Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@sweetlemon ahoj ano skorica urobi super chut v rajcinovej polievke,aj ja ju davam a aj zopar klincekov 🙂
@sweetlemon škoricu dávam aj ja
zabudla som ti to napísať
@lillona ako si prosím pripravovala nakladaný syr- aký - Hermelín a + zelenina?- aká, ďakujem!!!!
@lussy23 cuketu som umyla, orezala konce, rozrezala na polovicu a trochu vydlabala, aby vzniklo také korýtko na plnenenie..dala som ju do pekáča potreného olejom a posolila....masko som robila podobne ako na fašírku..mleté masko, vajíčko, soľ, mleté čierne korenie, prelisovaný cesnak, ....naplnila som cuketu...posypala som to mletou červenu paprikou a cca 15 min pred koncom som to posypala postrúhaným syrom
baby ako robíte bolonskú omáčku ? už mi dochadzaju napady co varit :(
@lululka555 ja som to šlahala potom aj spolu (aj s cerou a kakaom) nad parou
a pak som to naliala to misky s orieškami... asi v tom nad parou bola chyba mala som to šlahať už mimo asi 😒
cuketovy kolac a salat s valeriankou
u nás sme všetci chorí, takže silný hovädzí vývar a veeeeeeeeeeeľa čajíkov
@verkavb nie,ma sa to slahat nad parou aj cera s kakaom a oriesky a ostatne inged. ked pridas ma to byt hustej konzistencie,nema sa to liat,je to skor taka masa husta 😉
@lululka555 jeeej, vidis, teraz som si spomenula, ze v maminej polievke vzdy plavali klinceky 🙂
@betka22betka pouzila som encian a nivu. vrstvila som cibulu nakrajanu na kolieska, baranie rohy, olivy a vrstva syra. ten syr som nakrajala na kocky a posypala grilovacim korenim.este som tam pridala cesnak na platky pokrajany, trochu celeho cierneho korenia, bobkovy list a mletu cervenu papriku. to som zaliala cele slnecnicovym olejom.potom ako som to uzavrela, som to este pretriasla, nech sa tam tie chute spoja. a sup do chladnicky .robila som to vsetko od oka, takze vysledok budem vediet asi tak o 4 dni 🙂
@sweetlemon ano ,polievku pekne prevonaju a ked ich nechces po polievke nahanat,tak ja ich vzdy zapichnem do malej cibulky a tu vyvarim v polievke a potom vyberiem 🙂
@natal12 ja robim takto : na oliv.olej dam cibulku,po chvili pokrajanu nadrobno mrkvu a zeler,orestujem ,pridam mlete mäso ( mix brav. a hov. ) ,sol,korenie, poriadne orestujem a potom paradajky v konzerve + rajc.pretlak,podusit do mäkka a nakoniec bazalku a cesnak...a mnamka je na svete 😝
@lillona ďakujem a dám potom vedieť,- určite aj ja vyskúšam.....
Ja som dnes robila mäso na kari a smotane s ryžpu. Spravila som aj na zajtra a zajtra k mäsku uvarím cestoviny 😀 . O 18stej sa ideme fotiť, tak drže palce, aby to bobre dopadlo 🙂
Pekný dník
@zklimekova mňam, mňam!!!!!!!!už som obedovala, ale hneď by som si dala!!!!!
cafte my fungujeme bez polievok kedze je teplo...ale vcera sme mali spagety s mletym mäsom,dnes jaternice so zemiakmi,zajtra asi makove sulance a sobota gulas,nedela pecena kacka s knedlou a kapustou.... 🙂
dnes sosovicova polievka na kyslo so zemiakmi,zemlovka s jahodami a jablkami 🙂
@lululka555 no teraz to bude znieť asi hlúpo ale teda všetko (vajcia,cukor, cera, kakao) šlahám nad parou (so šlahačom alebo ručne) a potom to nelejem a premeišam z orechmi , cukríkmi a oblátkami alebo aj s tým to šlahám? dakujem
@verkavb presne tak,vajcia,cukor,kakao,ceru slahat nad parou slahacom do zhustnutia a rucne primiesat oriesky, cukriky... vznikne husta masa,ktoru das do srnc.chrbata ...kludne sa pytaj,nevadi 😉
@maribar recept na kare je na strane 2315 🙂
@lululka555 jezisi, ved aj cibulu tam mama dava 🙂 haha, na vsetko som zabudla 😀
@sweetlemon Dakujem
@verkavb ahoj, neviem prečo ti to nestvrdlo 😒 ale si zrejme urobila niekde chybu. ja som to pohádzala do jednej misy dala nad nad paru a slahala 🙂 @lululka555 má pravdu
Ahojte, my mame dnes sviatok. Tato isiel do Rakuska nakupovat a ja liecim virozu (kasel, sopel & Co.) Navarila som akurat fazulovu polievku a teraz rychlo par palaciniek.
@lululka555 no dakujem za receptík, neviem prečo všade dávaju víno suché biele alebo červené ale asi na chuť 🙂
caute babulky ja som uz o 9 mala navarene ,isli sme sa tarat do mesta kupovat a reklamovat topanky 😠 robila som po dlhej dobe granadir moji ho moc nemusia ale dnes sa riadne obzerkali 😀 a ktomu som robila paradajkovu polievku a ked sme prisli domou tak je z toho riadna omacka 😀 😀 😀 dako som neodhadla tarhonu ....lebo vsetko rychlo robim apotom to takto dopadne ...tak poobede dokupim parad.dzus a zriedim .....a zajtra dojedame rano utekam zahradkovat pracovat aj oddychovat ....
@verkavb
@lululka555 baby ja ked som robila tu pečať ja som to dokonca šlahala iba 10 minut a ked som primiešala to ostatné tak to bolo pekné husté 🙂

@womankc ja som bola prekvapena, ake je to jednoduche z toho dzusu 🙂 nikdy predtym som rajcinovu nerobila, ale asi budem 🙂 inak do toho receptu, ktory som vcera robila, nejde bobkovy list, ale ide tam skorica. najprv mi to bolo divne, ale urobi to taku zaujimavu chut 🙂