icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

natal12
15. apr 2013

Babeny ako robíte zeleninovú polievku z mrazenej zeleninky ?? 🙂

dadenka1
15. apr 2013

@natal12 vysypeš mrazenú zeleninu do hrnca, poleješ trochou oleja, osolíš, okoreníš, vegeta, opražíš, zaleješ vodou, keď voda zovrie, 3 minutky povaríš, nastrúhaš tam strúhanku (strúhaná cestovina - teda hrubá muka, vajco, soľ - cesto a nastrúhaš ho na veľkých slzičkách), krátko povaríš a hotovo.. vňaťka alebo pažítka..

gianni
15. apr 2013

dnes zeleninová polievka(strúhaná mrkva,petržlen+ brokolica) a kuracie pečienky s ryžou
a z mrazáka vyberám mrkvové muffiny...

lululka555
15. apr 2013

Ahojte, dnes dojedacky zo vcera ( polievka slizikova, medajlonky z diviny s hribami a pecene zemiaky ) a pridavam fotku kolacika - mrezovnika s tvarohom a marhulami,co som vcera piekla ,recept mam odpisany odtialto 🙂

lululka555
15. apr 2013

@natal12 ano ma taku cesnakovo bylinkovu chut 😉

daniz
15. apr 2013

U nás v sobotu hrášková polievka a francúzske zemiaky+ uhorkový šalát,
v nedeľu - morčací vývar s rezancami a plnené morč. prsia šunkou a syrom na rozmaríne+petržlenové zemiačky, dusená farebná zeleninka a ako dezert
nakrájaný perník z obchodu 🙂 😉 😎 oli sme vonku na slniečku. 😎

lululka555
15. apr 2013

@lea231 aj ja by som si prosila recept na to pesto ,dakujem
aj tu rastie vela medvedieho cesnaku,normalne ho kosit mozme,vcera som robila pomazanku z neho 🙂

januschka10
15. apr 2013

ja na obed iba chlebik so sunkou a rajcinou, nestiham. na veceru kremova sparglova polievka s opecenym chlebikom a druhe neviem, mozno kuracie prsia ako sote s ryzou.

zklimekova
15. apr 2013

@lululka555 vyzerá parádne..hneď by som si dala 😉

zklimekova
15. apr 2013

my dnes dojedáme..po víkende musím vypratať chladničku 🙂...a zase som sa včera večer namiesto telky hrajkala :D inak tá hnedá palica je varecha..bude stáť na torte- hrnci a miešať 😉

nanulik
15. apr 2013

Dojedame od nedele, vyvar s cestovinou, koprova omacka, s knedlou a varenym vajkom

nanulik
15. apr 2013

@dadenka1
@natal12
Alebo sa mozu urobit aj halusky, ja si rozrobim z jedneho vajicka, krupice a trosku olej cesticko a cez hruby struzlik lejem do polievky.

ikacka
15. apr 2013

u nás dnes polievka zo včera - hlivová s mrveničkou (doma sme tak robili polievku z plávok, ale alternatíva s hlivou je tiež OK) a živánska ala ja 🙂 (teda mäsko so zemiakmi a zeleninkou v alobale) s tsatsiky (strúhané uhorky, biely jogurt, cesnak, soľ, kôpor).
dnes so skúsila aj foto (aj keď len mobilom)....

luciok
15. apr 2013

@sona_v Chutné meníčko, dala by som sa pozvať na každé tvoje jedlo 😉

lululka555
15. apr 2013

@zklimekova moja mama ma rovnaky potah na sedacke 😉

luciok
15. apr 2013

@zklimekova Super postavička, vyzerá ako igráčik z lega - dokonalá 😉

zklimekova
15. apr 2013

@lululka555 u nás tento bude iba do leta..potom konečne nová 🙂....ďakujem..len je vyššia ako tá z lega 🙂...má cca 13 cm

alexada
15. apr 2013

@ikacka ako si robila to maso v alobale?

ikacka
15. apr 2013

@alexada
mäso (mala som dva kúsky karé), som si naklepala, potrela horčicou a okorenila (takou mojou zmesou - vegeta, drvená rasca, sušený cesnak a trochu garam masaly a čerstvý tymián- ale zmes môžeš použiť podľa vlastnej chuti, kľudnej aj niečo kúpené napr. na pečené mäso). Toto som si nechala postáť asi hodinku, nech to trochu prejde.
Spodok alobalu som si potrela trochu olejom, poukladala zemiačky nakrájané na mesiačiky, zase pokorenila rovnakou "mojou zmesou", potom pridala zeleninu (mrazený hrášok a kukuricu som si trochu rozmrazila v mikrovlnke a čerstvú mrkvu som "nakrájala" pomocou škrabky na zemiaky). Na to som dala mäso a vrchná vrstva je z cibule tiež trochu posypaná "mojou zmesou korenia" (mne stačila jedna väčšia).
Nakoniec to môžeš trochu zakvapnúť olejom, ale ja som zabudla a ani to nevadilo 🙂 Piekla som to cca hodinu pri 180°.

miruska73
15. apr 2013

@titkovamiriam jejo dakujem aspon bude menej rozkov na struhanku 😀 rychla a fajna vyzieracka uz zaciname zahradovat a tam dakomoc chuti vyjedat 😀 mne by nemuselo ale no co zabijem sa 😀 😀 😝

buba08
15. apr 2013

@ikacka mnam, asi zajtra vyskusam, dnes uz mam lososa so zemiakmi a zeleninou 🙂

miruska73
15. apr 2013

babulky ahojte nevarim ako vzdy dojedame ale co zajtra netusim....dopijem kaveju a idem zehlit nastastie nemam vela a ked drobka vstane utekame vooooooooooon....

ema13
15. apr 2013

@lululka555 Ahoj, ten kolacik vyzera uzasne. Mohla by si mi, prosim, preposlat recept? Neviem, ci by som ho tu v tom mnozstve prispevkov nasla. Dakujem. Antonia

trisestri
15. apr 2013
lululka555
15. apr 2013

@ema13 mam ho uz davnejsie odpisany, napisala som ho do albumu 🙂 https://www.modrykonik.sk/fotoblog/lululka555/a...

ema13
15. apr 2013

@lululka555 Super, si zlata, dakujem. A mrknem aj tvoj album 🙂

lenartha
15. apr 2013

U nás dnes lečo s klobásou a chlebíkom 🙂
a zajtra po veľmi dlhom čase Boloňské špagety a ešte urobím zemiakové pagáče 😵

lea231
15. apr 2013

@vieruna na cestoviny, do salatu, potrela som tym pred pecenim kura, do smotany pridas lyzicku z neho a mas dressing k masu ... je toho vela ako ho vyuzit. recept mam v albume - mrkni

lea231
15. apr 2013

@lululka555 pozri, mam ho v albume pod fotkou tu na MK

sona_v
15. apr 2013

@luciok ja len dobroty varím 🙂 kludne prid