icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

titkovamiriam
3. jún 2013

cez vikend sme pobehali akcie mdd,a doma troska grilovali,takze som klasika nevarila.
Dnes u nas bude masko na rasci s ryzou a brokolicova polievka
Zajtra granatir s hlavkovym salatom a paradajkova polievka
Pozajtra fazulova s klobasou ,posuchy slany a smotanovo koprovy
Popozajtra vyprazane rezne,zemiakove pyre a kuracia polievka/tatinko bude mat meniny/
V piatok ideme do pizzeria /Marek bude mať narodeniny/
Cez vikend zalezi od pocasia 😀

drobik1
3. jún 2013

@womankc my sme robili minuly vikend prvy krat bazovy aj agatovy..a bol uzasny...inak robievame pupavovy... 🙂

lucikatn
3. jún 2013

včerajší obed - domáca kysnutá knedľa, dusená červená kapusta, pečené cesnakovo-rozmarínové kura + chlieb s otrubami + banánové muffiny

michaelamilan
3. jún 2013

@miriamr ako si prosím robila ten džem???? Ja sa chystám cez víkend na samozber jahôd, tak zháňam receptíky osvedčené.....a detskú výživu robievaš????? dakujem

trudka4
3. jún 2013

Naše Domácí Lučina.
Z 800 g bílého jogurtu Hollandia + 1 zakysané smetany, nám vyšlo 400 g výborné Lučiny. Část jsem odebrala pro malého, tu jsem přisladila vanilkovým cukrem a zítra bude mít v podstatě Domácího Pribiňáka. A ten zbytek jsem rozdělila na poloviny - jednu jsem jen osolila a do druhé ještě přidala pažitku. Je to úplně výborné. Dokopy nás to vyšlo asi 2 €. A nedovedu si představit, kolik bych zaplatila v obchodě za 400 g Lučiny, do které přidávají nevím jaké humusy ještě.

zuzinr
3. jún 2013

chcela by som sa spytat nerobievate niekto zihlavovy sirup? Aky je? Ak mate nejaky dobry receptik, najma aby sa nekazil budem rada. Ja som robila teraz bazovy a detom velmi chuti, tak som rozmyslala ze by som vyskusala aj ten zihlavovy.

lucadra
3. jún 2013

Ahojte. Ja som dnes robila kuracie prsia v syrovom cestíčku + opekané zemiaky. Polievku sme nemali žiadnu. Zajtra bude mrkvová polievka s krupicovými haluškami a rezne z kuracieho stehna + ryža a jablkovo mrkvový salat.

klapinka
3. jún 2013

@zuzinr presne aj mna to dnes napadlo, zeby som skusila volaco zo zihlavy, ej ked uz je taka hruba, neviem ci to bude vhodne..ale mzno v maom mnozstve by som skusila, 😉

@levandullka zaznacene 😝 vyzeruju fajnovo, urcite vyskusam. @miriamr ooooch a tie jahodove dni 😝 mnam 🙂

miriamr
3. jún 2013

@michaelamilan ahoj. ja som pokrájala jahody, lebo boli veľmi veľké a zasypala cukrom v pomere 2 kg jahôd: 0,9 kg cukor. nechala som to 24 hod postáť, trošku premixovala ponorným mixérom, ale nie úplne aby mi ostali kúsky jahôd a potom som varila po troške v hrnci. 😵

miriamr
3. jún 2013

@klapinka 😉 aj sa mi už snívalo s nimi 😀

tortelinka
3. jún 2013

@trudka4 uz sa mi robi v chladnicke..so zvedava..

michaelamilan
3. jún 2013

@miriamr ďakujem a ešte otázočka.....aký si dávala cukor a ako dlho varíš???? len to necháš prevrieť????? A super, vidím, že bez konzervantov robíš 😀 .......a aj sterilizuješ???? Možno sa pýtam blbo, ale ešte som to nikdy nerobila 😅
ďakujem

lululka555
3. jún 2013

na večeru práve upečená bábovka a čajík z čerstvej mäty s citronom 😉

lussy23
3. jún 2013

@ivetka1981 to sa už dajú zohnať broskyne? alebo to boli nejaké zásoby zminulého roku? Pýtam sa, lebo my sme tiež chceli robiť niečo podobné, ale broskyne sme nezohnali.

ivetka1981
3. jún 2013

@lussy23 teraz si ma dobre pobavola moja... 😀 Boli to broskyne z plechovky,kt.kúpiš hocikde...tieto boli s tesca 🙂

ivetka1981
3. jún 2013

@lussy23 teraz si ma dobre pobavila moja... 😀 Boli to broskyne z plechovky,kt.kúpiš hocikde...tieto boli s tesca 🙂

danielaj
3. jún 2013

@nelinka0401 urob čerešňové halušky, my to máme veľmi radi, vykôstkuj čerešne, urob normálne haluškové cesto, zamiešaj ich do toho a uvar v slanej vode ako halušky, na to masielko, a poszpať makom, orechami, tvarohom, grankom, čo máte radi, na výzor nič moc, ale veĺmi veľmi dobré, ja už sa teším, ke´d budeme ma´t my čerešne, to bude prvé, čo z nich urobím, takto nejak to vyzerá http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=40906 😉 a aj čerešňový džem to je neskutočná dobrota, ten sa u nás zje ako prvý

lululka555
3. jún 2013

@danielaj čerešnove halušky robievame a my - sú super 😝

danielaj
3. jún 2013

u nás dnes klasika dojedačky z nedele a ešte sme sa dorazili na večeru aj s krupicovou kašou a už sa mi konenčne máča baza na sirup a medík, oboje máme veľmi radi a nesmú ani jeden rok chýbať 😉

trudka4
3. jún 2013

@tortelinka potom se ozvi jak to dopadlo. u nás padlo celých 400 g na večeři 🙂

zuzananinka
4. jún 2013

@trudka4 prosím Ta ten jogurt na Lučinu môže byť akýkoľvek biely jogurt?

januschka10
4. jún 2013

@danielaj Ahoj, ako robis med z bazy? Lebo moja svokra stale nieco vyraba z bazy, tak by som jej dala tip. Pouzivas ho potom na kasel? alebo len tak stale?

januschka10
4. jún 2013

@titkovamiriam No teda ty mas uz cele menu. Odkukala som ten granatir a sosovicova s klobaskou ( u nas s parkom ). Rezne boli vcera. 🙂

womankc
4. jún 2013

@drobik1 pri tom agáte treba dať pozor, lebo aj kostrnky treba dať dole len tie kvietky, lebo ostatné časti sú jedovaté a môže to spôsobiť vracanie, hnačky, to som sa dočítala
ja čaj som bežne pila , ale med tiež robím prvý krát

womankc
4. jún 2013

@nelinka0401 ak máš hrniec na odšťavovanie , tak ich tam odvaríš a do čistej šťavy už len podľa množstva dáš cukor, alebo ak nemáš tak daj do hrnca podlej vodou a uvar a potom cez nejakú plienku, alebo hustejšiu záclonu preceď a vymačkaj a potom pridaj cukru, trošku kys citrónovej prevariť a dať do fliaš , ale ten druhý spôsob je žiaľ trošku prácnejší

eliska07
4. jún 2013

@levandullka Mohla by som poprosiť receptík na tie zemiakové muffiny? Ďakujem 🙂

daniette
4. jún 2013

@eliska07 levandullka na predchádzajúcej strane napísala recept na zemiakové muffiny 🙂

eliska07
4. jún 2013

@daniette Ďakujem - už len dve otázky - plech na muffiny si mala niečím potretý? A ten syr - ten išiel aj akoby do cesta a aj potom na vrch? Správne som to pochopila? Ďakujem.

daniette
4. jún 2013

@eliska07 ja som si recept iba opísala, túto otázku musíš položiť levandullke, ale určite to niekedy urobím 🙂

eliska07
4. jún 2013

@daniette Jasné, neuvedomila som si 🙂