icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

aadulik2110
2. máj 2013

keďže nám zostalo mäsko zo včera (čo je teda raz za 100 rokov), tak som dovarila len tarhoňu a obed bol na svete 🙂

libela
2. máj 2013

kuracia roláda, ryža, kapustová polievka

lucadra
2. máj 2013

Ahojte. My dnes máme šošovicovú polievku, opekané zemiaky a syrové fašírky s cviklovým šalátom.
Zajtra bude dnešná polievka a špenátové halušky so syrom, v sobotu perkelt z kuracieho stehna a v nedeľu pečené stehná, ryža a hlavkovy šalat alebo uhorkový salat.

michaelamilan
2. máj 2013

ja už som takáááááááááá hladná, ale sedím ako pipi pri PC na dražbe a dražím foťák pre miláčika 😀 V prípade mnúdze si asi dnes uvarím sáčkovú polievku, alebo si objednám pizzu 😀

veroninna1
2. máj 2013

@anos18 ospravedlnujem sa, ze az teraz, no bola som v zahranici.
Falosna oskvarkova pomazanka
2hrnceky mierne osolenej vody privedieme k varu, pridame 1hrncek bielej pohanky a varime cca 20minut na miernom ohni. Medzitym si opecieme 1velku cibulu a 4struciky cesnaku na 1lyzici oleja alebo masla. Pridame to k uvarenej pohanke, osolime, okorenime, dame majoranku, 1lyzicu horcice a 3lyzice olivoveho oleja. Pomixujeme a na zaver pridame 2nakladane uhorky.
Pomazanka najlepsie chutie s domacim chlebikom 🙂

lululka555
2. máj 2013

Ahojte 😎 u nas dnes cesnacka a vyprazane filety so zemiakovou kasou a zeleninovym salatom 🙂

veroninna1
2. máj 2013

dnes pecene kuracie stvrte, ryza, salat. dezert lievance z ovsenych vlociek s lesnym ovocim.

lillona
2. máj 2013

rajcinova kapustnica s klobaskou a kyslou smotanou

anos18
2. máj 2013

@veroninna1 Dakujem Ti.🙂

zklimekova
2. máj 2013

dnes len narýchlo syrová polievka so zemiakmi..a dojeme včerajšie rizoto aj muffinky 🙂

lenka268
2. máj 2013

Dnes zemiakovy mliecna polievka kysla, granatir a k tomu cvikla.

sweetlemon
2. máj 2013

ahojte, vcera grilovane kuracie prsia, hneda basmati ryza s brokolicou a mrkvickou a dezert pecene buchty s tvarohom a makovopovidlove 🙂

adkoalauri
2. máj 2013

Dojedáme: šošovicová polievka, živánska 🙂

katy2
2. máj 2013

kelovy privarok a dusene bravcove masko na stave.... chlebik domaci.... 🙂

klapinka
2. máj 2013

@daniz ake to su? prihodis recept prosim ta . 🙂

gloria9
2. máj 2013

mamičky nemáte nejaký recept na masko ktore chutí veľmi drobcom?môj maso nechce a uz neviem ako ho mam pripravit aby aspon trosku dal do seba dúfam ze nebude vegetarián☹

kikatko
2. máj 2013

šlečny, ktorá tu pečiete domáce pečivo- rozky, chlieb a pod. ale bez pekarne. poprosím si dobrý a osvedčený recept na cesto

kobercek1
2. máj 2013

no tak ja som vcera skusala tie osie hniezda, len nie gulate, velmi chutne, len mi to potom uz nenakyslo viac. dnes na obed kuraci paprikas so zemiakmi. a na veceru chcem skusit ten zapeceny chlieb so syrovoslaninovou omackou.

kobercek1
2. máj 2013

@gloria9 moj maly ma tiez obdobie ze velmi maso nemusi, ale dusene na sposob paprikasu zje, len musi byt na male kusocky. a to potom so zemiakmi popucenymi alebo cestovinou do neho natlacim 🙂

luciok
2. máj 2013

@womankc Moja a neostalo ti kus toho bôčika? Lebo ja som dnes nedobrovoľne na diéte, tak by som zjedla aj bizóna 😀

luciok
2. máj 2013

@titkovamiriam Prv som medvedí cesnak poznala, ale netušila som, že je taký liečivý a pravdupovediac som svoktre neverila že trhala správne listy 😀 😀

luciok
2. máj 2013

No. Dnes "varila" svokra. Vraj zemiakový prívarok, ale bolo to riedke, samozrejme neslané, ale po dosolení sa to dalo zjesť. Ráno doniesla z obchodu "super vychytávku" vraj mletý rezeň. Vyzeralo to skôr ako v strúhanke obalený potkan, tak som pre istotu ostala iba o tej polievke, veď dieťa potrebuje matku 😀
Ale zajtra už v kuchyni úradujem ja, takže bude delikateska: mm doniesol zo salaša čerstvý ovčí syr, takže ten, čo sme už nevládali dojesť, tak obalím a vypražím.
A v sobotu možno kurací perkelt. Alebo živánsku - dá mi niekto osvedčený recept?

trasko
2. máj 2013

dnes salatova polievka so slaninkou domacou a s kopou medvedieho cesnaku.k tomu cervene zemiacky.mnaaam.vcera sme grilovali rozne maska aj cukinu a miesany fajnovy salat

elenka74
2. máj 2013

Vie mi niekto poradiť ako sa pripravuje slivková alebo čerešňová omáčka k mäsu?

danielaj
2. máj 2013

@klapinka ďakujem pekne, veď dobehni na ten koláčik, nemáš to z GB ďaleko 😀 ja zase dobehnem na tie tvoje krásne a určite aj chutné hamburgery, ok?

danielaj
2. máj 2013

@natal12 už som ho včera dala do albumu 😉

danielaj
2. máj 2013

@kikatko kuk môj album, mám tam veĺa odskúšaných receptov na chlebíky a pečivo aj bez pekárničky, síce ju mám doma, ale niekedy pečiem aj bez nej, v rúre 😉

danielaj
2. máj 2013

kočky ja som si až teraz sadla, o 4 som prišla z práce, robila som 2 druhy pizze, dojedli sme fazuľovú omáčku na kyslo zo včera a piekla som 2 chlebíky, mm ide na rybárske preteky, tak aby mali taký fajný k divinovému gulášu a grilovaným kolenám 😉 a druhý pre nás 😉

klapinka
2. máj 2013

@danielaj plati 😀 😎

Dnes sme mali nakoniec pecene buchty, na sulance som nemala mak a nakoniec ked som opiekla buchty som uz nemala ani praskvy cukor na posypanie 😅 z prechadzky sme si nazbierali pupavu a prvosienky, tak som skusila caj.

len netusim co zajtra, idem vas pocitat a volaco urcite vymyslim, inspiracii je tu neurekom. 😵

katkas1
2. máj 2013

takze pridavam foto z oslavy