icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

michaelamilan
6. jún 2013

@kikatko no to veru.......ja sm robila tent rok med, no keď som si tu s jednou gazdinkou písali, že ho 4 hodiny prevárame, tak sme zistili, že už nemôže mať žiadne tie živiny, lebo všetko vyvaríme 😀 Medík je super, no o rok ho už tiež asi nespravím......ešte uvidím......

januschka10
6. jún 2013

ahojte, my dnes mame sosovicovu polievku a spenatove knedle.

maminka2013
6. jún 2013

@lencyca Ďakujem - už som našla 😉

anos18
6. jún 2013

@michaelamilan @kikatko Ahoj, myslis so mnou? 🙂 No ale musim Ti povedat, ze ma chytili mocove cesty a uzivam z toho medu asi tak 2-4 lyzicky denne, a zda sa, ze mi je lepsie. Tak neviem. Alebo si to namyslam🙂 Hoci, ked to teoreticky vezmem, co hodnotne tam ostava po 4 hod.varenia, okrem cukru? 🙂

raza
6. jún 2013

@tortelinka ja viem, že asi píšem neskoro, ale tak pre druhý raz... špenátové rizoto. môžeš aj so šampiňónmi, alebo kuracím mäskom. my sme si to tak oblúbili že už to robievam aj ako prílohu k vysmaženj rybe, alebo k lososu, alebo narýchlo k sekanej... ale keď to robím ako prílohu, tak je to len ryža, cibulka, cesnak, špenát... mňam, ja sa toho neviem dožrať 😅

michaelamilan
6. jún 2013

@anos18 áááno s tebou 🙂 hmmm.......mno otestujem ho aj ja, možno fakt je to len cukrový rozvar, možno je zázračný híííííí 😝

aadulik2110
6. jún 2013

ahojte, mám na vás otázočku 🙂 práve som si zarobila na langoše, čo kysnú v chladničke.... a v recepte je napísané, že cesto vydrží v chladničke niekoľko dní a zároveň je tam aj napísané, že sa môže zmraziť. Chcem sa spýtať, či nemáte práve skúsenosti s mrazením a aké je cesto po rozmrazení, ďakujem

zarabono
6. jún 2013

Dnes hraskova polievka a zajtra spravim jogurtove lievance

raszuz
6. jún 2013

@rastulka mna to tak dnes napadlo a netusila som, ze je taky nejaky recept, nabuduce vyskusam podla odkazu, co si dala 🙂, ja som len vsetko oprazila, pomiesala, trochu slahacky bez vajec a capla na tanier 😉, pridala kusle uhorky a cakala co bude a ujalo sa to 😀

kajustek2007
6. jún 2013

zenicky surne zhanam dobry recept na fazulu s parkom kde je aj leco. 😉

lussy23
6. jún 2013

Dnes Cesnačka a Zapečené kuracie prsia so smotanovou omáčkou a pečenými zemiakmi. A teraz na večeru som mala pravý Skalický trdelník . Zalizovala som sa až za ušami a to vyrobky z kysnutého ceste bežne nejedávam, lebo mi nechutia, 🙂

lienka2
6. jún 2013

baby recept ale overeny na nejaky kolacik kde spotrebujem jahody? okrem bublaniny..

inull5
6. jún 2013

@natalienka12 aj ja som už podobné jedla na oslave a veľmi mi to chutilo, tak som to skúsila doma urobiť a rodinke chutilo 🙂 nemám veľa času na vyváranie, tak čo ma napadne, rýchlo navarím

danielaj
7. jún 2013

@miska030 jasné hermelín milujeme, aj klasika vypražený v trojobale aj len tak s koreninkami opečený na panvici a hlavne naložený v koreninkách a v olivovom oleji, milujeme to a robím to veľmi často 😉 a ešte máme radi aj vydlabený a naplnení, mám aj v svojom albume nejaké foto s receptami, tak nakukni 😉
@michaelamilan to netuším, ja to nezakrývam, ale je to možné, že je to tým 😒

danielaj
7. jún 2013

@natal12 ja bežne cesto farbím grankom alebo troškou roztopenej čokolády 😉

danielaj
7. jún 2013

@miruska73 no ja si myslím, že vodu je lepšie prevariť, ale našla som veľa receptov, kde neprevárajú, aj som to tuším raz skúšala a v pohode 😉 no veru náš dedko sa teda pochlapil, je teraz doma, maróduje, tesne pred dôchodkom, bolo napršané, na rolu sa nedalo ís´t, tak sa nudil 😀 a ano aj my sme pupáky jedávali na Vianoce, ale už som ich pár rokov nerobila 😒

danielaj
7. jún 2013

dobré ránko, ja som včera varila zeleninovú zapraženú polievku s krupicovými haluškami, tarhoňové rizotko, ľadový šalát, a varila som bazový sirup - máme 10 l, ale ešte budem robiť, a aj medík som robila, tento rok mi krásne zhustol za 2 hodinky, inokedy som varila aj 3-3,5hod,. je výborný už sme si dali na domácu vianočku, tú som robila popri tom, a letím kočky do práce, prajem krásny slnenčný dník 😉

raszuz
7. jún 2013

dobré ránko, takže dnes dojem hráškovú a kvázi francuzáky, na večeru bude reštauračné, pretože priateľov starší syn má dnes 12 rokov, tak budú mať inčímto 😀 v reštike a mne donesú a potom tortička, čo som dala upiecť. Vzhľadom na to, že zajtra idem do služby, tak musím navariť im, sebe a ešte aj krpcovi, tak ma dnes varenie neminie: takže polievka hovädzia s rezancami (kúpila som chudšie mäso, aby mohol aj krpec a osolím ju až keď odoberiem malému), keďže starší má veľmi malý okruh vecí, čo zje, tak budú rezne na zajtra lebo tým nič u neho nepokazím s ryžou (pre mňa s kašou), malému spravím kuracie mäsko so zemiakovo-mrkvovou kašou, na nedeľu mám v pláne: polievka rovnaká, kuracie šťavnaté steaky (si pomôžem s maggi nápadmi 😀 ), hranolky, šalát, pre malého asi nejaké cestovinky.

raza
7. jún 2013

dobré ráno 🙂 ja dne zdravé raňajky: rukola, rajčinky, cottage, sol, korenie a celozrnná žemlička. no a obed bude nezdravý - rezne a vianočný šalát 😀

amdeis
7. jún 2013

Dnes paradajkova polievka a rezance s tvarohom a slaninou.

bliss71
7. jún 2013

@aadulik2110 moja svokra to cesto stale zamrazi a langose su aj potom ok 🙂 ja nemrazim, lebo mam malu mraznicku

hyta
7. jún 2013

@aadulik2110 Ahoj, ja som langošové cesto mala i v mraziaku, po rozmrazení sa mi zdalo, že sa s ním už tak dobre nepracuje, rodine síce langoše chutili, no mne sa cesto viac pozdávalo bez zamrazenia. No keď som z neho nechala pár dní v chladničke v uzavretej nádobke, bolo v pohode.Ak ho nechcem odkladať, urobím zo zvyšku ešte také mini pizze.

bubo1104
7. jún 2013

včera som varila kuraciu polievku a piekla šišky s džemom a nutelou . Dnes upečiem pizzu , vrch bude šunka , saláma , kukurica , olivy , syr .

jani74
7. jún 2013

u nás dnes kyslá šošovicová polievočka a bryndzové pirohy so slaninkou 😉 ste mi narobili chúúúúťky 😀

fordikford
7. jún 2013

gulašova polievka a cesnakové trojuholničky už sa teším 🙂

mamina27112105
7. jún 2013

@raza no ze mnamm salatt🙂)
ja netusim co dnesss
chory sme vsetci takze sa mi ani nic varit nechce

vieruna
7. jún 2013

Jaj dievcata @danielaj zavidim vam tie bazove a vselijake mediky a sirupy. Tu u nas v okoli je vela bazy aj vselicoho, ale vsetko je to pri frekventovanej ceste, tak to z toho ani nechcem robit.
Ja som si akurat chystala menu na vikend. Takze zajtra jarna zeleninova polievka, plnena paprika s opekanymi zemiakmi a jahodovy kolac co sem raz ktosi pridaval. V nedelu hovadzi vyvar, pecena krkovicka s novymi zemiakmi a uhorkovy salat. Z masa vo vyvare potom na pondelok spravim rizoto.

maminka2013
7. jún 2013

pečené kuracie prsia so 4 druhmi syra, puding ako dezert a polievku musím ešte vymyslieť ☹

denisenko
7. jún 2013

my dnes máme rajčinovú polievočku s cestovinami...chlapská časť rodiny má dukátové buchtičky s vanilkovým krémom a maminka, kedže sladké obedy nemusí, si da mäsko.....

nikushkasa
7. jún 2013

@levandullka ahoj, mozem ta poprosit o recept na tu kremovu polievku?? Dakujem 😉 😉 🙂 🙂