icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

ocko78
19. máj 2013

Kotlikovy gulas vonku.......mnaaaam

luciok
19. máj 2013

@atiatko Aha, chápem. A skúšala si ovčí syr vyprážaný v trojobale? Ja som tomu nejak veverila, ale je to božské jedlo...

atiatko
19. máj 2013

@luciok no to som už robila, ale synček to veľmi nechcel, lebo to vraj "vŕzga pod zubami" 😉 😀

luciok
19. máj 2013

@atiatko Ja sa toho neviem dojesť

natal12
19. máj 2013

@daniette to som ja minule jedla ale celý den jest iba to ☹

macka23
19. máj 2013

Dnes boli rezne, nove zemiaky, hlavkovy salat. Ako dezert parizska torta od dr. Oetkra 😉

daniette
19. máj 2013

@natal12 ja vydržím bez chleba, rohlíkov aj týždeň, nechýba mi, dá sa to vydržať 🙂

olo2003
19. máj 2013

@atiatko inšpirujúce, dnes som kúpila čerstvú bryndzu a rozmýšľala som čo z nej spravím iné ako halušky 😉

chantalle
19. máj 2013

My dnes vyvar a grilovane kura, salat a nejake tie kolaciky a pagace - ocino mal dnes narodky...

atiatko
19. máj 2013

@olo2003 ja by som v bryndzovej nátierke ( u nás sa jej hovorí šmirkas) aj spávala .... aj dnes ráno sme ju ešte mali ... ale keďže toto nebola bryndza z obchodu rozhodla som sa z nej niečo upiecť 🙂 A poviem Ti, že sa míňa jeden kúsok za druhým ... aj k susedovcom som odniesla na večer k telke ... inak 3 veľké plechy mi z tohto množstva vyšli 😉

olo2003
19. máj 2013

@atiatko to sa vraví aj u mojich svokrovcov, a ja teda bryndzu tiež môžem-aj samotnú chodím do chladničky vyjedať 😉 ale v sobotu máme oslavu, tak to určite upečiem.

atiatko
19. máj 2013

@olo2003 tak prajem nech sa Ti "bryndziaky" vydaria 🙂 😉

olo2003
19. máj 2013

cez víkend som nevarila, boli sme u svokrovcov, ale menu bolo: morčací vývar s rezancami, zatočené hovädzie mäso s vareným vajíčkom a ryža, šalát, večer bola oslava manželových narodenín, tak som robila rôzne jednohubky a grilovanú panenku, zelenina, piekla som mu tortu a jednoduché orechové rezy.žiaľ fotiť som nestihla 😒 , ale tortu áno, ešte doma. a dnes dojedačky z oslavy a zemiaková kyslá polievka, rezne, pečené zemiaky.no a zajtra varím určite niečo bezmäsité 😉

natal12
19. máj 2013

@daniette asi sa nechápeme ja mám jest asi len rožky a zeleninu alebo neviem čo 😒 lebo ked mäso, bielkoviny ani mliečne výrobky nemožem

anos18
19. máj 2013

Moje dnesne varenie: zeleninova polievka s drozdovymi knedlickami, zavitky z kuracich prs plnene sunkou, syrom a krabimi tycinkami + ryza, salat z krabich tyciniek a zelerová nátierka (podávaná na hriankach), kto má rád zeler, je to výborné.

vamajka
19. máj 2013

Mozem poprosit o recept na ten salat z krabych tyciniek mam ich v mrazaku spravila by som dik

mykky
19. máj 2013

@anos18 A ja si prosím recept na to druhé jedlo.

daniette
19. máj 2013

@natal12 ja som ťa pochopila správne - môžeš jesť len pečivo a zeleninu, len ja som ti napísala, že ja pečivo nemusím, že vydržím bez neho aj týždeň

miruska73
19. máj 2013

ahojte babule ja som tu zase dlhonebola od piatku....ja som vcera navarila zeleninovu polievku s pismenkami a segedin mnaaaaaaaam ja ho zboznujem ... a mali sme aj na dnes vcera sme boli pozriet sestru a nachystali nam mafinky plnene tvarohom a jahod.lekvarom oblozene misy a pila som faaaaaaaaaaaaaaajnu vodku s prichutou slahacky mnamka dako mi chutila moc musela som sa krotit... 😀 😀 😀 😀 😀 a dnes sme boli kopat na zahrade hroza 😝 ja neviem ci ta moja mamka posadila aj burinu s tou zeleninou vsetko bolo otrasne ku koncu som okopavala po stvornozky a kebyze mozem tak si aj lahnem k tomu . 😀 🙄 a zajtra este pokracujeme ale uz mame len trosku v kvietkovej zahradke ....

anos18
19. máj 2013

@vamajka Krabie tycinky som nakrajala, pridala som kukuricu, majolku podla chuti, biele korenie, petrzlenovu vnat, trocha jablcneho octu (nemala som citron). To je vsetko. Ak treba, tak este troska vegety.

anos18
19. máj 2013

@mykky Kuracie prsia som naklepala, osolila a okorenila. Na maso som dala platok sunky, krabiu tycinku, hranolcek zo syra, masko som zvinula a zaviazala nitou. Cibulku som uprazila na oleji, pridala som zavitky, opiekla, nech sa masko zatiahne, podliala vodou a udusila. Na zaver som stavu este zahustila trochou muky.

natal12
20. máj 2013

@daniette aha , ja by som neyvdržala ale to máš dobré 🙂 drž palce akurát idem doktorke na nefrologiu 😒

daniette
20. máj 2013

@natal12 Drž sa 🙂

womankc
20. máj 2013

ahojte ja som v sobotu upiekla pstruhy na víne a ani sme dáko ich nezjedli, dojedali sme,čo ešte bolo z predošlých dní, aspoň sa všetko spotrebovalo a v nedeľu som slávila , tak sme si urobili hovädzo-jelení guláš , upiekla som takú ľahkú tortičku - kakaový korpus a krém len šľahačka,uvarené salko a vaniĺkový puding a do stredu nadrobno nasekané banány, upiekla som domáci chlieb - ovsená múka hladká, norm. hladká , ľanové semienka, ovsenné vločky, vlašské orechy a bylinky -ligurček, petržlenová vňať a pažítka, a ešte som robila posúch zo špaldovej múky, použila som do neho nasekané sušené paradajky, olivovový olej, a na vrch rozmarín

drobik1
20. máj 2013

ahojte takze my v piatok gulas s chlebom,v sobotu mega opekacka s detmi takze parada..a vcera kuraci vyvar s rezancami,nove zemiacky s petrzlenovou vnatou,vyprazane sampiony a detom rybie prsty... 🙂 dezert babovka z kysnuteho cesta... 🙂 a dnes dojedacky... 😀

gabikastorinska
20. máj 2013

@anos18 mozem poprosit recept na tu pomazanku zeler mam velmi rada🙂

amdeis
20. máj 2013

My na dnes a zajtra mame drozdovo-zeleninovu polievku a palacinky.

aadulik2110
20. máj 2013

Včera a dnes papáme na obed vývar so zeleninkou a údeného mäska, chrenovú omáčku s údeným mäskom a dokonca aj na dnes nám zostal dezertík ku kávičke - panna cotta

trisestri
20. máj 2013
anos18
20. máj 2013

@gabikastorinska Zeler som nastruhala nahrubo, pridala som majolku podla chuti a kremzsku horcicu (na to mnozstvo, co vidis v miske asi za lyzicku, ale daj podla chuti), okorenila som bielym korenim. Nesolila som, kedze majolka bola dost slana. Na hriankach je to uplne vyborne.