Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@miriamr ako si prosím robila ten džem???? Ja sa chystám cez víkend na samozber jahôd, tak zháňam receptíky osvedčené.....a detskú výživu robievaš????? dakujem
Naše Domácí Lučina.
Z 800 g bílého jogurtu Hollandia + 1 zakysané smetany, nám vyšlo 400 g výborné Lučiny. Část jsem odebrala pro malého, tu jsem přisladila vanilkovým cukrem a zítra bude mít v podstatě Domácího Pribiňáka. A ten zbytek jsem rozdělila na poloviny - jednu jsem jen osolila a do druhé ještě přidala pažitku. Je to úplně výborné. Dokopy nás to vyšlo asi 2 €. A nedovedu si představit, kolik bych zaplatila v obchodě za 400 g Lučiny, do které přidávají nevím jaké humusy ještě.
chcela by som sa spytat nerobievate niekto zihlavovy sirup? Aky je? Ak mate nejaky dobry receptik, najma aby sa nekazil budem rada. Ja som robila teraz bazovy a detom velmi chuti, tak som rozmyslala ze by som vyskusala aj ten zihlavovy.
Ahojte. Ja som dnes robila kuracie prsia v syrovom cestíčku + opekané zemiaky. Polievku sme nemali žiadnu. Zajtra bude mrkvová polievka s krupicovými haluškami a rezne z kuracieho stehna + ryža a jablkovo mrkvový salat.
@zuzinr presne aj mna to dnes napadlo, zeby som skusila volaco zo zihlavy, ej ked uz je taka hruba, neviem ci to bude vhodne..ale mzno v maom mnozstve by som skusila, 😉
@levandullka zaznacene 😝 vyzeruju fajnovo, urcite vyskusam. @miriamr ooooch a tie jahodove dni 😝 mnam 🙂
@michaelamilan ahoj. ja som pokrájala jahody, lebo boli veľmi veľké a zasypala cukrom v pomere 2 kg jahôd: 0,9 kg cukor. nechala som to 24 hod postáť, trošku premixovala ponorným mixérom, ale nie úplne aby mi ostali kúsky jahôd a potom som varila po troške v hrnci. 😵
@trudka4 uz sa mi robi v chladnicke..so zvedava..
@miriamr ďakujem a ešte otázočka.....aký si dávala cukor a ako dlho varíš???? len to necháš prevrieť????? A super, vidím, že bez konzervantov robíš 😀 .......a aj sterilizuješ???? Možno sa pýtam blbo, ale ešte som to nikdy nerobila 😅
ďakujem
na večeru práve upečená bábovka a čajík z čerstvej mäty s citronom 😉
@ivetka1981 to sa už dajú zohnať broskyne? alebo to boli nejaké zásoby zminulého roku? Pýtam sa, lebo my sme tiež chceli robiť niečo podobné, ale broskyne sme nezohnali.
@lussy23 teraz si ma dobre pobavola moja... 😀 Boli to broskyne z plechovky,kt.kúpiš hocikde...tieto boli s tesca 🙂
@lussy23 teraz si ma dobre pobavila moja... 😀 Boli to broskyne z plechovky,kt.kúpiš hocikde...tieto boli s tesca 🙂
@nelinka0401 urob čerešňové halušky, my to máme veľmi radi, vykôstkuj čerešne, urob normálne haluškové cesto, zamiešaj ich do toho a uvar v slanej vode ako halušky, na to masielko, a poszpať makom, orechami, tvarohom, grankom, čo máte radi, na výzor nič moc, ale veĺmi veľmi dobré, ja už sa teším, ke´d budeme ma´t my čerešne, to bude prvé, čo z nich urobím, takto nejak to vyzerá http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=40906 😉 a aj čerešňový džem to je neskutočná dobrota, ten sa u nás zje ako prvý
@danielaj čerešnove halušky robievame a my - sú super 😝
u nás dnes klasika dojedačky z nedele a ešte sme sa dorazili na večeru aj s krupicovou kašou a už sa mi konenčne máča baza na sirup a medík, oboje máme veľmi radi a nesmú ani jeden rok chýbať 😉
@tortelinka potom se ozvi jak to dopadlo. u nás padlo celých 400 g na večeři 🙂
@trudka4 prosím Ta ten jogurt na Lučinu môže byť akýkoľvek biely jogurt?
@danielaj Ahoj, ako robis med z bazy? Lebo moja svokra stale nieco vyraba z bazy, tak by som jej dala tip. Pouzivas ho potom na kasel? alebo len tak stale?
@titkovamiriam No teda ty mas uz cele menu. Odkukala som ten granatir a sosovicova s klobaskou ( u nas s parkom ). Rezne boli vcera. 🙂
@nelinka0401 ak máš hrniec na odšťavovanie , tak ich tam odvaríš a do čistej šťavy už len podľa množstva dáš cukor, alebo ak nemáš tak daj do hrnca podlej vodou a uvar a potom cez nejakú plienku, alebo hustejšiu záclonu preceď a vymačkaj a potom pridaj cukru, trošku kys citrónovej prevariť a dať do fliaš , ale ten druhý spôsob je žiaľ trošku prácnejší
@levandullka Mohla by som poprosiť receptík na tie zemiakové muffiny? Ďakujem 🙂

cez vikend sme pobehali akcie mdd,a doma troska grilovali,takze som klasika nevarila.
Dnes u nas bude masko na rasci s ryzou a brokolicova polievka
Zajtra granatir s hlavkovym salatom a paradajkova polievka
Pozajtra fazulova s klobasou ,posuchy slany a smotanovo koprovy
Popozajtra vyprazane rezne,zemiakove pyre a kuracia polievka/tatinko bude mat meniny/
V piatok ideme do pizzeria /Marek bude mať narodeniny/
Cez vikend zalezi od pocasia 😀