Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@cervena_ciapocka
@traktor zaujímavé s tým lekvárom 😕 😎
ja dnes budem robiť len pudingoše ,mamka a otec aj teta aj babka vychválili veľmi tak im napečiem 😀 a to som si už povedala že dnes nepečiem nič...
dnes nám nevarím,len malému a na večeru spravím len rybaciu pomazánku,teším sa,chlebík je už upečený a k tomu si dám horuci citronový ovocný čaj 😅
mukky to oddelovanie cesta v pagacikoch je o prekladani a valkani,ja recept s obrazkami nemam no ja aj 8-9 krat prelozím a na tenko vyvalam a skladam-musim spravit uz som dlho nerobila skvarky mi vzdy stihnu pojest a ja mam najradsej skvarkové. 🙂
tyzden som dokopy nic poriadne nevarila pre chorobu, ale dnes uz fungujem na 100% 😀 akurat som dovarila paradajkovu polievku, ako druhe mame srncie masko na smotane, cestovina, no a ja si konecne po dlhom case pochutnam na kuraciej pecienke, len tak na cibulke si ju urobim a ku tomu ryzu 🙂 inak aj na tu ryzu sa tesim, lebo som sa ju konecne naucila varit a viem ju urobit pefektne 😀 dokonca aj muzovi chuti a on moc ryzu nemusi 🙂
@titkovamiriam a aký mas recept prosím Ta?a más to cesto potom také tenucké a delí sa to ako som spomínala? 😅
budem čakať kedy ich spravíš 😀 😅 a škvarky dobre niekde zapotroš,aby ich nenašli 😀 a prekladás to cesto ale potom časovo dlho,nie?
Ahojte, u nas DNES : raznici
ZAJTRA: zeleninkova polievka,palacinky..uz mame masa dost 🙂
ja som sa rozhodla,že dnes uvarím kapustnicu.
neviem kocky, preco take suche, ja vacsinou uvarim ryzu a zmiesam so zeleninou, prip.kuracim masom, a bylinky. Stavu nedavam, mozno aj preto. Musim vyskusat nieco ine, dakujem 🙂
@womenne vidis, manzel je teraz na Sk, isiel pre auto, lebo sme ho tam po sviatkoch nechali, nesie mi par veci -polohr.muku, brumikov, a pod., tak pripisem aj tarhonu, lebo uz mam len pol balika :D
@maculik no vidis..prisla si na to..stavu musis dat aby to nebolo suche 😉
@mukky aj ja prekladam pagace a su take ze sa *odlupuju*
@cervena_ciapocka 😀 😉
No u nás dnes zemiakové pirohy s tvarohom na vrch,zajtra asi zeleninková polievka a francuzke zemiaky a v nedeľu ak nepôjdeme k svokrovcom tak guláš- taký klasický ako kotlíkový ,ale v hrnci ...A možno bábovku upečiem asi upečiem...
super, dakujem 🙂
takze buduci tyzden jeden den budu tu spomenute pecene kridelka s ryzou a dalsi den rizoto 🙂
este musim nejaku polievku vymysliet, minule som odtialto jednu varila a mm ze fiha, tuto som este nejedol 🙂 no ved bodajby, ked v kuse varim tie iste 😅
Suroviny: PRVÉ CESTO:750 g hladkej múky, 1 kocka(40g) kvasníc, 3 dcl mlieka, 1 čL cukru, 1 vrchovatá čL soli, 50 g masla . DRUHÉ CESTO:500- 600 g polohrubej múky, 500 g oškvarkov, 200 g masla, 1 vrchovatá čL soli, 1/2 čL mletého korenia, 4 v šupke uvarené zemiaky.
Postup: PRVÉ CESTO: Z 1 dcl vlažného mlieka , kvasníc , 1 PL hladkej múky a z 1 čL cukru vymiešame kvások, ktorý necháme na teple podkysnúť. Potom do misy preosejeme hladkú múku, pridáme kvások, rozpustené maslo, premiešame, pridáme soľ a doriedime mliekom. Vypracujeme hustejšie vláčne cesto, ktoré necháme na teplom mieste asi 45 minút vykysnúť. Zatiaľ si najemno postruháme v šupke uvarené zemiaky, pridáme najemno nasekané oškvarky maslo a pridávame polohrubú múku, až vymiesime nelepivé husté oškvarkové cesto ! Vkysnuté cesto z hladkej múky vyvaľkáme nahrubo na pomúčenej doske ! na toto cesto rovnomerne nanesieme oškvarkové cesto a obidve poskladáme do obálky. Necháme 20 minút postáť a toto opakujeme ešte 2-4 aj viac ráz. Nakoniec cesto rozvaľkáme na hrúbkuasi 2 cm, nožom na povrchu narobíme mriežky a okruhlím vykrajovátkom vykrajujeme pagáče- s priemerom asi 6 cm. Povykrajované ukladáme na plech, vyložený papierom na pečenie, vrch potrieme rozšľahaným vajcom a pečieme vo vyhriatej rúre na 200°C asi 25- 30 minút- (dozlatova).Môžeme posypať syrom alebo čím koľvek iným. to je prví recept
maskova polievocka so slizikami ,a palacinky s tvarohom ... 😉
@maculik ahoj,no to máš asi preto také suché....ja robievam rizoto tak,že uvarím si ryzu a potom pudusím v hrni ci hlbokej panvici cibulku celu nakrajanu na kocky,kuracie masko si predtým na kocky nakrajam a napacujem cca na hodku,ale nemusí byť napacovane /do oleja a korenín nejakých co mam doma napr.na kurca,americké zemiaky..atd./
prihodím masko,orestujem,stiahnem z ohna,pridám dost cervenej papriky mletej cca 1-2 lyzicky,vzdy kupujem papriku priamo v Madarsku a tá je krásna červená.. premiesam a podlejem vodou,kludne aj 3 dcl vody.....neviem presne to takto odhadnut,mozno aj viac..podla ryže....potom do toho uz rovno hodím mrazenu kukuricu a hrasok,povarím a nakoniec vsetko vylejem postupne do ryze a miesam....navrch máme velmi radi postruhaný Eidam alebo parmezán
@titkovamiriam jéj dakujem krásne 😅 ,ja som vcera prekladala len 3 krát ...
Paradajky plnené mozzarelou a bylinkami, posypané nivou a k tomu varené zemiaky 😵
A na poobedie jablkovo-tvarohová štrúdľa s hrozienkami 🙂
u nás dnes rezance s tvarohom 🙂 zajtra asi urobim ten pudingoš,tolko ho tu spomínate,až mám chuť,len musím kuknúť dáky dobrý recept
@eva7780 mne sa už akurát robí cesto,receptík je tu:
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=21990
len nedavam dnes bielka ale vajicka,malý spí tak nechcem trepať s mixerom,tak hadam to vadiť nebude....
@maculik ja robím rizoto skoro ako
@mukky
uvarím si ryžu. Potom si dám na olej speniť cibuľku, hodím na to červ. mletú papriku, zalejem to vodou, hodím tam kur. stehná celé a mraz. zeleninu. Samozrejme osolím a dochutím. Takto to varím/dusím a keď je všetko makké, tak maso vyberiem, oberiem od kosti, hodím do ryže aj s tou zeleninou a z tej vody pridám toľko, aby to malo konzistenciu rizota, čo zostane, vylejem, vždy mi zostane...no a strúhaný syr - mňa, muž sa ide zadrhnúť 😀
kucharočky čavte 🙂 ja som dnes na obed halušky s bryndzoua kyslou smotanou a pre mm s kyslou kapustou prišla aj moja mama a zaprašilo sa po nich 😕 ani foto som nestifla urobiť 🙄 a v rure mam škoricove hniezda 😎 bo ma furt niečim inšpirujete 😀 tak vypekam oprietrhy ako by ma za to platili 😀 😀 😀 dam foto ked dopečiem 😉 dufam že sa vydaria 😕 bo ak nie tak budem smutna 😔

@mukky môžem aj ja odporučiť so slivkovým 🙂 tie sú vynikajúce, aj my tak doma robíme.
@traktor ja si u vás asi predplatím obedy ako v škole 😀 😀 samé mňamky vyváraš 😵