Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
Dnes len polievka - zemiaková na kyslo. Druhé jedlo nerobím, lebo som samá s malou. Ale mohla by svokra niečo doniesť 😀
halušky zo syrom 🙂
sosovicova kysla ,zemiaky s petrz. vnatou a masko na zeleninke .. 😉
a co na zajtra netusim .. asi kysnuty kakaovy kolac ..ale zvysok je vo hviezdach 😉
@mmonika prosim ta, ako si varila sosovicovu?
@cherryblossomgirl presne tuto http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=3990 ,ale ja do nej pri vareni nedavam priamo ocot,bo deti to nelubia .. ja s muzom si radsej dame zvlast .. 😉 u nas sa hned zje za jeden den 😉 😀 😀 😀 😀
ahojte kočky...som vaša "špehuňka" 😀 často ma inšpirujete a obdivujem že to všetko pri detoch stihate..takto vyvarať/niekolko chodov/+napiecť 😲
prosiiiiiim,mam kuracie stehna bez kosti a kože a chcela by som ich zajtra naplniť/neviem čim/napr,šunka syr,...a dať zapiecť/nie vypražať v 3obale 😒
neviete nejaky receptik?
ďakujeeeem 😵
slepacia polievka,zemiakovy salat,fasirky a cucoriedkovy kolac 🙂
hovadzia polievka, kurací perkelt, kolienka...
zajtra pečená krkovička, zemiaková kaša, ryža, šalát z bielej kapusty s kukuricou
dezert nebude...cez týžden som robila viedenský zákusok...takže zajtra budú slané tyčinky z listkového cesta...to je práca pre dcerku 🙂
dnes tato polievka http://www.mimibazar.sk/tisk_receptu.php?id=30041 je vynikajuca, mame ju velmi radi. pre manzela bryndzove halusky a pre mna kapustove strapacky, lebo ja bryndzu nelubim... 😝
zajtra bude bravcove kare na dubakoch, k tomu ryza a uhorkovy salat. 🙂
@mukky mnam to vyzerá super, hned by som si dala 🙂
pudingos aj moje decka uplne zboznuju. Dokonca ho vzdy musim piect aj na oslavy v skolke. Vsetky decka to vzdy ochotne zjednia 😉
@bzuco dakujem,ja som len tiež uplný začiatočník v pečení 😀
tu je recept:
@katkazabor príd,je toho vela a ja na koláce velmi nie som 😀
@mukky ano 😉 vzdy sice len polovicnu davku a aj tak mi vyjdu az 2 zaviny, ale s velmi peknym "rezom". Takym hustym 😵 Na polovicnu davku je recept tu http://www.schutou.sk/index.php/recepty/dezerty... . Niekedy tam ako plnku dam skoricu, alebo kakao a tiez je to vynikajuce. Vyborna je aj tvarohovo pudingova s lekvarom. Proste to cesto pouzivam univerzalne na zaviny
@mukky nenechavam to kysnut, preto sa mi to cesto aj tak lubi. S tym ovocim mas pravdu. Ked som tam dala ten tvaroh, urobila som tu plnku nejak moc sladku a tak som to potrela este lekvarom. Jeden mi tento rok vysiel neskutocne kysly a na toto bol ako stvoreny 😅 Isli sme sa za tym "potrhat", bolo to naozaj chutne.
@bzuco neboj, urcite sa za tym zaprasi. Este aj ty budes potajomky, ked deti zaspia vyjedat 😀
@akika722 ja robievam vykostené kur.stehná tak,že dám na ne plát slaniny,trochu kyslej kapusty a zrolujem.Na dno pekáča dám kyslú kapustu,na to dám rolky,trochu podejem vodou a dám piecť zakryté alobalom,nech sa to najskor podusí,neskor odokryjem.k tomu varené zemiaky.Naši to zbožňujú.Robievam tak aj bravčové maso.Inak,som si teraz narobila chute a asi to aj budúci týždeň urobím.
ahojte, ja sa ozyvam ked potrebujem radu 😀 😀 😀 😝 mam plny kosik kiwi a deti mi ho nechcu jest 😖 ja ovocie celkovo nemusim, tak mi napiste, co s nim. dakujeeeem

@bubinko83
ja robím takto ...je výborná
kapustu nakrájame na rezance, opražíme ju na cibuľke, posypeme rascou, troška zapražíme. nasypeme asi 1PL hl. múky, červ. papriku ,premiešame a zalejeme vodou
ked je kapusta polomäkká pridáme zemiaky nakrájané na kocočky. necháme uvariť. nakoniec posolíme, mierne okoreníme a pridáme troška vegety - dobrú chuť