vcera na veceru som robila domace kuracie nugetky a ako dezert kremes z BB keksov a marlenku, slane ani nebudem pisat vsak tieto sviatky nie su pre nas iba o jedeni 🙂
Tak dnes nedelna slizikova, majonezovy salat, udene, rezne, pre drobca zemiakove pyre a ryba 🙂 poobede ideme k svokre a tam pokracujeme 😀
Prijemne sviatky 🙂
dnes mame kuraciu polievku so zeleninou a slizikmi, zajac na cibuli a slanine, majonezovy zemiakovy salat 🙂
boze baby, ja Vas obdivujem, ake ste sikulky. Prajem Vam vesele Velkonocne sviatky 🙂
mnaaaam 😀 fakt som mala obavy, ze sa ta torta total roztecie, taky bol jemny ten krem. Vlhkost sa pekne vsiakla do cesta a ostal mnamkovy lahunky krem. Skoda, ze su zatial len take spongiove jahodky. V lete s domacim ovocim bude dokonala. Este potrenovat design 😎 Dala som si robotu, aby som nasla odkoho som okukala recept a @lululka555 palec hore.
Slepačia polievka s mrveničkou, zemiakový šalát a rezne, kto chce tak aj údená krkovička a hlavne koláčiky 😀
@titkovamiriam ten veniec vyzera fantasticky 😉
@henca74 a ako perfisne chuti na ranajky bude aj na dva dni-možno 😉
Náš dnešný obed, odporúčam, recept som teraz vkladala na MMB. Veeeelmi jednoduché a rýchle a chutné!
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=53078
my sme vcera dojedali vyprazane mäsko so zemiakovym pyre, upiekla som spaldovy chlebik podla @gianni je vyyyyborny, iny uz ani nebudem robit 😉 a vianocku podla @danielaj je fantasticka, vsetci chvalili, len som do cesta pridala este postruhanu citronovu kôru, dala tomu uzasnu chut 😉 a langose... dnes budeme mat na obed polievku z kohuta a na veceru bravcovu panenku so susenou slivkou a pecene zemiaky s rozmarinom, cesnakom a citronom 😉 inak sme taki prejedeni ☹ ☹ ☹ pekne sviatky vsetkym 😵
U nas kuraci vyvar so slizikmi, pecene kura s pecenymi zemiackami a uhorkovo-paradajkovo-paprikovy salat s cibulkou.... a samozrejme kolaciky....
@titkovamiriam ja to vobec nepoznam, prvy krat to vidim ☹ vyzera to take dost vysoke 😉 a prudko jedle 😀 😀 😀 je s tym babracka?

dnes sme mali bryndzove halusky a zajtra kuracie rezne &ryza a polievka bude parkova.....teda dame posmatit cibulku pridame zemiaky ,vodu ak su uvarene pridame konzervu fazule v paradajkovej omacke varime dochutime vegetou,korenim ml,cel,novym a majorank,bobk.list a nakrajany parok na kolecka .mozte postruhat 1 cesnak kto ma rad a nakoniec jemne zahustime 🙂