Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
a ahojte..dnes- kuracia polievka, vyprazane vselico/kuracie prsia, stehna a bravcove kare/, kasa, kompot, robila som babovku tvarohovu a este sa pracuje na kolaciku 🙂
dadenka-nejlepší je gulaš s chlebom 😀 a ak si zemiaky mala sladke boli namrznute 😠 😠
@titkovamiriam s tym varenim si to super vystihla..aj ja tak 😀
stavali sme dom tak to ma z praxe 😀 😀 😀 aj na zahrade sme gulasovali das do plastovych jednorazoviek a hotovo ,kto by sa serkal s riadom pri stavbe 😀 😀
Ahoj. Ja dnes robím pečenú krkovičku vcelku a zemiakovú kašu s gulášovou polievočkou. Možno poobede marhuľový koláčik, ak budú mať moji chlapi chuť 🙂 .
tak tak nabudúce bude guláš... a deň predtým uvarený, aby som nemala nervy... 🙂
@traktor oni robili za veľmi lacný peniaz ako kamaráti.. nemohla som ich poslať do reštiky... ale je dosť možné, že do reštiky nabudúce pôjdem a niečo odtiaľ hotové donesiem....
a dnes nevarím ani za svet 😝 chleba s maslom... 😝
Polievku varil priateľ a ja robím lososa na bylinkovej omáčke s varenými zemiakmi. A ku káve mramorovú bábovku 🙂
kamaráti ktorý ti robia na stavbe si NIKDY nemožu objednat a zaplatit, tým musíš dať najesť 🙂 🙂 🙂 poprípade vypiť a pofajčit 😅 😅
aj keď teda ja by som nerobila plnené prsa apod. Guláš akýkolvek aj tzv. falešný zo zemiakov a točenej 🙂 niečo na štave s ryžou, cestovinou apod. Na večeru stačí varená klobáska, udené s chrenom a chlebom 😅
Ja sa pohravam s myslienkou spravit dnes schnitzle, lebo nam v chladnicke zostalo trosku ryze 🙂 K tomu asi len nejaky kompotik a na veceru urobim maskovu omeletku..
A zajtra nemaaaam tusenia, musim ist najprv na nakup lebo nic nemam 😀
no to je fakt, že toto boli nejaký fajnovci. Ani koláčik ani pizzu. Tak ať si na...ou 😀
ahojte 🙂 dnes slepačia polievka s krup.knedličkami,kur.vykostené stehná zo zeleninkou a k tomu ryža 🙂 je toho dosť,tak bude aj na zajtra 😵 😵 a akurat dojedam posledný kúsok pudingoša,je celkom jedlí aj na druhý den asi kvoli tej plnke,lebo inak mi kysnuté na druhý den nechutí
dnes len rychlovka pecena krkovica zapecene zemiacky a kompotik
kolac od vcera pudingove a kakaove strudle 😉
Ahojte tak aj ja prispejem dnes mame polievku hrstkovu,fasirky v paradajkovej omacke a zemiakovu kasu k tomu.Receptik odtialto www.mimibazar.sk/recept.php?id=5573&order=1 🙂
@womenne jasné, je to rýchly a chutný recept 😉
losos, 120g masla, 1 citrón, 1 lyžička kmínu
omáčka: petržlenová vňať, 250ml smotana, za hrsť lístkov bazalky, 1 lyžica hladkej múky, 100ml mlieka, soľ na dochutenie
Najprv robím omáčku. Petržlen a bazalku nakrájaš nadrobno, v troche mlieka rozmiešaš lyžicu hladkej múky, premiešaš so zbytkom mlieka a so smotanou.
Lososa si rozdelíš na menšie porcie, pokvapkáš citrónom, jemne poprášiš múkou a dáš na panvicu. Posolíš, posypeš kmínom a opečieš z oboch strán. Pečiem buď na masle, alebo na oleji.
Keď je už opečený a mäkký, tak ho vyberieš a do panvice vysypeš nasekané bylinky, zaleješ mliekom so smotanou. Dochutíš soľou.
Potom už len lososa poleješ omáčkou a ja to podávam s varenými zemiakmi. Môžeš aj s pečenými.
Dnes som napríklad mala trošku sladšiu smotanu, tak som na konci do omáčky kvapla ešte pár kvapiek citrónu, aby nebola taká sladká.
Dobrú chuť 🙂
dnes som varila zemiakovu placku plnenu kuracim mäsom so šampiňonami a lečom, a k tomu ryža.
ja som tarhoňu kedysi veľmi nemusela, ale teraz ju mám veľmi rada aj ju rada varím, je to rýchle a jednoduché, a tiež som objavila slovenskú ryžu, nedám na ňu dopustiť 🙂
mnam že salat a rezeň, ja som mala ryžu a stehná kuracie so cherry rajčinami, robila som prvýkrát, teda ani som nevedela že to idem robiť , len tak som ich tam hodila a výsledok? teda prekvapko super, a ešte perník s tvarohom, sliv.lekvárom a kokosom, ak chce niekto recept na fantastický perník, ktorý je výborný aj 3 dni rada napíšem.
u nas dnes hovadzia polievka a pangasius so zemiakmi 😉
dnes dojedáme 😵 😵 😵 zajtra budú asi francúzke zemiaky 😅
my dnes dojedáme zo včera zapekanú kyslú kapustu s údeným a zemiakmi, všetko spolu pečené 😀 a malej robím králičiu polievočku a spravila som banány v čokoláde so šľahačkou
ahojte my dneska nevaříme 🙂 máme ze včera rajskou s kapáním, pak kuře na paprice s těstovinkama a nebo belehradský s rýží 😎 máme dopoledne veget tak si hrajeme 🙂
@happy8051 @ilijanka já to vůbec neznám ☹ co je ta tarhoňa? doufám, že nevypadám jak blbec 😅 už jsem to slyšela jen pořád nevím co je to 😉 díky za vysvětlení
dnes sviečková na smotane

🙂 kuracie prsia na šampionoch s ryžou, bryndzová polievka 😝