Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
Dnes boli rezne, nove zemiaky, hlavkovy salat. Ako dezert parizska torta od dr. Oetkra 😉
@olo2003 ja by som v bryndzovej nátierke ( u nás sa jej hovorí šmirkas) aj spávala .... aj dnes ráno sme ju ešte mali ... ale keďže toto nebola bryndza z obchodu rozhodla som sa z nej niečo upiecť 🙂 A poviem Ti, že sa míňa jeden kúsok za druhým ... aj k susedovcom som odniesla na večer k telke ... inak 3 veľké plechy mi z tohto množstva vyšli 😉
cez víkend som nevarila, boli sme u svokrovcov, ale menu bolo: morčací vývar s rezancami, zatočené hovädzie mäso s vareným vajíčkom a ryža, šalát, večer bola oslava manželových narodenín, tak som robila rôzne jednohubky a grilovanú panenku, zelenina, piekla som mu tortu a jednoduché orechové rezy.žiaľ fotiť som nestihla 😒 , ale tortu áno, ešte doma. a dnes dojedačky z oslavy a zemiaková kyslá polievka, rezne, pečené zemiaky.no a zajtra varím určite niečo bezmäsité 😉
Mozem poprosit o recept na ten salat z krabych tyciniek mam ich v mrazaku spravila by som dik
ahojte babule ja som tu zase dlhonebola od piatku....ja som vcera navarila zeleninovu polievku s pismenkami a segedin mnaaaaaaaam ja ho zboznujem ... a mali sme aj na dnes vcera sme boli pozriet sestru a nachystali nam mafinky plnene tvarohom a jahod.lekvarom oblozene misy a pila som faaaaaaaaaaaaaaajnu vodku s prichutou slahacky mnamka dako mi chutila moc musela som sa krotit... 😀 😀 😀 😀 😀 a dnes sme boli kopat na zahrade hroza 😝 ja neviem ci ta moja mamka posadila aj burinu s tou zeleninou vsetko bolo otrasne ku koncu som okopavala po stvornozky a kebyze mozem tak si aj lahnem k tomu . 😀 🙄 a zajtra este pokracujeme ale uz mame len trosku v kvietkovej zahradke ....
@mykky Kuracie prsia som naklepala, osolila a okorenila. Na maso som dala platok sunky, krabiu tycinku, hranolcek zo syra, masko som zvinula a zaviazala nitou. Cibulku som uprazila na oleji, pridala som zavitky, opiekla, nech sa masko zatiahne, podliala vodou a udusila. Na zaver som stavu este zahustila trochou muky.
ahojte ja som v sobotu upiekla pstruhy na víne a ani sme dáko ich nezjedli, dojedali sme,čo ešte bolo z predošlých dní, aspoň sa všetko spotrebovalo a v nedeľu som slávila , tak sme si urobili hovädzo-jelení guláš , upiekla som takú ľahkú tortičku - kakaový korpus a krém len šľahačka,uvarené salko a vaniĺkový puding a do stredu nadrobno nasekané banány, upiekla som domáci chlieb - ovsená múka hladká, norm. hladká , ľanové semienka, ovsenné vločky, vlašské orechy a bylinky -ligurček, petržlenová vňať a pažítka, a ešte som robila posúch zo špaldovej múky, použila som do neho nasekané sušené paradajky, olivovový olej, a na vrch rozmarín
ahojte takze my v piatok gulas s chlebom,v sobotu mega opekacka s detmi takze parada..a vcera kuraci vyvar s rezancami,nove zemiacky s petrzlenovou vnatou,vyprazane sampiony a detom rybie prsty... 🙂 dezert babovka z kysnuteho cesta... 🙂 a dnes dojedacky... 😀
@anos18 mozem poprosit recept na tu pomazanku zeler mam velmi rada🙂
My na dnes a zajtra mame drozdovo-zeleninovu polievku a palacinky.
Včera a dnes papáme na obed vývar so zeleninkou a údeného mäska, chrenovú omáčku s údeným mäskom a dokonca aj na dnes nám zostal dezertík ku kávičke - panna cotta
cestoviny s nivovou omačkou http://hospodyne.mojerecepty.sk/2009/10/testovi...
@gabikastorinska Zeler som nastruhala nahrubo, pridala som majolku podla chuti a kremzsku horcicu (na to mnozstvo, co vidis v miske asi za lyzicku, ale daj podla chuti), okorenila som bielym korenim. Nesolila som, kedze majolka bola dost slana. Na hriankach je to uplne vyborne.

Kotlikovy gulas vonku.......mnaaaam