icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

danielaj
16. apr 2013

@zklimekova ďakujem pekne za pochvalu, veru malú potešila veľmi 😉
@miruska73 ďakujem ti veĺmi pekne za milé slová aj za blahoželanie, si zlatá 😉

aadulik2110
16. apr 2013

dnes sme sa vrátili do škôlky.... ako to môj manžel okomentoval 🙂 mali sme zeleninovú polievku, cestoviny s vajíčkom a uhorkovým šalátom

aadulik2110
16. apr 2013

@levandullka to bol veľmi kreatívny nápad 🙂

danielaj
16. apr 2013

@olo2003 ďakujem pekne, veru človek ani nestíha sledova´t, ako ten čas letí 😒

verka18567
16. apr 2013

@lululka555 dobry vecer ja by som chcela receptik na tie prsia s ananasom.dakujem

lenuss84
16. apr 2013

ahojte.my sme boli na vikend,resp.predlzeny vikend u svokrovcov.boli sme od piatku,vratili sme sa az v pondelok vecer.
jedlo u nich: kuraci smotanovy perkelt s kolienkami, hovadzi vyvar s rezancami, hovadzina an šampionoch + ryža

varila som az dnes: faulkova /biela mala fazula/ polievka smotanova nakyslo, zemiakovo-slaninove osuchy od svokry,kysle mlieko 🙂
na zajtra mam v plane: polievka ostala a mama mi dala ze mam spotrebovat a navarit pre nas aj pre nu s mojim bratom nieco z mleteho masa,ktore uz udusila na cibulke....tak ma napadlo,ze ho len poprekladam so zemiakmi a zapeciem v rure. 🙂

lenuss84
16. apr 2013

@levandullka super napad!

anos18
16. apr 2013

@michaelamilan Ahoj, ja robim z cukety skor omacku, ale ani stred nevyhadzujem (iba vtedy, ak je cuketa velka a stara), inak rozkrajam aj stred a robim z neho "masovu" polievku. Do vody dam rozkrajany cuketovy stred, dam mrkvu, petrzlen, kalerab.... pridam slepaci bujon, cibulu a varim do zmaknutia. Do polievky dam rezance. Polievka je dobra a chuti ako masovy vyvar.

verka18567
17. apr 2013

@lululka555 dakujem krasne vyskusam.

eva7780
17. apr 2013

dnes u nas kuracie prsia s kukuricou a asi ryza k tomu 🙂 žienky PORADTE mi,o tyzden odchadzam k mamine co uvarit mm a svokrovi ????rozmyslala som o fasirke,bud v celku alebo klasicke a +este nieco k tomu ,polievku zvladne mm,ine velmi nie 😠 ak tak klobasku upiect

katkas1
17. apr 2013

kuracie stehna s rzyou a uhorkovy salatom

bonaquaba
17. apr 2013

poprosim radu,aku omacku mam spravit k lososovi,dakujem

womankc
17. apr 2013

@bonaquaba vínovú so šafránom, alebo smotanovosyrovú , alebo irisina má v albume tuším vynikajúcu pomarančovú

womankc
17. apr 2013

@bonaquaba alebo ma ešte napadlo ja robievam tak, že dám si kyslú smotanu a do toho zamiešam kôpor posekaný a dochutím si vegetou, alebo soľou a troškou citrónovej šťavy a tým prelejem toho lososa, môžeš tam dať aj kapary , ak máte také radi

vieruna
17. apr 2013

@bonaquaba ta smotanovo koprova je na lososa skvela. A ja zvyknem dat nanho len roztopit bylinkove maslo. Tak to mame asi najradsej

lululka555
17. apr 2013

@bonaquaba ahoj ja robievam z brusnicoveho dzemu,dam ho do vypeku, trosku slahackovej smotany a dochutim citronom ,nakoniec platok masla.

lululka555
17. apr 2013

Ahojte, dnes polievka z mrkvy a kalerabu s haluskami a buchty na pare so slivkovym lekvarom 🙂 uz sa tesim na ne

natal12
17. apr 2013

ahojte takže ranajky- chlebík s kvasnicovou pomázánkou a kávičku si dám, a pojdem robiť domáce slíže ako kto bude chcieť kakaové,orechové,makové, opraženou strúhankou. a polievka asi maslová bude jedli ste už taku ?? 🙂 taká vynikajúca a jednoduchá polievka 🙂

lululka555
17. apr 2013

@natal12 nejedli,aka to je ?

natal12
17. apr 2013

@lululka555 síce som čítala že to proti hnačke 😀 😀 .. ale robila som ju už je výborná . urobíš si zápražku z 5-6 dkg masla a hladkej múky, zápražku zaleješ z 1/2 l vody - ja som dala viac nech je jej viac 🙂 ochutíš soľ, rasca necháeš chvilu povariť a vypneš a je hotová polievka. no ja som dochucovala aj vegetou. rozmýšlam že dnes do tej polie vky pohádžem halušky 🙂

lululka555
17. apr 2013

@natal12 robievam podobnu, volame ju zasmazena a s mletou cervenou paprikou 🙂 mm ju ma rad,taka jednoducha 😉

natal12
17. apr 2013

@lululka555 poznám ja ju tiež robievam zasmaženú je vynikajúca 🙂 ale zas že maslová púolievka proti hnačke to mi nejde do hlavy ved ked už niekto má tot... a dá si aj suchár tak ho preženie ako moju sestru 😀

gabriella7
17. apr 2013

@gelinka75 k nihy bukovského. cibula na rezančeky oprazenu na (ja robím na kokos.oleji) s mrkvou na kolieska, k tomu na kocky tofu posolís das škoricu a cierne korenie neverila som aká je ta kombinácia dobrá, dnes som to zabalila manzelovi naobed tak som zvedavá čo povie🙂)

womankc
17. apr 2013

@natal12 ja ju robievam , volámejú zasmažená a my tam pridávame rozhabarkované vajko a pretržlenovú vňať

gelinka75
17. apr 2013

@gabriella7 a davas biele tofu?

levandullka
17. apr 2013

@natal12 U nás je to rascová 🙂. pred pár dňami som ju robila, lebo sme chorí a nechcelo sa mi nejako vystávať pri sporáku. Dala som do nej dve rozmiešané vajíčka a halušky 🙂

womankc
17. apr 2013

@lululka555 nóóóó´na to som si ani nespomenula , to by mohla byť vynikajúca aj slivková omáčka , veru musím vyskúšať

womankc
17. apr 2013

@gabriella7 prosím ťa ktorú knižku máš od neho a ako si s ňou spokojná, poskúšala si čo to už z nej???? ja by som si od neho chcela kúpiť nejaké recepty, tak som zvedavá na názor

rastulka
17. apr 2013

Ahojte 🙂 Par dni som tu nebola,nestiham 🙂 takže dnes zeleninova polievka s krup.haluškami a kuracie sote s ryžou 🙂