Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
Dnes boli len obyčajné špagety 😀 Zajtra chystám zapekanú brokolicu so syrom a možno ešte niečo, uvidím 🙂
My sme dnes mali brokolicovú krémovú polievku s opekaným chlebom a posypané syrom a kuracie mäsko na syrovej omáčke, ryža a zelenina. Na večeru boli tvarohové guľky s jahodovým jogurtom a šľahačkou 🙂
My sme mali vcera spenatik s volskymi ockami a hranolkami 🙂 Tak na jednoducho, ale poloviciak to miluje.. A dnes netusim, uvidim co na mna zamava v obchode 😀 Mozno len rezniky zapecene so sparglou a syrcekom 🙂
údené maso,knedlík a kapusta 🙂
nič 😀 😀 😀 zostalo ešte od včera hrachová polievka s párkom a od predvčera cestovinový šalát, drahý si ho objednal tak nech ho aj pekne papá 😀 😝
dakujem , dievčatá niečo z toho si určite vyberiem... dakujem 🙂
dnes máme na pláne mäsové guľky s paradajkovou omáčkou
toto je super diskusia, keď už neviem čo, tak nakuknem sem. Ja spravím dnes asi osuchy so smotanou, syrom, kečupom a cesnakom najlepšie všetko spolu mnam, neberte ma vážne mne keď niečo zachutí tak mi je jedno ako skombinujem, ale moja dcéra to zje určite takto nakopu a polievka cesnačka.
@fomarik z akého masa sa robia tie gulky, také ako fašírky alebo menej mastné a čo tam ešte dávaš?
@bianka234 ja si najprv urobím paradajkovú omáčku Potom guľky. ešte som ti zabudla napísať ryžu. dávam jeden varný sáčok na 1/2kg mäska. To úplne stačí. Do hotovej omáčky hodím opatrne guľky a nechám polhodinku uvariť. ja to neopekám, jednoducho to uvarím v tej omáčke. Do omáčky dávam klinčeky, nové korenie a bobkový list.
v pondelok som urobila živánsku (každému svoj alobaloví balíček),včera plnené lokše s kur.prsiami ala gyros so šalátom a dresingom a dnes bude za hrniec fazuľovej na kyslo.
dnes varené zemiaky s maslom a vnaťkou,špenát a volské oko,mňam,mňam,dávno sme nemali...
@mukky ja som robila špenát ale lístkový bonduelle, lebo máme nové taniere také obdlžnikové a chcela som spraviť niečo pekné 😀 a k tomu z kaše zemiakovej som dala kopčeky zapiecť do zlata a vajíčko, bolo to skvelé a krásne, nikdy by som nepovedala že je taký rozdiel v listkovom špenáte a mixovanom
@bianka234 Určite ano. Odporúčam vyskúšať. Pre mňa to už taký zázrak nebol, lebo so živánskymi v simaxovej mise namiesto alobalu experimentujem dávno. A babenkám s potrebným nízkorozpočtovým varením poradím do omastenej misy prekrývať len bravčové mäsko so slaninkou a cibuľou + na kolieska nakrájanými zemiakmi... samozrejme dosoliť resp mňsko pokoreniť. Fakt mňamka. Na simaxovú misu a zázraky v nej nedám dopustiť. Chlapi sa ich možno nikdy neprejedia 😉
no dnes mame pecene kuriatko a zemiaky , bryndzove halusky so smotankou a slaninkou .. a mozno aj kolacik bude 😉
tak nakoniec som sa rozhodla pre vyprazane zemiakove sulky od traktora , no vela som toho neurobila
lebo som sa bala . že po vychladnuti budú tvrdé .... 😒 k tomu gulášovú polievku a už .... 😀
ja dnes nevarím, mám lasagne zo včera 🙂
ahoj maminy já dnes na lístkové cesto kečup+cesnak+oregáno potom šunečka hríbky syrčok niva+eidam zavinieme a šup do trúby 🙂
U nás sa dojedajú zvyšky žemľovky /kým prídem z práce chalani zjedia 🙂 / , takže na večeru spravím koložvársku kapustu, už si na ňu dlhší čas robíme chúťky...
zeleninove rizoto 😉

@morca3 dík 😀 ,tak dnesný recept som si vymyslela,upravujem si recepty koli malému....ale aj toto je dobrý receptík,to je taký základ toho co som robila dnes ja,len bez cesnaku
mám pekárnicku kde možem piecť aj bagety,ale pekávam zatail v rure,cesto robím v pekárničke...
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=23368