Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@natal12 vysypeš mrazenú zeleninu do hrnca, poleješ trochou oleja, osolíš, okoreníš, vegeta, opražíš, zaleješ vodou, keď voda zovrie, 3 minutky povaríš, nastrúhaš tam strúhanku (strúhaná cestovina - teda hrubá muka, vajco, soľ - cesto a nastrúhaš ho na veľkých slzičkách), krátko povaríš a hotovo.. vňaťka alebo pažítka..
dnes zeleninová polievka(strúhaná mrkva,petržlen+ brokolica) a kuracie pečienky s ryžou
a z mrazáka vyberám mrkvové muffiny...
@natal12 ano ma taku cesnakovo bylinkovu chut 😉
U nás v sobotu hrášková polievka a francúzske zemiaky+ uhorkový šalát,
v nedeľu - morčací vývar s rezancami a plnené morč. prsia šunkou a syrom na rozmaríne+petržlenové zemiačky, dusená farebná zeleninka a ako dezert
nakrájaný perník z obchodu 🙂 😉 😎 oli sme vonku na slniečku. 😎
@lea231 aj ja by som si prosila recept na to pesto ,dakujem
aj tu rastie vela medvedieho cesnaku,normalne ho kosit mozme,vcera som robila pomazanku z neho 🙂
ja na obed iba chlebik so sunkou a rajcinou, nestiham. na veceru kremova sparglova polievka s opecenym chlebikom a druhe neviem, mozno kuracie prsia ako sote s ryzou.
@lululka555 vyzerá parádne..hneď by som si dala 😉
Dojedame od nedele, vyvar s cestovinou, koprova omacka, s knedlou a varenym vajkom
u nás dnes polievka zo včera - hlivová s mrveničkou (doma sme tak robili polievku z plávok, ale alternatíva s hlivou je tiež OK) a živánska ala ja 🙂 (teda mäsko so zemiakmi a zeleninkou v alobale) s tsatsiky (strúhané uhorky, biely jogurt, cesnak, soľ, kôpor).
dnes so skúsila aj foto (aj keď len mobilom)....
@zklimekova moja mama ma rovnaky potah na sedacke 😉
@zklimekova Super postavička, vyzerá ako igráčik z lega - dokonalá 😉
@lululka555 u nás tento bude iba do leta..potom konečne nová 🙂....ďakujem..len je vyššia ako tá z lega 🙂...má cca 13 cm
@alexada
mäso (mala som dva kúsky karé), som si naklepala, potrela horčicou a okorenila (takou mojou zmesou - vegeta, drvená rasca, sušený cesnak a trochu garam masaly a čerstvý tymián- ale zmes môžeš použiť podľa vlastnej chuti, kľudnej aj niečo kúpené napr. na pečené mäso). Toto som si nechala postáť asi hodinku, nech to trochu prejde.
Spodok alobalu som si potrela trochu olejom, poukladala zemiačky nakrájané na mesiačiky, zase pokorenila rovnakou "mojou zmesou", potom pridala zeleninu (mrazený hrášok a kukuricu som si trochu rozmrazila v mikrovlnke a čerstvú mrkvu som "nakrájala" pomocou škrabky na zemiaky). Na to som dala mäso a vrchná vrstva je z cibule tiež trochu posypaná "mojou zmesou korenia" (mne stačila jedna väčšia).
Nakoniec to môžeš trochu zakvapnúť olejom, ale ja som zabudla a ani to nevadilo 🙂 Piekla som to cca hodinu pri 180°.
@titkovamiriam jejo dakujem aspon bude menej rozkov na struhanku 😀 rychla a fajna vyzieracka uz zaciname zahradovat a tam dakomoc chuti vyjedat 😀 mne by nemuselo ale no co zabijem sa 😀 😀 😝
babulky ahojte nevarim ako vzdy dojedame ale co zajtra netusim....dopijem kaveju a idem zehlit nastastie nemam vela a ked drobka vstane utekame vooooooooooon....
@lululka555 Ahoj, ten kolacik vyzera uzasne. Mohla by si mi, prosim, preposlat recept? Neviem, ci by som ho tu v tom mnozstve prispevkov nasla. Dakujem. Antonia
džgance s tvarohom 🙂 http://www.svetreceptov.estranky.sk/clanky/jedl...
@ema13 mam ho uz davnejsie odpisany, napisala som ho do albumu 🙂 https://www.modrykonik.sk/fotoblog/lululka555/a...
@lululka555 Super, si zlata, dakujem. A mrknem aj tvoj album 🙂
U nás dnes lečo s klobásou a chlebíkom 🙂
a zajtra po veľmi dlhom čase Boloňské špagety a ešte urobím zemiakové pagáče 😵
@lululka555 pozri, mam ho v albume pod fotkou tu na MK

Babeny ako robíte zeleninovú polievku z mrazenej zeleninky ?? 🙂