icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

traktor
21. jan 2011

dnes - polievka, gulky v paradajkovej omacke, puding 🙂

traktor
21. jan 2011

@lyongirl aj ja takto robim rizoto 😉 ..ak nemam kuracie, tak dam bravcove mäsko, aj tak je to dobre..

janac1974
21. jan 2011

@mukky 😉 ahoj 😉 ,zase robis pudingos 😅 mnamky 🙂

lyongirl
21. jan 2011

@traktor tak to som poctená, že taká super kuchárka ako ty robí rizoto ako ja 🙂 🙂 🙂

maculik
21. jan 2011

@traktor gulky si robila klasicky? A ako robis tu omacku?

eva7780
21. jan 2011

@mukky dik,to robiš s celej dávky?kolko toho asi vyjde?

ilijanka
21. jan 2011

aj ja som dnes robila plnenú papriku, prvý raz v živote, podľa receptu, ktorý som našla nedávno v tejto téme, bola super, môj muž povedal, že ako od mamičky 😀

cervena_ciapocka
21. jan 2011

@traktor mňááám 🙂 pošli aj mne kúsok 😵 musím už aj ja spraviť guľky v omáčke, veľmi to mám rada, a teraz mi zvlášť chutí všetko paradajkové.
Dnes máme cesnačku, z rezance s tvarohom 🙂

cervena_ciapocka
21. jan 2011

@ilijanka moja prvá paprika plnená bola také, že sa dala použiť ako zbraň 😀 😀 no ale už som sa zlepšila 😅
môj muž zasa neje veľa, on stále hovorí, že sa netreba prejedať 😀 a keby som mu povedala, že celý týždeň bude len suchá večera nebude namietať 😀

mmonika
21. jan 2011

@ilijanka a ako si to robila??? mne sa minule deti pytali ze preco to nerobim .. ale ked ja som to v zivote nerobila 😅 😅 😅

mukky
21. jan 2011

dopečené,MEGA pudingoš 😎

morca3
21. jan 2011

tu je slubene foto ale dala som aj granko 🙂 aj svokruša ma pochvalila 😎 😀 😀 😀

mukky
21. jan 2011

@eva7780 myslís pudingos?minule som robila z celej dávky a vysli mi 3 veľké a dnes z polovicnej a 1 obrovský som spravila,len pre nasich a babku,mne to nič nejako nehovoria také koláče 😀

mukky
21. jan 2011

@morca3 super 😅 😀

morca3
21. jan 2011

@mukky dakujeeeeem 🙂 🙂 🙂 😀 a to ty fakt pečieš škvarkače v noci??????????????? 😨 som kukala a spíš kedy?????? 😕

ilijanka
21. jan 2011

@mmonika našla som si recepty od jednej kočky v tejto téme a v googli apokombinovala som ich:
500-600g mletého bravčového mäsa, 2 cibule pomlieť alebo postrúhať, 3 strúčiky cesnaku, 3 celé vajcia, 1 lyžička soli, mleté korenie podľa chuti, 1 vrecko uvarenej ryže, niekto dáva aj trochu majoránky, toto všetko spolu zmiešať, ak sa Ti zdá riedke, môžeš pridať trochu strúhanky, touto zmesou naplniť očistené vydlabané papriky- ja som mal 4 kusy, zo zvyšku urobiť guľky.
Omáčka: na oleji so urobila zápražku z 2-3 lyžíc hladkej múky, pridala som 1 lyžičku sladkej mletej papriky, doliala cca 1,5 litra vody, pridala 1 zeleninový bujón, 3 bobkové listy, 6 zrniek nového a 6 zrniek celého čierneho korenia, 2 polievkové lyžice kryštálový cukor, 1 lyžičku soli, 2 paradajkové pretlaky po 140g, 6 polievkových lyžič kečupu- všetko spolu zvariť, do vriacej omáčky vložiť najskôr plnené papriky- na cca 15 minút a potom pridať aj guľky, variť spolu cca 20-30 minút , kým nebudú guľky uvarené.
My sme to doma nikdy nerobili, ale vždy mi to chutilo, keď som to u niekoho jedla, tak som skúsila a boli naozaj chutné. 😉

mmonika
21. jan 2011

@ilijanka dakujem ,vyskusam .. 😉 mam doma akurat bravcove masko .. 😉

ilijanka
21. jan 2011

@mmonika vyskúšaj, toho cesnaku môžeš dať aj menej, podľa toho, ako máte radi a tie papriky musia ísť do vriacej omáčky, inak sa ti rozvaria 😉

mukky
21. jan 2011

@morca3 😀 a ktorý recept si robila?
spať budem ked budem stará a chorá 😀

drobcek bol u nasich,tak som mohla piecť dnes aj cez den 😀

mukky
21. jan 2011

dnešný pudingoš som kombinovala s coko a vanilkovým pudingom len asi nie je veľmi vidieť..nakoniec aj mm chcel trosku z neho tak som mu kusok odrezala...

morca3
21. jan 2011

@mukky ta moc obdivujem si tehu a si tak akčna 😀 😀 😀 super ja som robila podla seba 😅hladka muka ,cukor ,trocha soli, vajko,kvasok, a rozpusteny tuk ,a plnka rozpusteny tuk potrieť cesto ,granko,škorica,vanilkovy cukor,cukor 😅

mukky
21. jan 2011

@morca3 dakujem 😀 a keby si vedela ako ma strasne bolia celé dni a noci kríže 😔 ,ale neva....s tým sa nedá nič robiť... 😀 už len vydržať 😀 to som predtým pri malom nepoznala....

a nedavala som ti receptík na hniezda?

laerke
21. jan 2011

Takze my zas ideme obedovat vecer 😀 Akurat sa mi dopekaju kuracie prsicka, ktore som okorenila a osolila (a trosku vyklepala, len minimalne ale netreba), na to som dala zeleninku, iba hrasok, kukuricku a mrkvicku, na to nastruhany ostiepok a zaliala som to smotanou na varenie s troskou mliecka, k tomu ryza 🙂 A ak zostane nejaka energia, spravim ten vas slavny pudingos, mama si objednala na zajtra 😀

traktor
21. jan 2011

@maculik dam varit vodu, pridam paradajkovy pretlak, cibulu, bobkovy list, nove korenie, sol, trosku kecup, ked to zovrie, vlozim gulky . gulky- mlete mäso, vajicko, sol, trochu vegety, cierne korenie...urobim gulku, obalim v hladkej muke,,,,,ak su gulky uz dobre, vyberiem ich a stavu zahustim smotana + polohruba muka alebo mlieko + muka..ochutnam, ak treba dochutim..vlozim gulky...k tomu knedla, kasa...gulky inak- tak ako hore napisane, len este pridam surovu ryzu a do paradajkovej vody pridam cerstvu papriku..dostane to super chut...podavam kasu, chlieb..
@mukky super pudigos 😉
@morca3 tiez super..no teeeeeeda..ak aj svokre chuti.. 😀 😀

bzuco
22. jan 2011

u nás dnes brokolicová polievka a francúzske zemiaky

iinuska
22. jan 2011

paradajkova polievka, vysmazany syr so zemiakmi

kibuk
22. jan 2011

šošovicová polievka,nam palacinky a mužovi ostalo kuracie masko na zeleninke s ryžou 🙂

kralicica
22. jan 2011

brokolicova polievka a špenatove lasagne 🙂 a dezert pečené banány 😝 už ste o tom počuli? ja idem skúšať - celé banány vrátane šupky dať na plech piecť do zhnednutia šupky, potom otvoriť, na to zmrzka, príp. orechy.... má to byť také horúco ľadové... už sa teššším 😀

estanis
22. jan 2011

@kralicica mnaaaam, tie banany vyskusam aj ja 🙂 urcite budu fantasticke

berika
22. jan 2011

dnes u nás vyprážaný kapor, zemiaková kaša a ešte nám zostalo trošku fazuľovej polievky, zajtra asi urobím pečené kura s ryžou a na pondelok uvarím chili con carne z bravčového mäsa