Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
kuracia roláda, ryža, kapustová polievka
Ahojte. My dnes máme šošovicovú polievku, opekané zemiaky a syrové fašírky s cviklovým šalátom.
Zajtra bude dnešná polievka a špenátové halušky so syrom, v sobotu perkelt z kuracieho stehna a v nedeľu pečené stehná, ryža a hlavkovy šalat alebo uhorkový salat.
ja už som takáááááááááá hladná, ale sedím ako pipi pri PC na dražbe a dražím foťák pre miláčika 😀 V prípade mnúdze si asi dnes uvarím sáčkovú polievku, alebo si objednám pizzu 😀
@anos18 ospravedlnujem sa, ze az teraz, no bola som v zahranici.
Falosna oskvarkova pomazanka
2hrnceky mierne osolenej vody privedieme k varu, pridame 1hrncek bielej pohanky a varime cca 20minut na miernom ohni. Medzitym si opecieme 1velku cibulu a 4struciky cesnaku na 1lyzici oleja alebo masla. Pridame to k uvarenej pohanke, osolime, okorenime, dame majoranku, 1lyzicu horcice a 3lyzice olivoveho oleja. Pomixujeme a na zaver pridame 2nakladane uhorky.
Pomazanka najlepsie chutie s domacim chlebikom 🙂
Ahojte 😎 u nas dnes cesnacka a vyprazane filety so zemiakovou kasou a zeleninovym salatom 🙂
dnes pecene kuracie stvrte, ryza, salat. dezert lievance z ovsenych vlociek s lesnym ovocim.
@veroninna1 Dakujem Ti.🙂
dnes len narýchlo syrová polievka so zemiakmi..a dojeme včerajšie rizoto aj muffinky 🙂
Dnes zemiakovy mliecna polievka kysla, granatir a k tomu cvikla.
Dojedáme: šošovicová polievka, živánska 🙂
kelovy privarok a dusene bravcove masko na stave.... chlebik domaci.... 🙂
mamičky nemáte nejaký recept na masko ktore chutí veľmi drobcom?môj maso nechce a uz neviem ako ho mam pripravit aby aspon trosku dal do seba dúfam ze nebude vegetarián☹
šlečny, ktorá tu pečiete domáce pečivo- rozky, chlieb a pod. ale bez pekarne. poprosím si dobrý a osvedčený recept na cesto
no tak ja som vcera skusala tie osie hniezda, len nie gulate, velmi chutne, len mi to potom uz nenakyslo viac. dnes na obed kuraci paprikas so zemiakmi. a na veceru chcem skusit ten zapeceny chlieb so syrovoslaninovou omackou.
@titkovamiriam Prv som medvedí cesnak poznala, ale netušila som, že je taký liečivý a pravdupovediac som svoktre neverila že trhala správne listy 😀 😀
No. Dnes "varila" svokra. Vraj zemiakový prívarok, ale bolo to riedke, samozrejme neslané, ale po dosolení sa to dalo zjesť. Ráno doniesla z obchodu "super vychytávku" vraj mletý rezeň. Vyzeralo to skôr ako v strúhanke obalený potkan, tak som pre istotu ostala iba o tej polievke, veď dieťa potrebuje matku 😀
Ale zajtra už v kuchyni úradujem ja, takže bude delikateska: mm doniesol zo salaša čerstvý ovčí syr, takže ten, čo sme už nevládali dojesť, tak obalím a vypražím.
A v sobotu možno kurací perkelt. Alebo živánsku - dá mi niekto osvedčený recept?
dnes salatova polievka so slaninkou domacou a s kopou medvedieho cesnaku.k tomu cervene zemiacky.mnaaam.vcera sme grilovali rozne maska aj cukinu a miesany fajnovy salat
Vie mi niekto poradiť ako sa pripravuje slivková alebo čerešňová omáčka k mäsu?
kočky ja som si až teraz sadla, o 4 som prišla z práce, robila som 2 druhy pizze, dojedli sme fazuľovú omáčku na kyslo zo včera a piekla som 2 chlebíky, mm ide na rybárske preteky, tak aby mali taký fajný k divinovému gulášu a grilovaným kolenám 😉 a druhý pre nás 😉
@danielaj plati 😀 😎
Dnes sme mali nakoniec pecene buchty, na sulance som nemala mak a nakoniec ked som opiekla buchty som uz nemala ani praskvy cukor na posypanie 😅 z prechadzky sme si nazbierali pupavu a prvosienky, tak som skusila caj.
len netusim co zajtra, idem vas pocitat a volaco urcite vymyslim, inspiracii je tu neurekom. 😵

keďže nám zostalo mäsko zo včera (čo je teda raz za 100 rokov), tak som dovarila len tarhoňu a obed bol na svete 🙂