icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

womankc
3. jún 2013

@womankc pardón agátový kvet , nie med xixixiixii 🙂

muffinka8
3. jún 2013

Ahojte 🙂 robili ste niekto plnku do marlenky z obyč. salka a nie karamelového?

libka1
3. jún 2013

hovadzi vyvar, salatovy privarok, vajce

rosannar
3. jún 2013

pečené kura a zemiačiky, a tento týžden mi vyvára mamina, kedže sa stahujeme a v novom byte máme všetko ale tam ešte nie sme a v starom ešte bývame ale už nemáme 😀 takže jedlá na týžden sú prekvapenia 😀

levandullka
3. jún 2013

@natal12 Ved som napisala, simonet. Moja, ja ho uz robit ani nebudem, mne sa nejako zhnusil po tom, co som videla ako vyzera v mojom prevedeni 🙂

boubelka0021
3. jún 2013

Baby robili ste uz citrusovy dzem, marmeladu???

natal12
3. jún 2013

@levandullka no pozerala som ho, a v komentároch píšu baby že sa im vydaril tak neviem no 🙂 ale tie dva čo som ti poslala a ti vydaria určite, ked mne sa vydarili tak sa musi vydarit aj Tebe 🙂

klapinka
3. jún 2013

ahojte, vcera sme si dali vyvar v "specialonom "prevedeni a cestoviny s hovadzim maskom v horcicovej omacke s klincekami. Usmieva sa na nas slniecko tak si popijam chladenu vodu s matu a citonom- poviem vam necakala som taku skvelu chut tejto kombinacie. Vrelo odporucam. 😝
dnes budeme dojedat a najlizsie si dame ako @libka1 salatovy privarok, uz som to veeeelmi dlho nejedla 😉

nelinka0401
3. jún 2013

@womankc a ten sirup ako by som spravila?džem ešte mám 🙂

daniz
3. jún 2013

dnes dojeme a svokra nám nabalila kapustnicu + údené

lenka2512
3. jún 2013

Dnes živánska v alobale🙂

raszuz
3. jún 2013

dnes prívarok z maslovej tekvice a k tomu dusené mäsko, malému som spravila šošovicovú polievku 1. raz, ale zatiaľ sa jej nedotkol, išiel radšej spať, uvidím ako mu pôjde, keď sa zobudí, ale pre istotu pripravím aj prívarok z tekvice aj v druhom kastróliku pre potreby 11,5 mesač. dieťaťa 😀

lienka2
3. jún 2013

ahojte,
sobota bol vyprazany syr, hranolky a zeleninovy salat, polievka zeleninova s ryzou
nedela dojedla sa polievka, na druhe bolo bravcove na leci, nove zemiacky, salat
dnes kuraci vyvar z kridel s kopou zeleninky, a dojedli sme zo vcera masko
utorok - dojeme kuraci vyvar, na druhe bude granadir a uhorkovy salat
streda - fazulova polievka, spanielsky vtacik z bravcoveho maska a tarhona
stvrtok - fazulova polievka, pre manzela makove sulance a my s drobcom si urobime rybku

a dalsie dni este uvidime co bude
este foto vikendoveho kolacika 🙂

levandullka
3. jún 2013

Dnešný obed - zemiakové muffiny s uhorkovým šalátom 🙂

gianni
3. jún 2013

neviem kedy ja vás dočítam ,lebo od zajtra idem s detmi na 2 týždne do kúpelov, ajaj...
dnes kapustnica z mrazáka 😉

veroninna1
3. jún 2013

dnes iba taka rychlovka, spagety s tuniakom, rajcinami, paprikou, posypane bylinkovou solou. ale bola to mnamka 🙂

ivetka1981
3. jún 2013

zapekané kur.prsia so syrom a broskyňou,ryža+krokety...a ako dezertík tvarohovo-sanq.rezy

michaelamilan
3. jún 2013

Ahjte babulky.......ja som od piatka nevarila, bola som s drobcom u mamky, tak som sa cítila ako na hoteli 🙂 V piatok sme mali na moje požiadanie paprikáš(doma ho nevarím, lebo mm ho nemá rád),pórková polievka(môj recept 🙂 ) sobota pizza, makrela a iné somarinky a v nedeľu vývar s knedličkami, pečené kuriatko, ryža, zem. kaša a domáce kompóty.......dom som prišla totálne prejedená 😀
Dnes som spala až do 12stej a aj to ma zobudil mm, že čo má na obed, tak som na rýchlo spravila lečo s kabanosom a sáčkovú polievku 😀

anavila
3. jún 2013

@ivetka1981 mňáááááááááááááám a waaaaaaaaaau

veronicka1901
3. jún 2013

@ivetka1981 Krásne a úhľadne naservírované a nakrájané, klobúk dole. Možem sa opýtať, či v tom kréme v koláčiku máš aj kyslú smotanu?

ivetka1981
3. jún 2013

@veronicka1901 dakujeeeem...v tom kréme nie je kyslá smotana...je tam 1 maslo,500g tvarohu,120g prášk.cukru 😉

lienka2
3. jún 2013

@levandullka mozem poprosit recept na tie zemiakove muffiny?

veronicka1901
3. jún 2013

@ivetka1981 jeeej, dakujem. Mam podobny recept, ale tam ide aj kysla smotana, este som ho nerobila, tak skusim radsej tento tvoj overeny 🙂

levandullka
3. jún 2013

@lienka2 Samozrejme 🙂. Robila som ho podla ikarkulky z CZ MK ale trosku som ho upravila
Cca 180g kvalitného údeného masa (nakrájané na kocky a nasucho opečené)
550 zemiakov (surové, nastrúhané nahrubo, vytlačila som z nich vodu)
220g hladkej múky (miešala som špaldovú a bielu)
cca 120g tvrdého syru (dala som eidam a parmezán, no v pôvodnom recepte je gouda - nastrúhať)
2 vajíčka
80ml oleja (ja som dala olivový)
100ml mlieka
1 mladá cibuľka nakrájaná na malé kúsky (v pôvodnom recepte bol ružičkový ke 8ks ale ja som nemala, tak som dalacibulku)
Soľ, korenie (muškátový orech - nedala som)
Ja som nakoniec pridala aj PL drvených ľanových semienok, tie ale v recepte neboli
Všetko som zmiešala a dala do plechu na muffiny. Na vrch každého muffinu som dala ešte kôpku strúhaného eidamu. Piekla som na 180°C cca 30 minút 🙂

bambina78
3. jún 2013

u nas kapustova polievka nasladko a brokolica so syrovou omackou s cestovinami

miriamr
3. jún 2013

ahojte. tak ja pridávam môj "jahodový víkend" 😵 zavárala som jahody, varila džem, zamrazila som dreň a ešte som spravila maľovanú roládu s jahodami 😀, pizza trojuholníky s fazuľovou polievkou v sobotu , morčacia polievka, pečené kura a zemiaková kaša v nedeľu a dnes 😀

a2303
3. jún 2013

Prosím o radu 🙂 ako robíte jahodový džem? koľko cukru? ja dávam na iné ovocie cca 200-300 gramov ale neviem, koľko na jahody. ďakujem 🙂

a2303
3. jún 2013

@levandullka Paráda! ako robíš zemiakové muffiny? ďakujem

anos18
3. jún 2013

Varila som bryndzovo-zemiakové fliačky s opečenou slaninkou. Mne veľmi chutia.
http://varecha.pravda.sk/recepty/bryndzovo-zemi...

levandullka
3. jún 2013

@a2303 O kúsok vyššie som pridala recept 🙂