Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@irsina83 piekla si či grilovala?koľko min? Ja som minule mala to raznici suché, pravda, čo čakám od kuraciny, zeleniny a ananasu.. 😀
@sisassss je úplne jednoduchá.ja som sa ju bála robiť ale nič to nie je 🙂
u nas dnes francuzske zemiaky, ostalo aj na zajtra 🙂 ....zajtra k nim dorobim zeleninovu polievku
@lindauciatko mala som ho stavnate, len maso som pokvapkala olejom ked sa marinovalo a aj zeleninu.
Suroviny: Ražniči
kuracie vykostené stehná
petržlenová vňať
3 strúčiky cesnaku
pažítka
cherry paradajky
mrkva
zeler
cibuľa
hliva ustricová
cukina
baklažán
zelená paprika
olivový olej
morská soľ
korenie na grilovanú zeleninu
Postup: Kuracie stehná si nakrájame na väčšie kúsky a trochu ich osolíme a okoreníme. Petržlenovú vňať, pažítku, cesnak, trochu oleja, soľ vymixujeme a vznikne nám marináda. Mäsko naložíme do marinády a necháme ho odležať asi na hodinu. Zeleninu a hlivu si nakrájame na väčšie kusy a okoreníme grilovacím korením na zeleninu a trochu pokvapkáme olivovým olejom a premiešame. Zeleninu a mäso si napicháme na ihlice, poukladáme na plech a podlejeme trochou vody. Zakryjeme alobalom a dáme piecť do rozhriatej trúby na 250 stupňov a pečieme asi 30 minút. Keď je zelenina mäkká tak odkryjeme a dopečieme z vrchu.
Na zemiakovú kašu:
8 stredne veľkých zemiakov
1 sladký zemiak
olivový olej
parmezán
morská soľ
1,5 dcl teplého mlieka
Zemiaky si upečieme v šupke v trúbe, necháme ich trochu ochladnúť, ošúpeme ich, dáme do hrnca, popretláčame ich s olivovým olejom, soľou, mliekom a nastrúhaným parmezánom. Do zapekacích misiek navrstvíme kašu a posypeme trochou parmezánu. Dáme piecť do trúby na 200 stupňov dokiaľ nieje vrch chrumkavý a zlatý.
dievčata,,,,poradte ktore sušene kvasnice su lepšie na chlebik...DR.Oteker alebo CBA.....idem robit cez vikend chlebik bez miesenia...od jednej z vas a ešte som zo sušeneho droždia nerobila nič.....dakujem 😉 😉 😉
vcera som uvarila kapustnicu a ceske buchty a nastastie zostalo aj na dnes, zajtra vyprazane rybie file so zemekovou kasou a v nedelu vyvar a fasirka 🙂
my dnes ryzovy nakyp a pre seba si spravim zeleninkovy salat s kuracim maskom, este nejaku polievku by to chcelo, ale zatial netusim aku 😒
@natal12 ahoj ja som ju mala v chladnicke na tacke a v zime len v spajzke na policke 🙂 podarila sa ti?
dievcata pomoccccccccccc
co sa chystate varit na vikend?
ja brokolicovu kremovu a dalej neviem. a musim ist na nakup no neviem co uvarit 😝
ahojte, dnes navarim mame zo vcera hovädzie dusene so zeleninou a nakoniec som nerobila k tomu ani knedlu ,ani ryzu ale vyhrala to tarhona 🙂
a mam upeceny plat na roladku ,tak naplnim ,nech je nieco sladke na vecer 🙂
u mna dnes segedin s knedlou a este musim stihnut 4 kolace co mam na objednavku 🙂
ahojtee...potrebovala by som radu..na zajtra by som chcela spraviť nejakú dobrú rybku. kedže môj muž a tiež ani ja nemáme radi pangasius tak chcem skúsiť niečo nové, hlavne taká čo nemá veľa kostí 😀 a je chutná ale nechcem tie kocky - filé, či ako sa to volá. Kamoška mi vravela že je nejaká ryba asi nejaká treska a vraj je velmi chutná ale neviem presný názov ☹ poradte prosíím
ahojte kucháročky... dlho som tu nebola, ale teraz až tak nevyváram, lebo kojím tak si musím dávať pozor čo zjem ☹ ale už mi došli inšpirácie tak vás prosím o rady a typy čo by som mohla variť, také aby malého po kojení nenadúvalo, alebo nezapekalo... dnes by som si dala hráškovú polievku z mrazeného hrášku, no neviem či smiem... poradte
Noo, my dnes dojedáme zo včera - ostala mi cícerová polievka a šunková pizza s olivami a kukuricou.
Zajtra (ako každú sobotu) bude nejaká rybka - minulý týždeň sme mali steak z tuniaka so zeleninovým šalátom - takže tento týždeň uvidím, čo budú mať v ponuke. No a v nedeľu asi dáme nejaké mäsko - mám v mraznička bravčové karé, tak ho asi urobím len tak narýchlo s pečenými zemiakmi a šalátom (asi rukolový šalát so sušenými rajčinami a parmezánom - aspoň teraz mám naňho chuť).
@lululka555 ano podarila mamin priatel si dal hned 😀 že hm.. jaká vyborná . a mne chutila aj nestuhnutá 😀
dojeme kolozvarsku, plnene langose na veceru
dnes bude pečený zajac a aj polievka z neho....
@leanax treba skusat a uvidis co mozes a nemozes... niekto moze vsetko a na dietatko to nema ziaden vplyv (ja som mohla jest hocico a moj syncek absolutne na nic zle nereagoval 😀 ) a niekto nemoze nic.. takze ten hrasok skus a uvidis 😉 nema zmysel obmedzovat pestru stravu ked to nie je nevyhnutne
Palacinky s jablckovou plnkou.
u nás dnes tak smotanovo 😀 smotanová polievka s bielou fazuľkou, cestoviny s kuracím mäskom a syrovo-smotanovou omáčkou, na vrch kopec syra 😀
@womankc ja so dala tento cesnak natrhany v parku http://bahnova.blog.sme.sk/c/141770/Detoxikacia... http://varecha.pravda.sk/diskusie/medvedi-cesna...
u nás dnes varí babka rizoto z kuracích a morčacích drobkov

Dievcata nie ste tu nahodou niektora z Presova? Ak ano, neviete nahodou, ci a kde tam je predajna s vyrobami z ovcieho mlieka? Dakujem 🙂