Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
pol kg polohruba muka, drozdie pol /na 1 kg muky cele/stipka soli, krystal cukor, vajco, olej , teple mliecko.....muku dame do misky v strede urobime priehlbinku a do nej rozmrvime drozdie, na drozdie dame asi 3 kavove lyzicky cukru zvysok cukru....8 kav lyz po bokoch, , .jamku z drozdim zalejeme mlieckom...ostatne mliecko si odlozime na bok...do muky / nie do dierky s drozdim...pridame stipku soli a dookola olej , vajicko...ked vidime,ze uz nam to drozdie naboptnava cize sa dviha dolejeme mliecko a miesime, miesime, miesime a mliecko prilievame podla potreby , kym sa nam cesto neodlepuje od nadoby...nechame nakysnut a potom robime buchty....ked robime kolac tak do cesta pridam este polku palmarinu..alebo iny tuk...buchty budu mäkke ako oblacik... ja naparujem takto mam 2 hrnce aby pasovali na seba...do stvrt hrnca dam vodu na hrniec utierku a na utierku gumicku z gati ...ked voda zacne vriet dam buchty...tak dalej od seba..podla velkosti bud 4 alebo 5 kusov...prikryjem hrncom a necham parit 10 minut...knedlik 15 minut....ked ich vyberiem pierkom ich potriem olejom .....ja robim takto.. 😉
@raa2 takže minule som robila škoricové....Cesto: 250g polohrubej múky, 100ml mlieka, droždie, 75ml oleja, 1 vajce, cukor, štipka soli.* Maková plnka: 80g mletého maku, mlieko, cukor.* Škoricová plnka: 30g margarínu (masla), škorica, cukor. bolo cesto užasné. urobila som kvások....ten šupla k ostatným suróvinám....varechou spolu poriadne premiešala a dala k otvorenej trube ktorá bola trošku nahriata....alebo máme podlahové kurenie tak aj na zem to zvyknem dávať...a kysne to rychlo...je to super olejové cesto dobre sa s ním robí...nelepí sa.
ja som dnes robila perky, s tvarohom a slivkovým lekvárom a makom, mnam a zajtra robím lečo, dnes som si pri sporáku odstála 🙂
mukky no nemaš chybu 🙂 ja dnes budem robit porovu polievku a neviem ci aj druhe lebo mam este zo vcera v chladnicke 🙂
@nella11 http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=12762
ja som to robila podľa tohto receptu, fakt je výborné
ja dnes mam segedin.a vcera som robila vlasky salat na ranajky
pečené kuracie krídelka...ryža...zeleninový vývar
čaute kuchárečky, my dnes rizoto so syrom a polievka krémová hrášková, mňam 😵
@zuzu13 mnam, tie pecene kridelka su dobry napad, dlllllho som nerobila, musim spravit bud.tyzden 🙂
@beruska.zuzanka ako robis rizoto? Lebo ja ked robim, tak ho mam stale akesi take suche, nie velmi dobre, a to by som chcela, aby bolo take chutne, ako nam kedysi robili v skolskej jedalni, take cervene (jedno z mala dobrych skolskych jedal 😝 😀
@maculik čauky, rizoto zo školskej jedálne si nepamätám, ale červené tu baby robili, skús kuk sem
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=12762
ja nemám lečo, takže takú klasiku, ale ja ho suché nemávam, asi záleží od toho, ako varíš ryžu... 🙂
no urobila som krémovú brokolicovú aby sme neumreli od hladu
ahojte, potrebovala by som recept na perníkové muffiny, poradili by ste mi? Ďakujem 😉
dnes mám hranolky
tak dnes zemiakové pyré, karfiolové placky a šalát z červenej repy. 😉 😉 😉
kuraci perkelt a kolienka.
vajickova polievka a zivanska v remoske. drobec ma vajickovu a cestoviny so spenatovou omackou

@raa2 ale zvládla...aj ja som mala obavy ale nakoniec mi to celkom ide....robím také kde sa pridáva voda alebo olej či mlieko aby sa to dobre premiešalo a potom šuip na dobre teplé miesto aby rychlo nakyslo.